foto calculator

De Klaverblad Rechtsbijstandverzekering voor bedrijven

De Klaverblad MKB rechtsbijstand­verzekering

U kunt weleens een meningsverschil hebben, bijvoorbeeld met een klant of met de overheid. Soms leidt dit tot een juridisch probleem. Met onze rechtsbijstandverzekering voor bedrijven bent u dan verzekerd van professionele rechtshulp.

  • Keuze uit twee verzekeringen: Standaard en Extra
  • Vrijwel alle ondernemersactiviteiten meeverzekerd, ook in het buitenland
  • Hulp bij incassogeschillen: de incassobijstand
  • Optie om particuliere rechtsbijstand mee te verzekeren


Ontvang passend advies

Welke rechtsbijstand­verzekering voor bedrijven past het
beste bij u?

Welke rechtsbijstandverzekering voor u het beste is, hangt af van uw persoonlijke situatie en wensen. Wilt u graag advies van een assurantieadviseur? Vind een assurantieadviseur bij u in de buurt.

U heeft de keuze uit twee varianten van onze rechtsbijstandverzekering: Standaard en Extra. Het verschil hiertussen ziet u in het volgende overzicht:

Rechtsbijstandverzekering Standaard Rechtsbijstandverzekering
Extra
Incassobijstand: als uw klanten hun factuur niet betalen, dan helpen wij u om uw geld terug te krijgen Incassobijstand: als uw klanten hun factuur niet betalen, dan helpen wij u om uw geld terug te krijgen
Conflicten met de overheid Conflicten met de overheid
Personeel en sociale wetgeving Personeel en sociale wetgeving
Verkoop van producten en diensten Verkoop van producten en diensten
Diensten en producten van derden Diensten en producten van derden
Aanneemovereenkomsten tot
€ 100.000,-
Aanneemovereenkomsten tot
€ 100.000,-
Verhalen van (letsel)schade Verhalen van (letsel)schade
Verhuur van onroerende zaken Verhuur van onroerende zaken die ten minste voor 50% in eigen gebruik zijn
Aansprakelijkheid Aansprakelijkheid
Telefonisch advies over juridische problemen Telefonisch advies over juridische problemen
Vergoeding externe kosten
€ 35.000,-
Vergoeding externe kosten
€ 50.000,-
Voorschieten waarborgsom
€ 50.000,-
Voorschieten waarborgsom
€ 50.000,-
Eigen risico: 10% van de advocaatkosten Geen eigen risico
Strafzaken en onrechtmatige daadzaken geldig binnen Europa Strafzaken en onrechtmatige daadzaken geldig binnen Europa
Overige juridische conflicten geldig binnen Nederland Overige juridische conflicten geldig binnen Benelux en Duitsland

Precies weten wat er onder de dekking van uw rechtsbijstandverzekering valt? Bekijk dan onze polisvoorwaarden.

Bereken direct uw premie

Vraag uw adviseur naar onze rechtsbijstandverzekering

Een verzekeringsadviseur kan u goed adviseren welke zakelijke verzekeringen passen bij uw situatie. Vind een adviseur bij u in de buurt en vraag naar onze rechtsbijstandverzekering.

Zoek een adviseur

Klaverblad pakketkorting tot wel 10%

Sluit u verschillende soorten verzekeringen uit het Verzekeringspakket voor bedrijven af via een verzekeringsadviseur? Dan kunt u profiteren van pakketkorting tot wel 10%. Dat loopt lekker op! Vraag uw adviseur naar de pakketkorting van Klaverblad. 

Veelgestelde vragen over de rechtsbijstandverzekering voor bedrijven

U kiest zelf of u per maand, per kwartaal of per jaar betaalt.
U betaalt de premie voor een verzekering vooruit. Dit kan betekenen dat wij de eerste keer meer dan één termijnpremie afschrijven. U vindt op de afrekening van het polisblad welk bedrag wij de eerste keer voor welke periode afschrijven. Daarna betaalt u gewoon de afgesproken termijnpremie die op de polis staat.
Bel ons op nummer 079 - 3 204 583. Wij mailen u dan direct een betaallink om uw premie via Ideal naar ons over te maken. Zo weet u zeker dat uw betaling correct en direct bij ons binnenkomt.
Als u een verzekeringsadviseur heeft, dan moet u uw verzekering via hem opzeggen. Als u geen verzekeringsadviseur heeft, dan kunt u uw verzekering rechtstreeks bij ons opzeggen. Dit kan met ons online opzegformulier.
Er is geen opzegtermijn. U kunt uw verzekering elk moment stoppen door dit schriftelijk aan ons door te geven. De verzekering stopt op de dag dat wij uw opzegging ontvangen. Als u dat wilt, dan kan dit ook later.
Meer informatie over het betalen van uw premie en over hoe wij omgaan met betalingsachterstanden leest u op de pagina Betalen en betalingsachterstanden.
Nee, het is niet de bedoeling dat u zonder overleg met Klaverblad Rechtsbijstand Stichting een advocaat inschakelt.
Wilt u een beroep doen op uw rechtsbijstandverzekering? Als u een verzekeringsadviseur heeft, dan kunt u het beste zo snel mogelijk contact met hem opnemen. Als u zelf uw verzekeringen regelt, dan kunt u bij ons melden dat u juridische hulp of advies nodig heeft.
Heeft u via een verzekeringsadviseur een zakenverzekering bij ons aangevraagd? Als we uw aanvraag accepteren, dan sturen we zo snel mogelijk uw polis op. Soms hebben we meer informatie nodig om uw aanvraag te beoordelen. In dat geval nemen we contact op met uw verzekeringsadviseur of met u.
Nee, wij accepteren aanvragen niet altijd. Als we uw aanvraag afwijzen, dan laten we dat zo snel mogelijk weten.
Als verzekeraar moeten wij kunnen vaststellen wie de Ultimate Beneficial Owners (UBO’s) zijn van onze zakelijke relaties. Bijvoorbeeld als er een verzekering wordt aangevraagd, als we geld uitkeren of als er iets wijzigt in de bedrijfsvoering. Hiermee sluiten we uit dat degenen met wie we zaken doen, voorkomen op een sanctielijst. We voldoen hiermee aan de Nederlandse wet- en regelgeving om onder andere witwassen en terrorisme tegen te gaan en mogen zo uw verzekering in stand houden en betalingen aan u doen.

We leggen u op deze pagina graag meer uit over wat uiteindelijk belanghebbenden zijn en hoe u weet wie de uiteindelijk belanghebbenden van uw bedrijf zijn.
U krijgt hulp van een juridisch adviseur van Klaverblad Rechtsbijstand Stichting. In veel gevallen lukt het hem het conflict op te lossen zonder dat de rechter daaraan te pas komt. Mocht dit niet lukken, dan kan hij u bijstaan in een gerechtelijke procedure. Dat is prettig, want hij is goed op de hoogte van alle feiten en omstandigheden. Bij een procedure mag u ook zelf een advocaat of andere deskundige kiezen. Als u dit wilt, dan bespreekt u dit met ons. Wij betalen dan de kosten tot het verzekerde bedrag. Op de pagina Claim indienen: rechtsbijstand vindt u de juridisch adviseurs van Klaverblad Rechtsbijstand Stichting.
U bent meteen verzekerd als u een rechtsbijstandverzekering bij een andere verzekeringsmaatschappij had. Uw verzekering moet dan wel beginnen op het moment dat uw oude verzekering stopt. Als u nog geen rechtsbijstandverzekering had, dan duurt het drie maanden voordat u een beroep op uw verzekering kunt doen. Bij een conflict over onteigening kunt u pas na twaalf maanden een beroep doen op deze verzekering.
Ja, het is mogelijk om uw verzekering aan te passen. U moet dit schriftelijk aan ons doorgeven. Als u verandert van Standaard naar Extra, dan duurt het soms wel even voordat u een beroep kunt doen op de extra dekking. Hoe lang dit precies is, hangt af van uw situatie.

Vindt u uw vraag niet op deze pagina of is het antwoord voor u niet duidelijk genoeg? Stel dan uw vraag via ons contactformulier of bel ons: 079 - 3 204 583.

Wanneer u vragen heeft over een zakelijk juridisch geschil, belt u dan met 079 – 3 204 200.

Meer informatie

Meer informatie over onze rechtsbijstandverzekering voor bedrijven en onze dienstverlening vindt u in de volgende documenten:

Op onze verzekeringskaarten vindt u meer informatie over onze rechtsbijstandverzekering. De verzekeringskaarten helpen u om onze rechtsbijstandverzekering te vergelijken met die van andere aanbieders.

Verzekeringskaart

Verzekerd van passend advies

Welke verzekering het beste bij uw bedrijf past? Dat hangt af van uw bedrijfssituatie en wensen. Een verzekeringsadviseur bij u in de buurt helpt u graag!

Vind een zakelijke verzekeringsadviseur

Uw bedrijf gewoon goed verzekerd

Wilt u alvast de premie van uw mkb-verzekering berekenen voordat u naar een verzekeringsadviseur gaat? Dat kan gemakkelijk en snel via onze eigen website.

Bereken uw premie