Schade melden: auto of ander voertuig

Schade aan uw auto of een ander voertuig is vervelend, zeker als u betrokken bent bij een ongeluk. Wij kunnen niet uw schade herstellen, maar wel helpen bij de snelle afwikkeling ervan.

Let op: heeft u stormschade aan uw auto? Gebruik dan het speciale stormschade formulier.

Direct schade melden

Kies in welke categorie de schade aan uw auto of ander voertuig valt. Bent u een zakelijke klant? Dan kunt u contact opnemen met uw verzekeringsadviseur of bellen naar 079 - 3 204 412.

Uitleg keuzes

Weet u niet welke categorie u moet kiezen? Hieronder leggen we uit wat we met elke schadesoort bedoelen.

Brandschade

Uw voertuig is beschadigd door brand. Brand is een door verbranding veroorzaakt vuur met zichtbare vlammen.

Ruitschade

Er is alleen schade aan een of meer ruiten van uw voertuig. Als er naast ruitschade nog andere schade is aan uw voertuig, kiest u voor een andere schadesoort.

Storm- en hagelschade

Er is schade ontstaan aan uw voertuig door storm of hagel. Met storm bedoelen wij een windsnelheid van minimaal 14 meter per seconde (windkracht 7 of hoger).

Schade (dader onbekend)

Uw voertuig is beschadigd door een (onbekend gebleven) dader. Voorbeeld: uw voertuig is aangereden in parkeerstand en er is geen briefje achtergelaten. Om de pakkans van de dader te vergroten is het belangrijk dat u snel aangifte doet bij de politie.

Inbraak

Er is ingebroken in uw voertuig en uw voertuig is daarbij beschadigd. Om de pakkans van de dader te vergroten is het belangrijk dat u snel aangifte doet bij de politie.

Aanrijding met ander voertuig

U bent met uw voertuig ergens tegen aangereden en/of er is iets of iemand tegen uw voertuig aangereden. Hiermee bedoelen wij ook een botsing met een fietser, voetganger of een dier.

Aanrijding eenzijdig

U bent met uw voertuig ergens tegen aangereden. Bijvoorbeeld tegen een paaltje.

Landbouwvoertuigen

U heeft schade aan uw landbouwvoeruig.

Overig

De schade aan uw voertuig is ontstaan door een andere oorzaak.

Help

Door een keuzemenu wordt u geholpen het juiste formulier in te vullen.

We helpen u graag bij schade

We helpen u graag bij het herstellen van de schade aan uw auto of een ander voertuig.  Hieronder leest u wat u van ons kunt verwachten en wat wij van u verwachten.

Als u een verzekeringsadviseur heeft, dan kunt u het beste contact met hem opnemen. Hij regelt voor u de schade bij ons.

Wat vragen wij van u?

Wij willen uw schade graag goed en snel regelen. U helpt ons hierbij door het volgende te doen:

  • Maak foto's van de schade en de situatie
  • Bewaar eventuele dashcam-beelden
  • Doe aangifte bij de politie als er sprake is van een strafbaar feit, zoals vandalisme of wanneer de dader onbekend is
  • Bewaar contactgegevens van eventuele getuigen

Uw voertuig is Volledig casco verzekerd

Eenzijdig ongeval

Heeft u schade opgelopen zonder dat een andere weggebruiker betrokken is? Bijvoorbeeld een deuk door een botsing met een paaltje.

Aanrijding met iemand anders

Is uw schade ontstaan door een aanrijding met iemand anders? Dan hebben we altijd een Europees schadeformulier nodig. Zorg ervoor dat beide partijen dit ondertekenen en stuur het op naar: sch.motor@klaverblad.nl.

Nieuw Europees schadeformulier nodig

Download het schadeformulier hier of vraag het aan via ons contactformulier.

Uw voertuig is Beperkt casco of alleen WA verzekerd

Eenzijdig ongeval

Schade waarbij geen andere weggebruiker betrokken is, is bij WA + beperkt casco of alleen WA niet verzekerd. Denk hierbij aan schade door een botsing met een paaltje. We kunnen dan helaas niets voor u betekenen.

Aanrijding met iemand anders

Is uw schade ontstaan door een aanrijding met iemand anders? En ligt de schuld bij u? Dan hebben we altijd een Europees schadeformulier nodig. Zorg ervoor dat beide partijen dit ondertekenen en stuur het op naar: sch.motor@klaverblad.nl.

Ruitschade

Op een beperkt cascoverzekering is ruitschade door steenslag, inbraak, storm, hagel en loslopende dieren of vogels gedekt. Andere oorzaken zijn alleen gedekt op de volledige cascoverzekering.

Handig: schade aan uw WA-verzekerde personenauto of motor snel en makkelijk bij ons gemeld

Vanaf 1 juli 2021 kunt u schade aan uw WA-verzekerde personenauto gewoon bij ons melden. Vanaf 1 april 2023 kan dit ook voor motoren. Wel zo makkelijk én vertrouwd bij uw eigen verzekeraar. Voorheen moest u namelijk zelf, via uw rechtsbijstandverzekering of adviseur, uw schade verhalen. Of u moest hiervoor naar de verzekeraar van de tegenpartij.

Meer over Directe Schadeafhandeling

Wilt u het toch liever zelf regelen? Dat is nog steeds mogelijk. U kunt dan zelf contact opnemen met de verzekeraar van de tegenpartij. Deze gegevens vindt u op het Europees schadeformulier die jullie allebei hebben ingevuld na de aanrijding.

Heeft de ander de aanrijding veroorzaakt? Dan regelt de verzekeringsmaatschappij van de tegenpartij uw schade. Neem zelf contact op met die maatschappij om uw schade door te geven. De naam van de verzekeringsmaatschappij van de tegenpartij is op het schadeformulier ingevuld. Als uw tegenpartij dit niet heeft gedaan, neem dan even contact met hem/haar op en vraag naar de gegevens van zijn/haar verzekeraar.

Let op!
Ook een rechtsbijstandverzekering?
Heeft u ook een rechtsbijstandverzekering bij ons en de schuld van de aanrijding ligt niet bij u,  dan nemen wij uw schade wel in behandeling. Wij proberen dan voor u uw schade te verhalen op de schuldige partij.

Hulpverlening bij autoschade

Soms kunt u na een ongeluk met uw auto niet verder rijden. U kunt ons 24 uur per dag, 7 dagen per week bellen voor hulp.

Kijk voor de exacte voorwaarden op uw Groene kaart onder de kop ‘Hulpverlening’.

Schadeherstel bij autoschade

Bij schades die vallen onder de WA-dekking betaalt u geen eigen risico. Voor volledig casco (allrisk) en beperkt casco is het standaard eigen risico € 0,-. Laat u de schade repareren door een schadeherstelbedrijf waar we niet mee samenwerken of laat u de schade aan uw auto helemaal niet repareren? Dan geldt er een eigen risico van € 250,-.

Ruitschade

Wij adviseren u bij ruitschade direct contact op te nemen met Autotaalglas of Carglass. U hoeft de schade dan niet bij ons te melden. Bij reparatie van een ster heeft u geen eigen risico. Bij het vervangen van de ruit door Autotaalglas of Carglass geldt een eigen risico van € 75,- . Kijk op de websites voor een vestiging bij u in de buurt.

Let op: Laat u uw ruit repareren door een bedrijf dat niet gerenommeerd is en niet over een eigen vaste werkplaats beschikt, dan is er ook bij reparatie van een ster een eigen risico van € 150,-.

Diefstal

Is uw voertuig gestolen? Geef de diefstal telefonisch aan ons door op telefoonnummer 079 - 3 204 412. Het is uiteraard belangrijk dat u meteen aangifte doet bij de politie. Bel het gezamenlijke Aangifteproces Gestolen Voertuigen: telefoonnummer 055 - 7 410 001. Binnen 2 uur na de melding staat het voertuig ook in het opsporingssysteem van de politie. U vergroot met uw melding de kans dat uw voertuig wordt teruggevonden.

Een gestolen brom- of snorfiets kan alleen online via www.stichtingvbv.nl worden gemeld. U moet dan ook aangifte bij de politie doen.