"Klaverblad helpt ons aantrekkelijk te blijven" Vrijwilliger en manager sponsoring Edwin van der Horst wat Klaverblad als hoofdsponsor betekent voor korfbalvereniging KV Tempo.

Klaverblad helpt ons aantrekkelijk te blijven

Edwin van der Horst is als vrijwilliger actief bij korfbalvereniging KV Tempo in Alphen aan den Rijn en vervult daar de rol als manager sponsoring. Hij vertelt wat een sponsor als Klaverblad voor zijn vereniging betekent.

“Onze eerste team is afgelopen jaar gepromoveerd naar de hoogste klasse. Dat is echt een enorm niveauverschil met vorig jaar, dus we staan nu laatste. Maar we gaan geen leden hierheen halen en we gaan ze er ook niet voor betalen. We willen gewoon een gezellige vereniging blijven.”

“Onze vereniging heeft zo’n 500 leden. Het is echt een familievereniging. Korfbal is een familiesport, je ziet de liefde voor het spelletje vaak van generatie op generatie overgaan. Bij ons is het ledenaantal vrij stabiel, terwijl het in Nederland in totaal wel wat achteruit gaat. Daar doen we ook echt ons best voor, bijvoorbeeld met vriendjes-/vriendinnetjesdagen en scholentoernooien. Het Klaverblad schoolkorfbaltoernooi laat kinderen kennismaken met de sport, dat levert ons veel nieuwe leden op.”

"Met elkaar zó in de maatschappij staan, daar word ik echt gelukkig van.”

Saamhorigheid

“Waar ik vooral trots op ben, is onze vrijwilligersorganisatie. De harde kern bestaat uit zo’n 75 leden, maar iedereen moet iets bijdragen en dat kun je ook niet afkopen. Zo willen we de betrokkenheid bij de vereniging stimuleren, dat vinden we belangrijk. Dat werkt hartstikke goed, er is nauwelijks gedoe over.”

“Wat Klaverblad als hoofdsponsor voor ons betekent? Vanuit de contributie en de barinkomsten betalen we de vaste lasten, zoals zaalhuur. De bijdragen van onze sponsors kunnen we in het korfbal zelf stoppen: bijvoorbeeld in trainers, die ervoor zorgen dat we samen lekker bezig zijn en steeds een beetje beter worden. Daar heeft Klaverblad een enorm aandeel in. Zo’n hoofdsponsor helpt dus om alles goed te laten draaien. En dat heeft een grote aantrekkingskracht, dus meer leden, en zo blijven we een gezonde vereniging. Bij de inwoners van de gemeente Alphen staan we er ook goed op, we horen veel lovende woorden over onze vereniging.”

“De verbondenheid en saamhorigheid is groot. Zo hebben we als vereniging meegedaan aan de SamenLoop voor Hoop en in december worden er altijd oliebollen en appelflappen gebakken die je voor jezelf kunt kopen of kunt doneren aan het verzorgingstehuis. Met elkaar zó in de maatschappij staan, daar word ik echt gelukkig van.”

overwinning korfbalvereniging KV Tempo

"Het wordt steeds professioneler, maar tegelijk blijft het persoonlijke, de betrokkenheid aanwezig en dat is ook wat Klaverblad belangrijk vindt"

In de naam aan elkaar verbonden

“Sinds een paar maanden is Klaverblad ook aan onze naam gekoppeld. In de zaal bij het opkomen van de spelers, op de plaatselijke radiozenders en de livestream valt nu dus heel vaak de naam Tempo Klaverblad Verzekeringen. We doen erg ons best voor goede exposure voor Klaverblad, want we zijn heel dankbaar. De samenwerking is ook echt prettig. Steeds meer dingen kunnen op een efficiënte manier digitaal geregeld worden, via de sponsoromgeving op de website. Zo kunnen we het als we elkaar spreken over inhoudelijke zaken hebben. Het wordt steeds professioneler, maar tegelijk blijft het persoonlijke, de betrokkenheid aanwezig en dat is ook wat Klaverblad belangrijk vindt. Dat zie je ook terug in de poffertjes- of stroopwafelkraam die Klaverblad bij de evenementen inzet. Daar staan lange rijen voor…”

“Zelfs hier in de hoogste league hebben de teams vaak plaatselijke of regionale sponsors. We krijgen veel reacties op het feit dat we met Klaverblad een landelijk bekende hoofdsponsor hebben. Dat vinden wij wel heel erg leuk.”

Lokale verenigingen zorgen voor samenhang en verbondenheid
Klaverblad is trotse hoofdsponsor van 46 verenigingen. We kiezen er heel bewust voor om ons budget niet aan topsport te besteden, maar aan het lokale verenigingsleven. Dit past bij ons. Deze verenigingen zorgen voor samenhang en verbondenheid. Veel mensen hebben daar plezier van. Daar dragen we graag ons steentje aan bij.

Klaverblad als hoofdsponsor