De Klaverblad Bedrijfsauto­verzekering

Als ondernemer kunt u niet zonder uw bedrijfsauto’s. Met onze bedrijfsautoverzekering zijn deze gewoon goed verzekerd tegen een aantrekkelijke premie.

  • Voor bestelauto’s
  • Kies zelf bij welke garage u uw bedrijfsauto laat repareren
  • Laag eigen risico van € 100,- bij cascoverzekering
  • Korting tot 75%, afhankelijk van aantal schadevrije jaren


Let op:
een Bedrijfsautoverzekering met enkel WA-dekking kunt u alleen in combinatie met andere Klaverblad verzekeringen afsluiten.
Bereken en vraag aan

Welke bedrijfsautoverzekering past het beste bij u?

De bedrijfsautoverzekering is bedoeld voor bestelauto's. Heeft u een personenauto die u zakelijk gebruikt? Daarvoor hebben wij onze Royaal autoverzekering.

Welke bedrijfsautoverzekering voor u het beste is, hangt af van uw persoonlijke situatie en wensen. Wilt u graag advies van een assurantieadviseur? Vind een assurantieadviseur bij u in de buurt.

U heeft de keuze uit drie varianten van onze bedrijfsautoverzekering:

WA (wettelijke aansprakelijkheid), WA + beperkt casco en WA + volledig casco. Het verschil hiertussen ziet u in het volgende overzicht:

WA +
volledig casco
WA +
beperkt casco
WA
Verzekerd bedrag aansprakelijkheid bij letsel of overlijden
€ 6.070.000,-
Verzekerd bedrag aansprakelijkheid bij letsel of overlijden
€ 6.070.000,-
Verzekerd bedrag aansprakelijkheid bij letsel of overlijden
€ 6.070.000,-
Verzekerd bedrag aansprakelijkheid bij schade aan spullen
€ 2.500.000,-
Verzekerd bedrag aansprakelijkheid bij schade aan spullen
€ 2.500.000,-
Verzekerd bedrag aansprakelijkheid bij schade aan spullen
€ 2.500.000,-
Schade aan uw eigen auto door brand of ontploffing Schade aan uw eigen auto door brand of ontploffing Schade aan uw eigen auto door brand of ontploffing
Schade aan uw eigen auto door diefstal of inbraak Schade aan uw eigen auto door diefstal of inbraak Schade aan uw eigen auto door diefstal of inbraak
Schade aan uw eigen auto door storm of hagel Schade aan uw eigen auto door storm of hagel Schade aan uw eigen auto door storm of hagel
Ruitschade door steenslag Ruitschade door steenslag Ruitschade door steenslag
Schade door een verkeersongeluk Schade door een verkeersongeluk Schade door een verkeersongeluk
Let op: een Bedrijfsautoverzekering met enkel WA-dekking kunt u alleen in combinatie met andere Klaverblad verzekeringen afsluiten.

Bereken direct uw premie

Aanvullende verzekeringen

U kunt twee aanvullende verzekeringen afsluiten bij uw bedrijfsautoverzekering.

Schadeverzekering inzittenden

Hiermee verzekert u zich tegen de schade die de bestuurder of passagiers van uw bedrijfsauto hebben door een ongeluk. Het gaat om schade aan spullen en om schade door letsel of overlijden. Per gebeurtenis is een bedrag van € 1.000.000,- verzekerd.

Verzekering voor verkeersrechtsbijstand

U krijgt rechtshulp als u verkeersschade wilt verhalen op degene die deze heeft veroorzaakt. Verder helpen wij u als u voor de rechter moet komen of als de politie uw rijbewijs of bedrijfsauto in beslag neemt.

Let op: wij hebben ook een rechtsbijstandverzekering voor particulieren met de modules Motorrijtuigen en Verkeer. Deze producten bieden een meer uitgebreide dekking. Meer informatie vindt u op de Klaverblad Rechtsbijstandverzekering.

Veelgestelde vragen over de bedrijfsautoverzekering

U kiest zelf of u per maand, per kwartaal of per jaar betaalt.
Bel ons op nummer 079 - 3 204 583. Wij mailen u dan direct een betaallink om uw premie via Ideal naar ons over te maken. Zo weet u zeker dat uw betaling correct en direct bij ons binnenkomt.
Als u een assurantieadviseur heeft, dan moet u uw verzekering via hem opzeggen. Als u geen assurantieadviseur heeft, dan kunt u uw verzekering rechtstreeks bij ons opzeggen. Dit kan met ons online opzegformulier.
Er is geen opzegtermijn. U kunt uw verzekering elk moment stoppen door dit schriftelijk aan ons door te geven. De verzekering stopt op de dag dat wij uw opzegging ontvangen. Als u dat wilt, dan kan dit ook later.
Meer informatie over het betalen van uw premie en over hoe wij omgaan met betalingsachterstanden leest u op de pagina Betalen en betalingsachterstanden.
Na een aanrijding moet u een Europees schadeformulier invullen. Beide partijen die bij de aanrijding betrokken zijn, moeten dit formulier ondertekenen. Stuur het op naar ons of naar uw assurantieadviseur. Het is belangrijk dat u altijd een Europees schadeformulier in uw auto heeft.
Wij sturen u een Europees schadeformulier op als u een verzekering bij ons heeft afgesloten. Wilt u dat we een Europees schadeformulier naar u opsturen? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier of bel ons: 079 – 3 204 583.
Als u een assurantieadviseur heeft, dan kunt u het beste contact met hem opnemen. Hij meldt de schade bij ons. Als u zelf uw verzekeringen regelt, dan kunt u eenzijdige schade online bij ons melden.
U mag zelf kiezen waar u uw bedrijfsauto laat repareren. U profiteert wel van een aantal voordelen als u dit laat doen bij een AAS-, ASN- of ABS-autoschadeherstelbedrijf. Zij zorgen bijvoorbeeld voor vervangend vervoer en handelen de kosten direct af met Klaverblad.
U kunt direct een afspraak maken voor reparatie of vervanging van uw autoruit met Autotaalglas, GlasGarage, Carglass of een ander FOCWA-autoruitherstelbedrijf. U hoeft de schade dan niet bij ons te melden.
Doe direct aangifte bij de politie. Bel verder de stichting Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VbV): 071-3 641 777. Deze registreert autodiefstallen. U vergroot met uw melding de kans dat uw bedrijfsauto wordt teruggevonden. Als u een assurantieadviseur heeft, dan kunt u het beste aan hem doorgeven dat uw auto is gestolen. Als u zelf uw verzekeringen regelt, dan kunt u de diefstal bij ons melden via ons contactformulier of telefonisch: 079 - 3 204 412.
We kijken of we alle informatie hebben gekregen die nodig is. Als we meer informatie willen hebben, dan nemen we contact met u op. Als we uw aanvraag accepteren, dan sturen we u de polis zo snel mogelijk toe.
Nee, wij accepteren aanvragen niet altijd. Als we uw aanvraag afwijzen, dan laten we dat zo snel mogelijk weten.
Als verzekeraar moeten wij kunnen vaststellen wie de Ultimate Beneficial Owners (UBO’s) zijn van onze zakelijke relaties. Bijvoorbeeld als er een verzekering wordt aangevraagd, als we geld uitkeren of als er iets wijzigt in de bedrijfsvoering. Hiermee sluiten we uit dat degenen met wie we zaken doen, voorkomen op een sanctielijst. We voldoen hiermee aan de Nederlandse wet- en regelgeving om onder andere witwassen en terrorisme tegen te gaan en mogen zo uw verzekering in stand houden en betalingen aan u doen.

We leggen u op deze pagina graag meer uit over wat uiteindelijk belanghebbenden zijn en hoe u weet wie de uiteindelijk belanghebbenden van uw bedrijf zijn.
Wij gebruiken verschillende factoren om de premie vast te stellen. Denk aan de leeftijd van de bestuurder, de plaats waar uw bedrijf gevestigd is en het model, de waarde en het gewicht van uw auto. Verder gebruiken wij een bonus-malusschaal om uw premie te bepalen. Hoe langer u geen schade heeft geclaimd, hoe meer korting u krijgt op de premie. Deze korting kan oplopen tot 75%.
Als u al jaren zonder schade rijdt, betaalt u een lagere verzekeringspremie dan iemand die veel schades heeft gedeclareerd. Wij gebruiken hiervoor een bonus-malus schaal. Bij een nieuwe bedrijfsautoverzekering start u in trede 3. Had u al eerder een bedrijfsautoverzekering, dan kunt u uw schadevrije jaren overzetten naar de nieuwe verzekering.

Dit kan ook als u al eerder een autoverzekering had. Maar als u naast uw nieuwe bedrijfsautoverzekering ook een autoverzekering op uw naam aanhoudt, kunt u de opgebouwde schadevrije jaren niet voor beide verzekeringen gebruiken. U kiest voor welke verzekering u uw schadevrije jaren inzet.

Bij de Stichting Efficiënte Processen Schadeverzekeraars (EPS) kunt u uw schadevrije jaren opvragen.
Nee, hiervoor hebben wij de Royaal autoverzekering. De bedrijfsautoverzekering is niet geschikt voor personenauto's.
Nee, wij accepteren geen auto’s waarmee tegen betaling personen worden vervoerd.
Nee, wij accepteren geen auto’s waarmee tegen betaling spullen van anderen worden vervoerd.
Dan moet u een kopie van het vrijwaringsbewijs opsturen naar ons of naar uw assurantieadviseur. Met een vrijwaringsbewijs toont u aan dat de auto niet meer op uw naam staat. Wij melden uw kenteken dan af en stoppen uw verzekering.
Bij de WA-verzekering heeft u geen eigen risico. Bij de cascoverzekering is het
eigen risico € 100,-. Dit eigen risico wordt verhoogd met € 150,- als de bestuurder jonger is dan 24 jaar én niet bij ons bekend is als regelmatige bestuurder. Voor reparatie van een sterretje in uw autoruit geldt geen eigen risico als u dit laat doen door een glasherstelbedrijf met een eigen, vaste werkplaats.
Onze bestelautoverzekering geeft ook na de Brexit dekking bij schade door ongevallen in het Verenigd Koninkrijk. De Europese dekking is namelijk niet gekoppeld aan een EU-lidmaatschap. Wel is het verstandig om een geldige groene kaart op zak te hebben als u naar het Verenigd Koninkrijk reist. Hiermee kunt u aantonen dat u verzekerd bent.

Vindt u uw vraag niet op deze pagina of is het antwoord voor u niet duidelijk genoeg? Stel dan uw vraag via ons contactformulier of bel ons: 079 - 3 204 583.

Bereken direct uw premie

Meer informatie

Meer informatie over onze bedrijfsautoverzekering en onze dienstverlening vindt u in de volgende documenten:

Op onze verzekeringskaart vindt u meer informatie over onze bedrijfsautoverzekering. De verzekeringskaart helpt u om onze bedrijfsautoverzekering te vergelijken met die van andere aanbieders.

Verzekeringskaart bedrijfsautoverzekering

Verzekeringskaarten SVI

Verkeersrechtsbijstand auto