Preventietips schade vakantie Vlak voor vertrek ben je soms zo druk dat je niet stilstaat bij simpele trucjes om schade op vakantie te voorkomen. Geen zorgen! Wij hebben een aantal handige preventietips voor je op een rijtje gezet.

Voorkom schade tijdens vakantie

Schade tijdens vakantie, dat wil iedereen natuurlijk het liefst voorkomen. Op vakantie moet je tenslotte zorgeloos kunnen genieten. Helaas zit een ongelukje (en diefstal) in een klein hoekje, ook als je op reis bent. Het afsluiten van een doorlopende reisverzekering is een manier om de gevolgen van eventuele vakantieschade op te vangen, maar voorkomen is uiteraard beter dan genezen. Wij helpen je daarom graag met een paar preventietips om schade tijdens vakantie te voorkomen.

Tip 1: Laat je huis slim achter

Het voorkomen van schade tijdens je vakantie begint al thuis. Sluit bijvoorbeeld altijd je gordijnen en vraag buren af en toe je huis te controleren en post op te ruimen om inbrekers weg te houden. Vergeet ook je vriezer en koelkast niet te legen om eventuele waterschade bij het uitvallen van stroom te voorkomen.

Inbraakpreventie tips voor tijdens vakantie

Je vakantie is voor een inbreker de perfecte tijd om in te breken in je huis. Wij leggen je uit hoe je inbraak tijdens vakantie kunt voorkomen.

Lees meer

Tip 2: Bescherm je bagage

Ga je op vliegvakantie? Doe de meest kostbare spullen altijd in de handbagage. Zet ook geen adresgegevens op je bagagelabel om te voorkomen dat niet-reizigers op het vliegveld gemakkelijk je adres achterhalen en vervolgens weten dat je voorlopig niet thuis bent. Tip: kies voor de Klaverblad Doorlopende reisverzekering met bagagedekking, zodat je verzekerd bent tegen diefstal van de bagage.

Tip 3: De vakantiecheck van de auto

Autopech tijdens vakantie is erg vervelend. Sluit daarom de module Vervoer en verblijf af bij onze reisverzekering en maak gebruik van de vakantiecheck van de garage om veilig aan je autovakantie te beginnen. Als het goed is heb je standaard al een gevarendriehoek en gele hesjes in de auto. Vergeet ook niet te controleren of een alcoholtest verplicht is in de landen waar je doorheen rijdt en kruip nooit vermoeid achter het stuur. Het beste is om maximaal twee uur aaneengesloten te rijden.

Tip 4: Verspreid je bezittingen

Als je reist met meerdere koffers en reistassen, dan is het handig om je kleding en geld te spreiden. Het gebeurt namelijk wel eens dat bagage zoekraakt en later aankomt op je vakantiebestemming. Ook wanneer je tijdens vakantie op pad gaat, is het verstandig de meest kostbare spullen te verspreiden over meerdere tassen.

Tip 5: Social media op vakantie

Vakantiefoto’s en statusupdates delen via social media is leuk, maar het heeft ook een keerzijde. Inbrekers zitten namelijk ook op social media en kunnen zo gemakkelijk zien of je wel of niet thuis bent. Denk dus goed na over wat je wel en niet online zet.

Tip 6: Check het reisadvies en je dekkingen

Helemaal onbezorgd op reis? Houd dan goed in de gaten wat voor reisadvies er geldt voor je vakantiebestemming. Op welke modules je precies dekking hebt, hangt namelijk ook af van het reisadvies. En vergeet daarom ook niet om goed te controleren welke modules je überhaupt hebt afgesloten bij je doorlopende reisverzekering. Heb je een verzekeringsadviseur? Hij of zij helpt je daar uiteraard graag bij!

Op vakantie met code oranje of rood? Dit is er gedekt.

Hoe zit het met de dekking van je doorlopende reisverzekering als je heel graag op vakantie wil naar een land waar code oranje of rood voor geldt? Of als het reisadvies verandert wanneer je er al zit? Omdat we begrijpen dat dit verwarrend kan zijn, leggen we het je graag uit.

Lees het blog

Schade op vakantie melden

Heb je schade opgelopen tijdens vakantie en ben je bij ons verzekerd? Dan kan je via je verzekeringsadviseur of met het online formulier de vakantieschade melden. Wij helpen je graag! Ben je nog op vakantie en heb je direct hulp nodig? Onze alarmcentrale is 24/7 bereikbaar via +31 (0)79- 3 204 704.

We wensen iedereen een fijne en veilige vakantie!