foto kantoor

De Klaverblad Elektronicaverzekering

De Klaverblad Elektronica­verzekering

Apparatuur is voor de meeste bedrijven onmisbaar. Uw computers en bijbehorende randapparatuur als printers, scanners en modems verzekert u met onze elektronicaverzekering.

 • De eerste 3 jaar ontvangt u bij schade 100% van de nieuwwaarde
 • Uw mobiele elektronica is ook mee te verzekeren
 • Verzekerd tegen elk van buiten komend onheil


Ontvang passend advies

Wat houdt de elektronicaverzekering voor midden- en kleinbedrijf in?

Hieronder leest u meer over de elektronicaverzekering. U kunt ook meer informatie vragen aan een assurantieadviseur. Vind een assurantieadviseur bij u in de buurt.

Wat is verzekerd?
 • Vast opgestelde apparaten, zoals een desktop of server
 • Optioneel ook uw mobiele apparaten, zoals tablets en laptops. Wij verzekeren geen mobiele telefoons
 • Randapparatuur, zoals printers en toetsenborden
 • Losse informatiedragers, zoals USB-sticks en Cd-roms
 • Kabels die bij uw apparaten worden geleverd
 • Standaardprogramma’s
Waarvoor ben ik verzekerd?
 • Alle van buitenkomende onheilen
 • Schade door een eigen gebrek
 • Met de module stagnatiedekking bent u verzekerd voor kosten om (dreigende) bedrijfsstilstand tegen te gaan
 • Met de module stagnatiedekking bent u verzekerd tegen reconstructiekosten als informatie verloren gaat

Bereken direct uw premie

Vraag uw adviseur naar onze elektronicaverzekering

Een verzekeringsadviseur kan u goed adviseren welke zakelijke verzekeringen passen bij uw situatie. Vind een adviseur bij u in de buurt en vraag naar onze elektronicaverzekering.

Zoek een adviseur

Veelgestelde vragen over de elektronicaverzekering voor midden- en kleinbedrijf

U kiest zelf of u per maand, per kwartaal of per jaar betaalt.
Bel ons op nummer 079 - 3 204 583. Wij mailen u dan direct een betaallink om uw premie via Ideal naar ons over te maken. Zo weet u zeker dat uw betaling correct en direct bij ons binnenkomt.
Als u een verzekeringsadviseur heeft, dan moet u uw verzekering via hem opzeggen. Als u geen verzekeringsadviseur heeft, dan kunt u uw verzekering rechtstreeks bij ons opzeggen. Dit kan met ons online opzegformulier.
Er is geen opzegtermijn. U kunt uw verzekering elk moment stoppen door dit schriftelijk aan ons door te geven. De verzekering stopt op de dag dat wij uw opzegging ontvangen. Als u dat wilt, dan kan dit ook later.
Meer informatie over het betalen van uw premie en over hoe wij omgaan met betalingsachterstanden leest u op de pagina Betalen en betalingsachterstanden.
U heeft een eigen risico van € 250,- per gebeurtenis.
Ja, u kunt alleen een elektronicaverzekering afsluiten als u ook een zakenverzekering hebt.
Als u een zakenverzekering heeft zijn uw elektronica verzekerd tegen bepaalde gebeurtenissen in uw bedrijfsgebouw. Met een elektronicaverzekering zijn uw apparaten verzekerd tegen ieder van buiten komend onheil en is eigen gebrek meeverzekerd. Mobiele apparatuur is zelfs verzekerd in heel Nederland.
U kiest zelf uw verzekerde bedrag. Het is van belang dat u al uw elektronica verzekert. U kunt kiezen uit vaste bedragen tussen € 2.500,- en € 50.000,-. Op aanvraag zijn hogere bedragen mogelijk.
Heeft u via een verzekeringsadviseur een zakenverzekering bij ons aangevraagd? Als we uw aanvraag accepteren, dan sturen we zo snel mogelijk uw polis op. Soms hebben we meer informatie nodig om uw aanvraag te beoordelen. In dat geval nemen we contact op met uw verzekeringsadviseur of met u.
Nee, wij accepteren aanvragen niet altijd. Als we uw aanvraag afwijzen, dan laten we dat zo snel mogelijk weten.
Als verzekeraar moeten wij kunnen vaststellen wie de Ultimate Beneficial Owners (UBO’s) zijn van onze zakelijke relaties. Bijvoorbeeld als er een verzekering wordt aangevraagd, als we geld uitkeren of als er iets wijzigt in de bedrijfsvoering. Hiermee sluiten we uit dat degenen met wie we zaken doen, voorkomen op een sanctielijst. We voldoen hiermee aan de Nederlandse wet- en regelgeving om onder andere witwassen en terrorisme tegen te gaan en mogen zo uw verzekering in stand houden en betalingen aan u doen.

We leggen u op deze pagina graag meer uit over wat uiteindelijk belanghebbenden zijn en hoe u weet wie de uiteindelijk belanghebbenden van uw bedrijf zijn.
Als u een verzekeringsadviseur heeft, dan kunt u het beste zo snel mogelijk contact met hem opnemen. Als u zelf uw verzekeringen regelt, dan kunt u de schade bij ons melden. Doe bij inbraak, diefstal of vandalisme ook aangifte bij de politie. Stuur een kopie van het proces-verbaal op naar uw verzekeringsadviseur of naar ons.

Vindt u uw vraag niet op deze pagina of is het antwoord voor u niet duidelijk genoeg? Stel dan uw vraag via ons contactformulier of bel ons: 079 – 3 204 583.

Meer informatie

Meer informatie over onze elektronicaverzekering en onze dienstverlening vindt u in de volgende documenten:

Op onze verzekeringskaart vindt u meer informatie over onze elektronicaverzekering. De verzekeringskaart helpt u om onze elektronicaverzekering te vergelijken met die van andere aanbieders.

Verzekeringskaart

Verzekerd van passend advies

Welke verzekering het beste bij uw bedrijf past? Dat hangt af van uw bedrijfssituatie en wensen. Een verzekeringsadviseur bij u in de buurt helpt u graag!

Vind een zakelijke verzekeringsadviseur

Uw bedrijf gewoon goed verzekerd

Wilt u alvast de premie van uw mkb-verzekering berekenen voordat u naar een verzekeringsadviseur gaat? Dat kan gemakkelijk en snel via onze eigen website.

Bereken uw premie