5 tips om geld te besparen op je verzekeringen Hoewel verzekeringen belangrijk zijn, ben je er waarschijnlijk niet elke dag mee bezig. Daarom zetten we 5 tips om te besparen op je verzekeringen voor je op een rij.

5 tips om geld te besparen op je verzekeringen

Waarschijnlijk ben je niet elke dag met je verzekeringen bezig. Dat is maar goed ook, want het liefst voorkom je natuurlijk situaties waarbij je er een beroep op moet doen. Toch is het belangrijk dat je ze hebt voor wanneer het nodig is. En dan is het ook prettig als je er niet te veel voor betaalt. We geven je 5 tips om te besparen op je verzekeringen.

1. Controleer op dubbele verzekeringen

Het kan voorkomen dat er een overlap zit in je verzekeringen. Dat je bijvoorbeeld net bent gaan samenwonen en allebei nog een aparte (gezins)aansprakelijkheidsverzekering hebt lopen. In dat geval kun je er eentje opzeggen en je gewoon samen verzekeren. Dat voorkomt dubbele kosten - zeker de moeite waard om dus eens na te gaan!

Meer tips rondom verzekeringen als je gaat samenwonen

2. Ga je eigen situatie goed na

Ben je meer een minimalist dan dat je graag veel dure spullen om je heen verzamelt? Dan is het goed om nog eens na te gaan of je die kostbaarhedenverzekering wel echt nodig hebt. Dat geldt trouwens net zo goed ook andersom. Heb je juist net geïnvesteerd in nieuwe apparaten in huis? Dan wil je je juist misschien voor een hoger bedrag laten verzekeren – en dus je verzekerd bedrag aanpassen.

3. Doe jaarlijks een verzekeringscheck

Het is echt niet nodig om iedere week te kijken of al je verzekeringen nog wel de beste voorwaarden of premie hebben. Toch is jaarlijks even nagaan of alles nog wel aansluit wel een goed idee. Verandert er tussendoor iets in je persoonlijke situatie? Zoals trouwen, kinderen krijgen, een bedrijf starten of samenwonen? Dan is het wel belangrijk om je verzekeringen meteen even goed onder de loep te nemen.

4. Bespaar op je reisverzekering

Ga je vaker dan eens een nachtje of weekendje weg of op vakantie? Dan is het waarschijnlijk voordeliger voor je om een doorlopende reisverzekering af te sluiten in plaats van elke keer een kortlopende reisverzekering. Zo ben je altijd verzekerd als je er lekker even tussenuit gaat. Geen plannen om binnenkort buiten Europa te reizen? Dan kun je besparen door voor een doorlopende reisverzekering met Europadekking te kiezen in plaats van een doorlopende reisverzekering met Werelddekking.

5. Schakel een verzekeringsadviseur in

Misschien denk je niet als eerste aan een verzekeringsadviseur bij het besparen op je verzekeringen. Toch is dat juist een van de voordelen van een verzekeringsadviseur. Een verzekeringsadviseur bekijkt namelijk aan de hand van je persoonlijke situatie wat voor jouw financiële situatie de beste opties zijn. Daarnaast zorgt een verzekeringsadviseur ervoor dat je niet over- maar zeker ook niet onderverzekerd bent. En het mooie is: voor de meeste verzekeringen betaal je via een verzekeringsadviseur niet eens iets extra’s.

Vind een verzekeringsadviser in de buurt

Het is prettig om gewoon goed verzekerd te zijn op een manier die écht bij jouw persoonlijke situatie past. Een adviseur kijkt samen met jou naar wat voor jou de beste verzekeringen zijn. En fijn, want je vindt onafhankelijke verzekeringsadviseurs door heel het land.

Zoek een verzekeringsadviseur