Preventietips schade vakantie Vlak voor vertrek bent u soms zo druk dat u niet stilstaat bij simpele trucjes om schade op vakantie te voorkomen. Geen zorgen! Wij hebben voor u een aantal handige preventietips op een rijtje gezet.

Voorkom schade tijdens vakantie

Schade tijdens vakantie, dat wil iedereen natuurlijk het liefst voorkomen. Op vakantie moet u tenslotte zorgeloos kunnen genieten. Helaas zit een ongelukje (en diefstal) in een klein hoekje, ook als u op reis bent. Het afsluiten van een doorlopende reisverzekering is een manier om de gevolgen van eventuele vakantieschade op te vangen, maar voorkomen is uiteraard beter dan genezen. Wij helpen u daarom graag met een paar preventietips om schade tijdens vakantie te voorkomen.

Tip 1: Laat uw huis slim achter

Het voorkomen van schade tijdens uw vakantie begint al thuis. Sluit bijvoorbeeld altijd uw gordijnen en vraag buren af en toe uw huis te controleren en post op te ruimen om inbrekers weg te houden. Vergeet ook uw vriezer en koelkast niet te legen om eventuele waterschade bij het uitvallen van stroom te voorkomen.

Inbraakpreventie tips voor tijdens vakantie

Uw vakantie is voor een inbreker de perfecte tijd om in te breken in uw huis. Wij leggen u uit hoe u inbraak tijdens vakantie kunt voorkomen.

Lees meer

Tip 2: Bescherm uw bagage

Gaat u op vliegvakantie? Doe de meest kostbare spullen altijd in uw handbagage. Zet ook geen adresgegevens op uw bagagelabel om te voorkomen dat niet-reizigers op het vliegveld gemakkelijk uw adres achterhalen en vervolgens weten dat u voorlopig niet thuis bent. Tip: kies voor de Klaverblad Doorlopende reisverzekering met bagagedekking, zodat u verzekerd bent tegen diefstal van uw bagage.

Tip 3: De vakantiecheck van uw auto

Autopech tijdens vakantie is erg vervelend. Sluit daarom de module Vervoer en verblijf af bij onze reisverzekering en maak gebruik van de vakantiecheck van uw garage om veilig aan uw autovakantie te beginnen. Als het goed is heeft u standaard al een gevarendriehoek en gele hesjes in uw auto. Vergeet ook niet te controleren of een alcoholtest verplicht is in de landen waar u doorheen rijdt en kruip nooit vermoeid achter het stuur. Het beste is om maximaal twee uur aaneengesloten te rijden.

Tip 4: Verspreid uw bezittingen

Als u reist met meerdere koffers en reistassen, dan is het handig om uw kleding en geld te spreiden. Het gebeurt namelijk wel eens dat bagage zoekraakt en later aankomt op uw vakantiebestemming. Ook wanneer u tijdens vakantie op pad gaat, is het verstandig de meest kostbare spullen te verspreiden over meerdere tassen.

Tip 5: Social media op vakantie

Vakantiefoto’s en statusupdates delen via social media is leuk, maar het heeft ook een keerzijde. Inbrekers zitten namelijk ook op social media en kunnen zo gemakkelijk zien of u wel of niet thuis bent. Denk dus goed na over wat u wel en niet online zet.

Tip 6: Check het reisadvies en uw dekkingen

Helemaal onbezorgd op reis? Houd dan goed in de gaten wat voor reisadvies er geldt voor uw vakantiebestemming. Op welke modules u precies dekking heeft, hangt namelijk ook af van het reisadvies. En vergeet daarom ook niet om goed te controleren welke modules u überhaupt heeft afgesloten bij uw doorlopende reisverzekering. Heeft u een verzekeringsadviseur? Hij of zij helpt u daar uiteraard graag bij!

Op vakantie met code oranje of rood? Dit is er gedekt.

Hoe zit het met de dekking van je doorlopende reisverzekering als je heel graag op vakantie wil naar een land waar code oranje of rood voor geldt? Of als het reisadvies verandert wanneer je er al zit? Omdat we begrijpen dat dit verwarrend kan zijn, leggen we het je graag uit.

Lees het blog

Schade op vakantie melden

Heeft u schade opgelopen tijdens vakantie en bent u bij ons verzekerd? Dan kunt u via uw verzekeringsadviseur of met het online formulier de vakantieschade melden. Wij helpen u graag! Bent u nog op vakantie en heeft u direct hulp nodig? Onze alarmcentrale is 24/7 bereikbaar via +31 (0)79- 3 204 704.

We wensen iedereen een fijne en veilige vakantie!