Smartphone met beschermhoesje

Preventietips smartphone en tablet

Smartphones, tablets en laptops worden zo intensief gebruikt, dat het niet gek is dat er iets mee gebeurt. U heeft ongetwijfeld uw smartphone of tablet ook wel eens laten vallen. En? Opgelucht dat het scherm niet kapot was of balen?

Ook herkenbaar is ongetwijfeld dat vervelende ‘plons’-geluid. Van een mobieltje dat uit uw broekzak in de wc valt. Of nog erger, maar wel schoner – uw mobiel gaat mee de wasmachine in. Daar kunnen ze meestal niet zo goed tegen. Toch zonde van zo’n duur apparaat.

Glazen screenprotector

Een gecrasht scherm of diepe krassen op het scherm zijn te voorkomen met een glazen screenprotector. Ze zijn vrijwel voor ieder model smartphone en tablet te koop. In verschillende prijsklassen en met verschil in kwaliteit.

Tablet- of smartphonehoes

Een tablet- of smartphonehoes beschermt uw apparaat rondom. Ook deze hoesjes zijn voor vrijwel alle modellen te koop in allerlei prijsklassen. Ze zijn bovendien niet alleen praktisch om de eerste klappen op te vangen. Het zijn ook echte eyecatchers en steeds vaker voorzien van handige extraatjes, zoals een extra vakje voor bijvoorbeeld uw bankpas of papiergeld.

Veilig wegleggen

De trilstand zorgt ook nog wel eens voor een val van uw smartphone. Hij trilt dan zo van tafel of uit de kast. En veel telefoons en tablets worden bij het opladen op de grond gelegd. Als een huisgenoot niet oplet, kan hij of zij er bovenop gaan staan.

Schade niet altijd zichtbaar

Ook als uw smartphone of tablet geen zichtbare schade heeft na een valpartij, kan er wel schade zijn binnenin het apparaat. Aan de batterij bijvoorbeeld. En dat kan gevaarlijke situaties opleveren, zelfs met brand tot gevolg.

Let goed op bij opladen

Eind vorig jaar waarschuwde het Verbond van Verzekeraars nog om goed op te letten bij het opladen van mobiele apparaten. Laat in ieder geval geen opladers in het stopcontact zitten met of zonder smartphone, tablet, laptop of ander oplaadbaar apparaat eraan. Er is kans op oververhitting met brand als gevolg als het aangesloten apparaat volledig opgeladen is. Dus geen apparatuur meer opladen als u naar bed of weggaat.

Overhitting

Een ander gevaar is overhitting. Neem geen mobiele apparatuur mee naar bed. Valt u in slaap voordat u uw mobiele apparatuur heeft weggelegd, dan kan het apparaat verstopt raken tussen de dekens. Het kan dan zijn warmte niet meer kwijt en brand veroorzaken.

Meer Preventietips

Plotselinge en onverwachte gebeurtenissen die schade veroorzaken aan uw mobiele elektronica is verzekerd op onze gewoon goede Royaal Inboedelverzekering. Er is een eigen risico.

<< terug