Sharon van Herel nieuwe CEO Klaverblad Verzekeringen

Per 1 juni 2024 is Sharon van Herel de nieuwe Algemeen directeur van Klaverblad Verzekeringen. Van Herel maakt de overstap van HDI Global Nederland, grootzakelijke verzekeraar in Rotterdam. Ze was hier zestien jaar werkzaam, waarvan zes als Managing Director. Bij Klaverblad neemt ze het stokje over van Albert Bakker die sinds november jl. de functie vervulde van Algemeen directeur ad interim.

Klaverblad Verzekeringen is een middelgrote verzekeraar voor particulieren, mkb, zzp’ers en agrariërs. De organisatie heeft voor de komende jaren een ambitieuze strategie neergelegd waarbij gezonde groei - met oog voor verduurzaming - de belangrijkste pijler is. Excellente klanttevredenheid blijft hierbij onverminderd de basis.

Ambitie

De ambities van Klaverblad passen bij die van Van Herel: “De puzzelstukken voor de toekomst van deze zelfstandige, onafhankelijke coöperatieve verzekeringsmaatschappij zijn duidelijk en spreken mij aan. Aan mij nu de taak om de puzzel zo te leggen dat de strategie tot de gewenste bedrijfsresultaten leidt. Als pragmatische bouwer houd ik van concrete doelen. Mijn opdracht is helder en nodigt uit om met alle Klaverblad-collega’s en de met ons samenwerkende verzekeringsadviseurs komende jaren het verschil te maken.”

Annemarie Mijer-Nienhuis, voorzitter Raad van Commissarissen: “We zijn bijzonder verheugd dat Sharon van Herel voor Klaverblad Verzekeringen heeft gekozen. Zij is iemand die de potentie ziet in onze organisatie en onze waarden. Tegelijk is ze niet bang om gebaande paden te verlaten. Ze is een leider die Klaverblad Verzekeringen zal uitdagen koers te houden en mee te bewegen met de grote systemische veranderingen waarin we als sector en maatschappij zitten.”

Sharon van Herel (43) Getrouwd, moeder van een zoon (13) en een dochter (10). Rap van tong, energiek ochtendmens van het type ‘kan het misschien ook anders?’.

Beëdigd advocaat (gespecialiseerd in verzekerings- en aansprakelijkheidsrecht) en daarna in zestien jaar doorgegroeid van de afdeling Claims tot managing director bij HDI Global Nederland. Daarnaast bestuurslid bij de VNAB, het Verbond van Verzekeraars, de Nederlandse Atoompool en de Stichting Assurantiebeurs Amsterdam.

Naast een ervaren CEO, bestuurder en toezichthouder is ze gespecialiseerd in change management en vervult vanuit die interesse verschillende commissariaten, onder meer bij Unilever Insurance Services. Ook is Sharon van Herel al geruime tijd actief als mentor en coach. Haar focus ligt hierbij op het begeleiden van talentvolle mensen op hun pad naar authentiek leiderschap.