foto kantoor

De Klaverblad Elektronicaverzekering

De Klaverblad Elektronica­verzekering

Apparatuur is voor de meeste bedrijven onmisbaar. Uw computers en bijbehorende randapparatuur als printers, scanners en modems verzekert u met onze elektronicaverzekering.

 • De eerste 3 jaar ontvangt u bij schade 100% van de nieuwwaarde
 • Uw mobiele elektronica is ook mee te verzekeren
 • Verzekerd tegen elk van buiten komend onheil

Bereken en vraag aan

Wat houdt de elektronicaverzekering voor midden- en kleinbedrijf in?

Hieronder leest u meer over de elektronicaverzekering. U kunt ook meer informatie vragen aan een assurantieadviseur. Vind een assurantieadviseur bij u in de buurt.

Wat is verzekerd?
 • Vast opgestelde apparaten, zoals een desktop of server
 • Optioneel ook uw mobiele apparaten, zoals tablets en laptops. Wij verzekeren geen mobiele telefoons
 • Randapparatuur, zoals printers en toetsenborden
 • Losse informatiedragers, zoals USB-sticks en Cd-roms
 • Kabels die bij uw apparaten worden geleverd
 • Standaardprogramma’s
Waarvoor ben ik verzekerd?
 • Alle van buitenkomende onheilen
 • Schade door een eigen gebrek
 • Met de module stagnatiedekking bent u verzekerd voor kosten om (dreigende) bedrijfsstilstand tegen te gaan
 • Met de module stagnatiedekking bent u verzekerd tegen reconstructiekosten als informatie verloren gaat

Bereken direct uw premie

Veelgestelde vragen over de elektronicaverzekering voor midden- en kleinbedrijf

Als u een assurantieadviseur heeft, dan kunt u het beste zo snel mogelijk contact met hem opnemen. Als u zelf uw verzekeringen regelt, dan kunt u de schade bij ons melden. Doe bij inbraak, diefstal of vandalisme ook aangifte bij de politie. Stuur een kopie van het proces-verbaal op naar uw assurantieadviseur of naar ons.
U heeft een eigen risico van € 250,- per gebeurtenis.
Ja, u kunt alleen een elektronicaverzekering afsluiten als u ook een zakenverzekering hebt.
Als u een zakenverzekering heeft zijn uw elektronica verzekerd tegen bepaalde gebeurtenissen in uw bedrijfsgebouw. Met een elektronicaverzekering zijn uw apparaten verzekerd tegen ieder van buiten komend onheil en is eigen gebrek meeverzekerd. Mobiele apparatuur is zelfs verzekerd in heel Nederland.
U kiest zelf uw verzekerde bedrag. Het is van belang dat u al uw elektronica verzekert. U kunt kiezen uit vaste bedragen tussen € 2.500,- en € 50.000,-. Op aanvraag zijn hogere bedragen mogelijk.
U kiest zelf of u per maand, per kwartaal of per jaar betaalt.
Bel ons op nummer 079 - 3 204 583. Wij mailen u dan direct een betaallink om uw premie via Ideal naar ons over te maken. Zo weet u zeker dat uw betaling correct en direct bij ons binnenkomt.
Als u een assurantieadviseur heeft, dan moet u uw verzekering via hem opzeggen. Als u geen assurantieadviseur heeft, dan kunt u uw verzekering rechtstreeks bij ons opzeggen. Dit kan met ons online opzegformulier.
Er is geen opzegtermijn. U kunt uw verzekering elk moment stoppen door dit schriftelijk aan ons door te geven. De verzekering stopt op de dag dat wij uw opzegging ontvangen. Als u dat wilt, dan kan dit ook later.
Meer informatie over het betalen van uw premie en over hoe wij omgaan met betalingsachterstanden leest u op de pagina Betalen en betalingsachterstanden.
We kijken of we alle informatie hebben gekregen die nodig is. Als we meer informatie willen hebben, dan nemen we contact met u op. Als we uw aanvraag accepteren, dan sturen we u de polis zo snel mogelijk toe.
Nee, wij accepteren aanvragen niet altijd. Als we uw aanvraag afwijzen, dan laten we dat zo snel mogelijk weten.
Als verzekeraar moeten wij kunnen vaststellen wie de Ultimate Beneficial Owners (UBO’s) zijn van onze zakelijke relaties. Bijvoorbeeld als er een verzekering wordt aangevraagd, als we geld uitkeren of als er iets wijzigt in de bedrijfsvoering. Hiermee sluiten we uit dat degenen met wie we zaken doen, voorkomen op een sanctielijst. We voldoen hiermee aan de Nederlandse wet- en regelgeving om onder andere witwassen en terrorisme tegen te gaan en mogen zo uw verzekering in stand houden en betalingen aan u doen.

We leggen u op deze pagina graag meer uit over wat uiteindelijk belanghebbenden zijn en hoe u weet wie de uiteindelijk belanghebbenden van uw bedrijf zijn.

Vindt u uw vraag niet op deze pagina of is het antwoord voor u niet duidelijk genoeg? Stel dan uw vraag via ons contactformulier of bel ons: 079 – 3 204 583.

Meer informatie

Meer informatie over onze elektronicaverzekering en onze dienstverlening vindt u in de volgende documenten:

Op onze verzekeringskaart vindt u meer informatie over onze elektronicaverzekering. De verzekeringskaart helpt u om onze elektronicaverzekering te vergelijken met die van andere aanbieders.

Verzekeringskaart

Verzeker u zelf online

U regelt snel en gemakkelijk uw eigen MKB-verzekering.

Bereken en vraag aan

Laat u adviseren

Welke verzekering het beste bij u past, hangt af van uw persoonlijke situatie en wensen.

Vraag advies aan een verzekeringsadviseur.

Vind een verzekeringsadviseur