Contact: 079 - 3 204 412 (dag en nacht)

Schade melden: auto of ander voertuig

Schade aan uw auto of een ander voertuig is vervelend, zeker als u betrokken bent bij een ongeluk. Wij kunnen niet uw schade herstellen, maar wel helpen bij de snelle afwikkeling ervan. Hoe en wat we doen, hangt af van de schade en hoe u verzekerd bent. Hieronder lichten we dit toe.

Let op: voor stormschade heeft u het speciale stormschade formulier nodig.

Direct online melden Stormschade melden

Mogelijk vertraging door coronavirus

We helpen u graag goed en snel. Als er een expert nodig is om uw schade te beoordelen, dan  lukt het ons op dit moment helaas niet altijd om de schade zo snel te behandelen als we graag zouden willen.

Meer info

We helpen u graag bij het herstellen van de schade aan uw auto of een ander voertuig.  Hieronder leest u wat u van ons kunt verwachten en wat wij van u verwachten.

Als u een assurantieadviseur heeft, dan kunt u het beste contact met hem opnemen. Hij regelt voor u de schade bij ons.

Wat vragen wij van u?

Wij willen uw schade graag goed en snel regelen. U helpt ons hierbij door het volgende te doen:

  • Maak foto's van de schade en de situatie
  • Bewaar eventuele dashcam-beelden
  • Doe aangifte bij de politie als er sprake is van een strafbaar feit, zoals vandalisme of wanneer de dader onbekend is
  • Bewaar contactgegevens van eventuele getuigen

Uw voertuig is Volledig casco verzekerd

Eenzijdig ongeval

Heeft u schade opgelopen zonder dat een andere weggebruiker betrokken is? Bijvoorbeeld een deuk door een botsing met een paaltje. U kunt dan uw schade direct online melden.

Aanrijding met iemand anders

Is uw schade ontstaan door een aanrijding met iemand anders? Dan hebben we altijd een Europees schadeformulier nodig. Zorg ervoor dat beide partijen dit ondertekenen en stuur het op naar: sch.motor@klaverblad.nl.

Nieuw Europees schadeformulier nodig? Download het of vraag het aan via het contactformulier.

Uw voertuig is Beperkt casco of alleen WA verzekerd

Eenzijdig ongeval

Schade waarbij geen andere weggebruiker betrokken is, is bij WA + beperkt casco of alleen WA niet verzekerd. Denk hierbij aan schade door een botsing met een paaltje. We kunnen dan helaas niets voor u betekenen.

Aanrijding met iemand anders

Is uw schade ontstaan door een aanrijding met iemand anders? En ligt de schuld bij u? Dan hebben we altijd een Europees schadeformulier nodig. Zorg ervoor dat beide partijen dit ondertekenen en stuur het op naar: sch.motor@klaverblad.nl.

Heeft de ander de aanrijding veroorzaakt? Dan regelt de verzekeringsmaatschappij van de tegenpartij uw schade. Neem zelf contact op met die maatschappij om uw schade door te geven. De naam van de verzekeringsmaatschappij van de tegenpartij is op het schadeformulier ingevuld. Als uw tegenpartij dit niet heeft gedaan, neem dan even contact met hem/haar op en vraag naar de gegevens van zijn/haar verzekeraar.

Let op!
Ook een rechtsbijstandverzekering?
Heeft u ook een rechtsbijstandverzekering bij ons en de schuld van de aanrijding ligt niet bij u,  dan nemen wij uw schade wel in behandeling. Wij proberen dan voor u uw schade te verhalen op de schuldige partij.

Hulpverlening bij autoschade

Soms kunt u na een ongeluk met uw auto niet verder rijden. U kunt ons 24 uur per dag, 7 dagen per week bellen voor hulp.

Kijk voor de exacte voorwaarden op uw Groene kaart onder de kop ‘Hulpverlening’.

Schadeherstel bij autoschade

U kiest zelf bij welke garage u uw auto laat repareren. Wel profiteert u van een aantal voordelen als u dit laat doen bij een ASN-, AAS- of ABS-autoschadeherstelbedrijf. U krijgt daar bijvoorbeeld vervangend vervoer en zij handelen de kosten rechtstreeks met ons af. Kijk op de websites voor een vestiging bij u in de buurt.

Ruitschade

Wij adviseren u bij ruitschade direct contact op te nemen met Autotaalglas, GlasGarage, Carglass of een ander Focwa-autoruitherstelbedrijf. U hoeft de schade dan niet bij ons te melden. Bij reparatie van een ster heeft u geen eigen risico. Kijk op de websites voor een vestiging bij u in de buurt.

Let op: laat u uw ruit repareren door een bedrijf dat niet gerenommeerd is en niet over een eigen vaste werkplaats beschikt, dan is er bij reparatie van een ster een eigen risico van € 100,-. Als uw ruit vervangen moet worden geldt er daarnaast ook een eigen risico van € 100,-.

Autotaalglas plaatst bij ruitschade tijdelijk gratis kentekenklemmen. Uw kenteken is dan beschermd tegen diefstal.

Diefstal

Is uw voertuig gestolen? Geef dit dan telefonisch aan ons door op telefoonnummer 079 - 3 204 412. Bel ook het gezamenlijke Aangifteproces Gestolen Voertuigen: telefoonnummer 055 - 7 410 001. Binnen 2 uur na de melding staat het voertuig ook in het opsporingssysteem van de politie. U vergroot met uw melding de kans dat uw voertuig wordt teruggevonden.

Een gestolen brom- of snorfiets kan alleen online via www.stichtingvbv.nl worden gemeld. U moet dan ook aangifte bij de politie doen.

Direct online melden

Het is op dit moment helaas niet mogelijk om het formulier te versturen. Probeert u het alstublieft op een later tijdstip nogmaals.
project.timeout_message
Algemene gegevens
Gebeurtenis
Gegevens bestuurder