Auto huren in het buitenland? Een auto huren tijdens vakantie in het buitenland zorgt ervoor dat u meerdere plekjes kunt ontdekken. Hoe u een goede en veilige huurauto boekt? Lees onze 9 tips.

Auto huren in het buitenland? Lees deze 9 tips.

Gaat u op vliegvakantie naar het buitenland en wilt u meer van uw vakantiebestemming zien dan alleen uw hotel of appartement? Een auto huren is dan handig. Zorg er wel voor dat u een veilige en goede huurauto boekt, zodat u niet langs de weg voor verrassingen komt te staan. Wij geven u alvast 9 tips om op te letten bij autohuur.

1. Begin de zoektocht in eigen land

Eenmaal aangekomen op uw bestemming kunt u natuurlijk op de bonnefooi een auto huren. Maar, spreekt u de taal daar niet? Dan zorgt dat mogelijk voor verwarring. Wanneer u vóór vertrek en vanuit uw eigen huis een huurauto boekt, heeft u de tijd om alle voorwaarden rustig door te nemen in uw eigen taal. Toch prettig.

2. All-in autohuur

Met uw huurauto schade oplopen, dat is natuurlijk wat minder prettig. Elk land hanteert een ander eigen risico. Bij het boeken van een huurauto is het dus verstandig om goed om ook de huurvoorwaarden door te lezen bij het vergelijken van de tarieven. De beste keuze? All-in autohuur. Dan heeft u een huurauto met alle verzekeringen inbegrepen.

3. Lees de kleine lettertjes van het huurcontract

Zeker als u lokaal een auto gaat huren en snel wilt vertrekken, gaat u misschien wat sneller door het huurcontract heen. Neem hier juist goed de tijd voor. Het is belangrijk om te weten wat u precies huurt en wat de kosten en voorwaarden zijn. Maar bijvoorbeeld ook of u landsgrenzen mag passeren en hoeveel kilometers u mag maken. Dat kan wel eens verschillen per autoverhuurder.

4. Creditcard op zak

Of u de huurauto nou vooraf boekt of tijdens uw vakantie zelf; een creditcard is bijna altijd nodig. De autoverhuurder ziet dit als waarborg voor als er schade ontstaat, verkeersboetes binnenkomen of als het eigen risico wordt aangesproken. Om op vakantie een auto te huren, is het hebben of aanschaffen van een creditcard dus een goed idee.

5. Goedkoop is niet altijd goed

Natuurlijk bent u het liefst zo min mogelijk geld kwijt aan een huurauto. Toch is de goedkoopste auto bij een verhuurbedrijf niet altijd de meest voordeligste keuze. Rijdt u bijvoorbeeld met meerdere passagiers of heeft u een route door de bergen gepland? Een wat grotere auto met een sterke motor rijdt dan zuiniger. En dat scheelt weer geld.

6. Neem géén navigatiesysteem

Een auto met navigatie huren, klinkt misschien handig. Toch is dit echt niet nodig en al helemaal niet voordelig. De kosten voor een navigatiesysteem lopen namelijk al snel hoog op. Daarbij hebben de meeste navigatie-apps voor een smartphone de functie om de kaarten offline te gebruiken. Zo maakt u ook geen hoge internetkosten met uw telefoon.

7. Check, check, dubbelcheck bij afhalen en inleveren

Gaat u uw huurauto ophalen? Controleer dan ook zelf goed de auto en maak foto’s of filmpjes van hoe hij eruit ziet. Doe dit ook als u de auto weer inlevert, zodat u altijd zelf bewijs heeft dat de auto geen schade heeft opgelopen tijdens uw huurperiode. 

8. Zelf aftanken

De huurauto weer inleveren met een lege tank? Niet doen. Ook niet als de verhuurder dat aanbiedt. Het scheelt veel geld als u vlak voor inlevertijd zelf nog even een lokale benzinepomp opzoekt en de tank volgooit. Benzinepompen rondom een vliegveld of autoverhuurmaatschappij hebben namelijk vaak hogere benzineprijzen.

9. Hulplijn bij de hand

Autopech of schade is erg vervelend. Zeker in een ander land. Vraag voordat u wegrijdt daarom altijd even aan de autoverhuurder of er een 24/7 hulplijn is. Als u met panne langs de weg komt te staan, dan weet u in ieder geval wie u kunt bellen.

Preventietips schade vakantie

Vlak voor vertrek bent u soms zo druk dat u niet stilstaat bij simpele trucjes om schade op vakantie te voorkomen. Geen zorgen! Wij hebben voor u een aantal...
Lees meer

Veilig op vakantie met de fiets

Op vakantie met de fiets? Let er dan goed op dat je de fiets veilig achterop de auto zet en voorkom gevaarlijke situaties.
Lees meer

Code oranje of rood en op vakantie

De positieve reisadviezen maken ons allemaal blij. Maar wat is er nog precies verzekerd als het reisadvies voor je vakantiebestemming plotseling verandert...
Lees meer