Schade door klussen in huis We geven je 5 tips die helpen om schade tijdens het klussen te voorkomen.

Schade na klussen in huis

Klussen in huis, we doen het allemaal wel eens. Helaas ligt klusschade altijd op de loer. Soms door onhandigheid en soms gewoon door dikke pech. Ga je in huis verbouwen of ben je van plan om wat uitgestelde klusjes in huis op te pakken? Probeer schade door klussen in huis te voorkomen met onze tips.

5 tips om schade tijdens het klussen te voorkomen

Schade door klussen heb je niet altijd zelf in de hand, maar er zijn wel een paar handige preventietips die helpen klusschade te voorkomen. Lees je mee?

  1. Een goede voorbereiding is het halve werk. Zoek van tevoren uit wat er moet gebeuren en hoe je dit gaat doen. Haal ook de juiste klusspullen in huis als je deze nog niet hebt.
  2. Voorkom letselschade door klussen door altijd beschermende kleding en een veiligheidsbril te dragen.
  3. Doet je boormachine het nog goed en is je ladder nog stevig? Check voor het klussen altijd even of het benodigde gereedschap en andere klusmiddelen klaar voor gebruik zijn.
  4. Ruim voordat je aan de slag gaat nog één keer goed je werkplek op, zodat je alle ruimte hebt om veilig te klussen.
  5. Heb je echt twee linkerhanden of twijfel je over de moeilijkheid van de klus in huis? Vraag dan een klusjesman om het te doen. Eventuele schade is dan via de klusjesman verzekerd.

Schade door klussen: wat is wel en niet verzekerd?

Schade die ontstaan is door klussen in huis is verzekerd via je inboedelverzekering of woonhuisverzekering. Klusschade is meestal verzekerd, maar niet altijd. Dit is een lastig verschil. Het gaat er om of de schade een direct gevolg van het klussen is of dat de schade niet rechtstreeks door het klussen is veroorzaakt.

Schade door klussen melden

Is de schade door klussen ontstaan door bijvoorbeeld een ongelukje in huis en ben je bij ons verzekerd? Dan kun je via je verzekeringsadviseur of met het online formulier de schade door klussen melden. Wij helpen je graag!

Meer preventietips