Kind op kamers: hoe zit het met de verzekeringen? Gaat uw kind op kamers? Dat is een grote stap waar ook nieuwe verantwoordelijkheden bij komen kijken, zoals het regelen van verzekeringen.

Kind op kamers: hoe zit het met de verzekeringen?

Van Hotel Mama naar studentenstek: dat is een hele overgang. Oók voor de achterblijvers. Want had u wel verteld hoe de wasmachine werkt en hoe lang broccoli moet koken? En de financiën en verzekeringen, zou dat wel goed gaan? Hoe dat laatste zit, leest u in deze blog.

Deze verzekeringen zijn gewoon geldig als uw kind op kamers gaat

We beginnen met goed nieuws. Want sommige verzekeringen zijn gewoon nog geldig nadat uw kind het huis uit gaat. Bij Klaverblad zijn dat de reisverzekering, de aansprakelijkheidsverzekering, de rechtsbijstandverzekering en de gezinsongevallenverzekering. Handig! Daarvoor gelden wel twee belangrijke voorwaarden:

  • Uw kind volgt een voltijd studie *
  • Uw kind is niet ouder dan 28 jaar (dit geldt alleen voor onze reis- en gezinsongevallenverzekering)

* De verzekeraar kan bij twijfel vragen om een bewijs van inschrijving of de geboortedatum. Het is daarom belangrijk dat uw zoon of dochter meteen na afstuderen of de 28ste verjaardag een eigen verzekering regelt. Zo voorkomt u financiële verrassingen.

Deze verzekeringen moet uw kind zelf regelen

Niet alles loopt door. De inboedelverzekering bijvoorbeeld. Die sluit u namelijk niet af per persoon, maar per woning. Staan de spullen op een ander adres? Dan is er ook een nieuwe inboedelverzekering nodig. Die van u geldt namelijk niet voor de spullen die uw kind op zijn studentenkamer heeft staat.

Vraag uw verzekeringsadviseur eens naar de startersinboedelverzekering. Voor een studentenprijs zijn alle bezittingen van uw kind verzekerd tegen diefstal en schade.

Tip: in sommige studentenflats zit de inboedelverzekering bij de huur inbegrepen. Dat scheelt weer! Of dat het geval is in het studentenhuis van uw kind, staat op het huurcontract. Kijk wel ook even goed naar de dekking.

Let op! Voorkom dubbele verzekeringen

Geeft u het zo snel mogelijk door aan uw verzekeringsadviseur of verzekeraar als uw kind niet meer voldoet aan de voorwaarden? Zo voorkomt u dubbele verzekeringen en daarmee onnodige kosten. Uw kind is niet meeverzekerd in de volgende gevallen:

  • Uw kind gaat zelfstandig wonen, maar niet voor een studie
  • Uw kind is jonger dan 28 jaar, is uitwonend en volgt een studie (dit geldt alleen voor onze reis- en gezinsongevallenverzekering)

De zoon van Annelies gaat op kamers: "We gaven hem een boodschappentas vol spullen mee"

Vroeg of laat is het zover. Het studentenleven roept en hup, daar gaan ze! Het huis uit, de wijde wereld in. Zo ook Christian, de zoon van Annelies.

Lees haar verhaal

Uw verzekeringsadviseur helpt graag

Zijn al uw kinderen uit huis of is er een andere verandering in uw situatie? Dit is altijd een mooi moment om samen met uw verzekeringsadviseur naar uw verzekeringen te kijken. Hij of zij helpt u graag.

    Vind uw verzekeringsadviseur