De Klaverblad Bedrijfsautoverzekering

De Klaverblad Bedrijfsauto­verzekering

Bent u ondernemer en heeft u een voertuig met een grijs kenteken, bijvoorbeeld een bestelauto? Met onze bedrijfsautoverzekering is deze gewoon goed verzekerd tegen een aantrekkelijke premie.

 • In verzekeringspakket voor bedrijven af te sluiten
 • Kies zelf bij welke garage u uw bedrijfsauto laat repareren
 • Laag eigen risico van € 100,- bij cascoverzekering
 • Korting tot 75%, afhankelijk van aantal schadevrije jaren

Let op: u kunt onze bedrijfsautoverzekering alleen afsluiten in combinatie met andere Klaverblad verzekeringen.

Bekijk ons Verzekeringspakket

Klaverblad pakketkorting tot wel 10% via een verzekeringsadviseur

Sluit u verschillende soorten verzekeringen uit het Verzekeringspakket voor bedrijven af via een verzekeringsadviseur? Dan kunt u profiteren van pakketkorting tot wel 10%. Dat loopt lekker op! Vraag uw adviseur naar de pakketkorting van Klaverblad. 

Welke bedrijfsautoverzekering past het beste bij u?

De Klaverblad MKB Bedrijfsautoverzekering sluit u af als u als ondernemer uw bestelauto goed wilt verzekeren. Bent u particulier en heeft u een voertuig met een grijs kenteken? De Belastingdienst heeft uw voertuig dan aangemerkt als een bestelauto van een bedrijf. Ook in dat geval is onze bedrijfsautoverzekering een goede optie.

Bent u ondernemer en sluit u bij ons meerdere zakelijke verzekeringen af? Dan kunt u ons verzekeringspakket voor bedrijven afsluiten met daarin de bedrijfsautoverzekering. Wel is het goed om te weten dat u onze motorvoertuigenverzekeringen alleen kunt afsluiten in combinatie met minimaal een verzekering voor Opstal / Huurdersbelang, Zaken, Bedrijfsschade, Vervoer van eigen zaken, Aansprakelijkheid of Rechtsbijstand.

Het is goed om te weten dat u bij ons kiest uit drie verschillende soorten bedrijfsautoverzekeringen:

 1. WA
 2. WA+ beperkt casco
 3. WA+ volledig casco (allrisk)

Heeft u een bestelauto? Dan is een WA-bedrijfsautoverzekering verplicht. WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Deze bedrijfsautoverzekering vergoedt schade die u met uw bestelauto bij anderen veroorzaakt. Wilt u méér verzekeren? Kijkt u dan eens naar onze autoverzekeringen WA+ beperkt casco of WA+ volledig casco (allrisk). Deze autoverzekeringen zijn uitgebreider. Het verschil hiertussen ziet u in het volgende overzicht:

WA WA + beperkt casco WA + volledig casco
Verzekerd bedrag aansprakelijkheid bij letsel of overlijden € 6.450.000,- Verzekerd bedrag aansprakelijkheid bij letsel of overlijden € 6.450.000,- Verzekerd bedrag aansprakelijkheid bij letsel of overlijden € 6.450.000,-
Verzekerd bedrag aansprakelijkheid bij schade aan spullen
€ 2.500.000,-
Verzekerd bedrag aansprakelijkheid bij schade aan spullen € 2.500.000,- Verzekerd bedrag aansprakelijkheid bij schade aan spullen € 2.500.000,-
Schade aan uw eigen auto door brand of ontploffing Schade aan uw eigen auto door brand of ontploffing Schade aan uw eigen auto door brand of ontploffing
Schade aan uw eigen auto door diefstal of inbraak Schade aan uw eigen auto door diefstal of inbraak Schade aan uw eigen auto door diefstal of inbraak
Schade aan uw eigen auto door storm of hagel Schade aan uw eigen auto door storm of hagel Schade aan uw eigen auto door storm of hagel
Ruitschade door steenslag Ruitschade door steenslag Ruitschade door steenslag
Schade door een verkeersongeluk Schade door een verkeersongeluk Schade door een verkeersongeluk
Let op: u kunt onze motorvoertuigenverzekeringen alleen afsluiten in combinatie met minimaal een verzekering voor Opstal / Huurdersbelang, Zaken, Bedrijfsschade, Vervoer van eigen zaken, Aansprakelijkheid of Rechtsbijstand.

Hoeveel krijgt u vergoed als uw bedrijfsauto total loss is verklaard?

Schade is natuurlijk nooit fijn. Heeft u een WA + beperkt casco of een WA + volledig casco (allrisk) bedrijfsautoverzekering en is uw bedrijfsauto total loss verklaard? Bij een totaalverlies krijgt u als schadevergoeding de dagwaarde van uw bedrijfsauto uitgekeerd. Deze dagwaarde wordt bepaald door de schade-expert.

Hulp bij schade aan uw bedrijfsauto

Als u door schade aan uw bedrijfsauto niet meer verder kunt rijden, dan heeft u recht op hulp. Zo brengen wij bijvoorbeeld uw bedrijfsauto, aanhanger en bagage naar een reparatiebedrijf of ander adres. Ook in het buitenland heeft u recht op hulp bij schade. U kunt ons 24/7 bellen voor hulp. Bel bij schade in Nederland naar 079 - 3 204 304 en in het buitenland naar +31 793 204 304.

Let op: autopech valt hier niet onder. Wel met een WA + volledig casco (allrisk) heeft in het buitenland recht op hulp bij autopech. Kijk voor de exacte voorwaarden op uw Groene kaart onder de kop ‘Hulpverlening’.

Aanvullende verzekeringen

U kunt twee aanvullende verzekeringen afsluiten bij uw bedrijfsautoverzekering.

Schadeverzekering inzittenden

Hiermee verzekert u zich tegen de schade die de bestuurder of passagiers van uw bedrijfsauto hebben door een ongeluk. Het gaat om schade aan spullen en om schade door letsel of overlijden. Per gebeurtenis is een bedrag van € 1.000.000,- verzekerd.

Verzekering voor verkeersrechtsbijstand

U krijgt rechtshulp als u verkeersschade wilt verhalen op degene die deze heeft veroorzaakt. Verder helpen wij u als u voor de rechter moet komen of als de politie uw rijbewijs of bedrijfsauto in beslag neemt.

Let op: wij hebben ook een rechtsbijstandverzekering voor bedrijven. Als u hierbij de module Bedrijfsmotorrijtuigen afsluit, dan bent u verzekerd van rechtsbijstand op het moment dat u met uw zakelijke voertuig schade rijdt.

Uitsluitingen op de dekkingen van onze bedrijfsautoverzekeringen leest u terug in artikel 19, 27, 35, 43 en 50 van de polisvoorwaarden.

Vraag uw adviseur naar onze bedrijfsautoverzekering

Een verzekeringsadviseur kan u goed adviseren welke zakelijke verzekeringen passen bij uw situatie. Vind een adviseur bij u in de buurt en vraag naar onze bedrijfsautoverzekering.

Zoek een adviseur

Veelgestelde vragen over de bedrijfsautoverzekering

 • Over de verzekering
  • Hoe bepalen jullie de hoogte van mijn premie?
   Wij gebruiken verschillende factoren om de premie vast te stellen. Denk aan de leeftijd van de bestuurder, de plaats waar uw bedrijf gevestigd is en het model, de waarde en het gewicht van uw auto. Verder gebruiken wij een bonus-malusschaal om uw premie te bepalen. Hoe langer u geen schade heeft geclaimd, hoe meer korting u krijgt op de premie. Deze korting kan oplopen tot 75%.
  • Hoe werkt de bonus-malus?
   Als u al jaren zonder schade rijdt, betaalt u een lagere verzekeringspremie dan iemand die veel schades heeft gedeclareerd. Wij gebruiken hiervoor een bonus-malus schaal. Bij een nieuwe bedrijfsautoverzekering start u in trede 3. Had u al eerder een bedrijfsautoverzekering, dan kunt u uw schadevrije jaren overzetten naar de nieuwe verzekering.

   Dit kan ook als u al eerder een autoverzekering had. Maar als u naast uw nieuwe bedrijfsautoverzekering ook een autoverzekering op uw naam aanhoudt, kunt u de opgebouwde schadevrije jaren niet voor beide verzekeringen gebruiken. U kiest voor welke verzekering u uw schadevrije jaren inzet.

   Bij de Stichting Efficiënte Processen Schadeverzekeraars (EPS) kunt u uw schadevrije jaren opvragen.
  • Ik heb een personenauto die ik zakelijk gebruik. Kan ik een bedrijfsautoverzekering afsluiten?
   Nee, hiervoor hebben wij de Royaal autoverzekering. De bedrijfsautoverzekering is niet geschikt voor personenauto's.
  • Ik heb een taxibedrijf. Kan ik een bedrijfsautoverzekering afsluiten voor mijn taxi’s?
   Nee, wij accepteren geen auto’s waarmee tegen betaling personen worden vervoerd.
  • Ik heb een koeriersbedrijf. Kan ik een bedrijfsautoverzekering afsluiten voor mijn bestelbus?
   Nee, wij accepteren geen auto’s waarmee tegen betaling spullen van anderen worden vervoerd.
  • Wat moet ik doen als ik mijn bedrijfsauto heb verkocht?
   Dan moet u een kopie van het vrijwaringsbewijs opsturen naar ons of naar uw verzekeringsadviseur. Met een vrijwaringsbewijs toont u aan dat de auto niet meer op uw naam staat. Wij melden uw kenteken dan af en stoppen uw verzekering.
  • Heb ik een eigen risico?
   Bij de WA-verzekering heeft u geen eigen risico. Bij de cascoverzekering is het
   eigen risico € 100,-. Dit eigen risico wordt verhoogd met € 150,- als de bestuurder jonger is dan 24 jaar én niet bij ons bekend is als regelmatige bestuurder. Voor reparatie van een sterretje in uw autoruit geldt geen eigen risico als u dit laat doen door een glasherstelbedrijf met een eigen, vaste werkplaats.
  • Ben ik na de Brexit nog verzekerd als ik met mijn auto naar het Verenigd Koninkrijk reis?
   Onze bestelautoverzekering geeft ook na de Brexit dekking bij schade door ongevallen in het Verenigd Koninkrijk. De Europese dekking is namelijk niet gekoppeld aan een EU-lidmaatschap. Wel is het verstandig om een geldige groene kaart op zak te hebben als u naar het Verenigd Koninkrijk reist. Hiermee kunt u aantonen dat u verzekerd bent.
 • Over betalen en opzeggen
  • Betaal ik mijn premie per maand, per kwartaal of per jaar?
   U kiest zelf of u per maand, per kwartaal of per jaar betaalt.
  • Ik wil mijn premie betalen, hoe kan ik dat doen?
   Bel ons op nummer 079 - 3 204 583. Wij mailen u dan direct een betaallink om uw premie via Ideal naar ons over te maken. Zo weet u zeker dat uw betaling correct en direct bij ons binnenkomt.
  • Ik wil mijn bedrijfsautoverzekering stoppen. Wat moet ik doen?
   Als u een verzekeringsadviseur heeft, dan moet u uw verzekering via hem opzeggen. Als u geen verzekeringsadviseur heeft, dan kunt u uw verzekering rechtstreeks bij ons opzeggen. Dit kan met ons online opzegformulier.
  • Wat is de opzegtermijn van mijn bedrijfsautoverzekering?
   Er is geen opzegtermijn. U kunt uw verzekering elk moment stoppen door dit schriftelijk aan ons door te geven. De verzekering stopt op de dag dat wij uw opzegging ontvangen. Als u dat wilt, dan kan dit ook later.
  • Waar kan ik meer informatie vinden over betalen en betalingsachterstanden?
   Meer informatie over het betalen van uw premie en over hoe wij omgaan met betalingsachterstanden leest u op de pagina Betalen en betalingsachterstanden.
 • Over schade
  • Ik heb een aanrijding gehad met iemand anders. Wat moet ik doen?
   Na een aanrijding moet u een Europees schadeformulier invullen. Beide partijen die bij de aanrijding betrokken zijn, moeten dit formulier ondertekenen. Stuur het op naar ons of naar uw verzekeringsadviseur. Het is belangrijk dat u altijd een Europees schadeformulier in uw auto heeft.
  • Waar kan ik een Europees schadeformulier krijgen?
   Wij sturen u een Europees schadeformulier op als u een verzekering bij ons heeft afgesloten. Wilt u dat we een Europees schadeformulier naar u opsturen? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier of bel ons: 079 – 3 204 583.
  • Wat moet ik doen bij schade waarbij niemand anders is betrokken?
   Als u een verzekeringsadviseur heeft, dan kunt u het beste contact met hem opnemen. Hij meldt de schade bij ons. Als u zelf uw verzekeringen regelt, dan kunt u eenzijdige schade online bij ons melden.
  • Waar kan ik mijn bedrijfsauto laten repareren?
   U mag zelf kiezen waar u uw bedrijfsauto laat repareren. U profiteert wel van een aantal voordelen als u dit laat doen bij een AAS-, ASASNN- of ABS-autoschadeherstelbedrijf. Zij zorgen bijvoorbeeld voor vervangend vervoer en handelen de kosten direct af met Klaverblad.
  • Mijn ruit is beschadigd. Wat moet ik doen?
   U kunt direct een afspraak maken voor reparatie of vervanging van uw autoruit met AutotaalglasCarglass of een ander FOCWA-autoruitherstelbedrijf. U hoeft de schade dan niet bij ons te melden.
  • Mijn bedrijfsauto is gestolen. Wat moet ik doen?
   Doe direct aangifte bij de politie. Bel verder de stichting Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VbV): 071-3 641 777. Deze registreert autodiefstallen. U vergroot met uw melding de kans dat uw bedrijfsauto wordt teruggevonden. Als u een verzekeringsadviseur heeft, dan kunt u het beste aan hem doorgeven dat uw auto is gestolen. Als u zelf uw verzekeringen regelt, dan kunt u de diefstal bij ons melden via ons contactformulier of telefonisch: 079 - 3 204 412.
 • Over mijn aanvraag
  • Wat gebeurt er nadat ik een bedrijfsautoverzekering heb aangevraagd?
   Heeft u via een verzekeringsadviseur een zakenverzekering bij ons aangevraagd? Als we uw aanvraag accepteren, dan sturen we zo snel mogelijk uw polis op. Soms hebben we meer informatie nodig om uw aanvraag te beoordelen. In dat geval nemen we contact op met uw verzekeringsadviseur of met u.
  • Accepteren jullie mijn aanvraag voor een bedrijfsautoverzekering altijd?
   Nee, wij accepteren aanvragen niet altijd. Als we uw aanvraag afwijzen, dan laten we dat zo snel mogelijk weten.
  • Waarom krijg ik bij mijn aanvraag van de verzekering het verzoek om de uiteindelijk belanghebbenden van mijn bedrijf door te geven?
   Als verzekeraar moeten wij kunnen vaststellen wie de Ultimate Beneficial Owners (UBO’s) zijn van onze zakelijke relaties. Bijvoorbeeld als er een verzekering wordt aangevraagd, als we geld uitkeren of als er iets wijzigt in de bedrijfsvoering. Hiermee sluiten we uit dat degenen met wie we zaken doen, voorkomen op een sanctielijst. We voldoen hiermee aan de Nederlandse wet- en regelgeving om onder andere witwassen en terrorisme tegen te gaan en mogen zo uw verzekering in stand houden en betalingen aan u doen.

   We leggen u op deze pagina graag meer uit over wat uiteindelijk belanghebbenden zijn en hoe u weet wie de uiteindelijk belanghebbenden van uw bedrijf zijn.

Vindt u uw vraag niet op deze pagina of is het antwoord voor u niet duidelijk genoeg? Stel dan uw vraag via ons contactformulier of bel ons: 079 - 3 204 583.

Meer informatie

Meer informatie over onze bedrijfsautoverzekering en onze dienstverlening vindt u in de volgende documenten:

Op onze verzekeringskaart vindt u meer informatie over onze bedrijfsautoverzekering. De verzekeringskaart helpt u om onze bedrijfsautoverzekering te vergelijken met die van andere aanbieders.

Verzekeringskaart bedrijfsautoverzekering

Verzekeringskaarten SVI

Verkeersrechtsbijstand auto