adviseur praat met stel

De adviseur header

De assurantieadviseur

Assurantieadviseurs (of verzekeringsadviseurs) zijn een belangrijke schakel tussen u en Klaverblad Verzekeringen. Zij zijn precies op de hoogte van alle verzekeringen die wij aanbieden en kunnen u hier goed over adviseren.

  • Altijd een verzekering die past bij uw situatie
  • Ook hulp bij praktische zaken
  • Nooit onderverzekerd en te veel betalen
  • Altijd persoonlijke updates bij (premie)wijzigingen

Een passend assurantiekantoor vinden

Een verzekeringsadviseur kan u precies vertellen wat de beste mogelijkheden voor uw situatie zijn. In heel Nederland werken we met verzekeringsadviseurs en assurantiekantoren. De verzekeringsadviseurs waarmee we werken hebben allemaal een eigen specialisme. Daarom vragen we u eerst aan te geven of u een particuliere verzekering, een zakelijke verzekeringen of een arbeidsongeschiktheidsverzekeringen (AOV) zoekt. Uit het overzicht kunt u vervolgens een deskundige verzekeringsadviseur kiezen die hierin helemaal thuis is.

Vind een adviseur in uw buurt

Assurantiekantoor, verzekeringsadviseur, tussenpersoon: er is geen verschil

Misschien wist u dit al, maar assurantie en verzekering zijn twee verschillende woorden met dezelfde betekenis. Dat maakt een assurantieadviseur van of met een assurantiekantoor dus iemand die advies geeft over verzekeringen. Met de termen assurantieadviseur, verzekeringsadviseur en een tussenpersoon bedoelen we in de verzekeringsbranche allemaal hetzelfde.

Een verzekeringsadviseur helpt u aan de beste verzekering

Uw persoonlijke situatie bepaalt welke verzekering het beste bij u past. Een verzekeringsadviseur helpt u daarin een weloverwogen keuze te maken. Hij of zij beantwoordt al uw vragen over assurantie, geeft u advies over alle mogelijkheden en pakketten en zorgt dat u de juiste dekking kiest. Dat zijn niet eens de enige reden waarom het handig is een assurantiekantoor in te schakelen. Een verzekeringsadviseur kan u ook helpen bij praktische zaken nadat u de verzekering afgesloten heeft.

Assurantie is altijd persoonlijk

Een verzekeringsadviseur verdiept zich in uw privésituatie. Dat maakt het makkelijker u te adviseren over een passende verzekering. Het is belangrijk dat deze tussenpersoon op de hoogte blijft van uw persoonlijke situatie. Gaat u trouwen of verhuizen? Geef dit dan door aan uw verzekeringsadviseur. Samen kijken jullie of er nog stappen op het gebied van assurantie/uw verzekeringen genomen moeten worden. Zo bent u nooit onderverzekerd.

Schadeafwikkeling

Bij schadeafhandeling denkt u misschien automatisch aan ‘rompslomp’. Dat hoeft gelukkig niet zo te zijn. Een assurantiekantoor kan u flink ontzorgen. De verzekeringsadviseur regelt daarbij alle praktische zaken voor u. Dat begint al bij het melden van schade bij ons. Dat doet de verzekeringsadviseur, nadat u deze op de hoogte heeft gesteld. De adviseur heeft de kennis en ervaring om alles goed en zo snel mogelijk af te handelen. Voor u op zo’n vervelend moment waarschijnlijk toch een hele zorg minder.

Kosten van een assurantiekantoor

Wat de kosten voor een assurantiekantoor of een verzekeringsadviseur zijn, is op voorhand niet te zeggen. Dat verschilt en hangt helemaal af van uw persoonlijke situatie. U spreekt zelf met uw verzekeringsadviseur af wat hij voor u gaat doen en welke kosten daaraan verbonden zijn.

5 meest gestelde vragen aan de verzekeringsadviseur

Assurantie is voor de meeste mensen niet een onderwerp waar ze dagelijks mee bezig zijn. Er kan een hoop bij komen kijken. Kunnen aankloppen bij een verzekeringsadviseur van een assurantiekantoor kan daarom echt een uitkomst zijn. Heeft u nog vragen over de rol van de verzekeringsadviseur? Misschien staan ze tussen de 5 ‘meest gestelde vragen’ die wij beantwoord hebben.

Lees de antwoorden