Man zet gereedschap in een werkbusje

De Klaverblad Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven

De Bedrijfsaansprakelijkheids-
verzekering van Klaverblad

Met onze bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor het mkb en zzp'ers bent u goed verzekerd voor schade op de werkvloer. Vind hier alle informatie en sluit af.

 • Vergoeding als u aansprakelijk bent voor schade aan spullen of personen
 • Geldt ook voor milieuschade en voor schade die uw medewerkers veroorzaken
 • Mogelijkheid om particuliere aansprakelijkheid mee te verzekeren
 • Schade aan zaken die u onder opzicht heeft is standaard meeverzekerd voor bedrijven of kan bijverzekerd worden


Ontvang passend advies

Wat houdt de aansprakelijk­heids­verzekering in?

Hieronder leest u meer over de aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven. Onze aansprakelijkheidsverzekering is geschikt voor zowel het MKB en zzp'ers. We zetten de belangrijkste kenmerken voor u op een rijtje.

Wat biedt deze verzekering?
 • Schadevergoeding bij aansprakelijkheid
 • Rechtshulp bij onterechte schadeclaim
Waarvoor ben ik verzekerd?
 • Aansprakelijkheid voor schade aan spullen en schade aan personen
 • Aansprakelijkheid voor schade door een gebrekkig product dat u heeft geleverd
 • Aansprakelijkheid voor milieuschade door de plotselinge ontsnapping van een vervuilende stof uit uw bedrijf
Welk bedrag kan ik verzekeren?
 • U kiest zelf: € 1.250.000,- of € 2.500.000,-

Bereken direct uw premie

U kunt ook meer informatie vragen aan een verzekeringsadviseur. Vind een verzekeringsadviseur bij u in de buurt.

Klaverblad pakketkorting tot wel 10%

Sluit u verschillende soorten verzekeringen uit het Verzekeringspakket voor bedrijven af via een verzekeringsadviseur? Dan kunt u profiteren van pakketkorting tot wel 10%. Dat loopt lekker op! Vraag uw adviseur naar de pakketkorting van Klaverblad. 

Aanvullende verzekeringen en dekkingen

U kunt uw aansprakelijkheidsverzekering aanvullen met een Rechtsbijstandverzekering verhaal, een Wegav-verzekering en een opzichtdekking.

Rechtsbijstandverzekering verhaal

  Als iemand anders uw spullen beschadigt, dan wilt u natuurlijk wel graag dat hij de schade vergoedt. Soms is het moeilijk om die schadevergoeding ook echt te krijgen. Met de rechtsbijstandsverzekering verhaal krijgt u hierbij deskundige hulp.

  Werkgeversaansprakelijkheid medewerker-verkeersdeelnemer

   Een van uw medewerkers kan schade oplopen als hij tijdens zijn werk een verkeersongeluk krijgt. U bent dan in veel gevallen aansprakelijk. Verzeker u tegen deze schade met de aanvullende Werkgeversaansprakelijkheidsverzekering medewerker-verkeersdeelnemer.

   Opzichtdekking

   Schade aan zaken van derden die u onder ‘opzicht’ heeft tijdens uw werkzaamheden is standaard meeverzekerd voor veel bedrijven of kan bijverzekerd worden. Denk hier bijvoorbeeld aan goederen die u bewerkt, vervoert of leent. Voor winkels en horeca is schade hieraan standaard meeverzekerd tot een bedrag van €25.000. Voor andere bedrijven zoals bouw en klusbedrijven kan dit bijverzekerd worden. U kunt hierbij kiezen uit meerdere dekkingen.

   Is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering verplicht?

   Nee, voor zowel het MKB als zzp'ers is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering niet wettelijk verplicht. Wel zijn er situaties waarin ervan u wordt gevraagd om een bedrijfsaansprakelijkheids­verzekering af te sluiten. Bijvoorbeeld omdat de brancheorganisatie waarbij u bent aangesloten dit van u verlangt of omdat een opdrachtgever of klant hier specifiek om vraagt.

   Vraag uw adviseur naar onze bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

   Een verzekeringsadviseur kan u goed adviseren welke zakelijke verzekeringen passen bij uw situatie. Vind een adviseur bij u in de buurt en vraag naar onze bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.

   Zoek een adviseur

   Veelgestelde vragen over de aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven

   • Over de verzekering
    • Hoe hoog is mijn eigen risico?
     De hoogte van het eigen risico vindt u op de polis. De hoogte is afhankelijk van de aard van het bedrijf.
    • Vergoedt de verzekering ook schade in het verkeer?
     Nee, schade in het verkeer is niet meeverzekerd. Als u ook verzekerd wilt zijn voor schade die verband houdt met motorrijtuigen, dan kunt u de aanvullende Wegam-verzekering afsluiten.
   • Over schade
    • Ik heb schade veroorzaakt. Wat moet ik doen?
     Heeft u een verzekeringsadviseur? Dan kunt u het beste zo snel mogelijk contact met hem opnemen. Als u zelf uw verzekeringen regelt, dan kunt u de schade bij ons melden. Vervolgens informeren wij u over het verdere verloop.
    • Iemand heeft schade bij mij veroorzaakt. Wat moet ik doen?
     Hiervoor bent u niet verzekerd. Stel de persoon die de schade heeft veroorzaakt aansprakelijk. Deze moet de schade dan bij zijn verzekeraar melden. Het is belangrijk dat u alle spullen bewaart die beschadigd zijn.
    • Wordt de schade altijd vergoed?
     Wij beoordelen eerst of u daadwerkelijk aansprakelijk bent. Als dat zo is, dan vergoeden wij in de meeste gevallen de schade. In de polisvoorwaarden staat welke schade wij vergoeden. Als u niet aansprakelijk bent, dan nemen wij het voor u op.
   • Over betalen en opzeggen
    • Betaal ik mijn premie per maand, per kwartaal of per jaar?
     U kiest zelf of u per maand, per kwartaal of per jaar betaalt.
    • De eerste afgeschreven premie is hoger dan verwacht. Hoe kan dat?
     U betaalt de premie voor een verzekering vooruit. Dit kan betekenen dat wij de eerste keer meer dan één termijnpremie afschrijven. U vindt op de afrekening van het polisblad welk bedrag wij de eerste keer voor welke periode afschrijven. Daarna betaalt u gewoon de afgesproken termijnpremie die op de polis staat.
    • Ik wil mijn premie betalen, hoe kan ik dat doen?
     Bel ons op nummer 079 - 3 204 583. Wij mailen u dan direct een betaallink om uw premie via Ideal naar ons over te maken. Zo weet u zeker dat uw betaling correct en direct bij ons binnenkomt.
    • Ik wil mijn aansprakelijkheidsverzekering stoppen. Wat moet ik doen?
     Als u een verzekeringsadviseur heeft, dan moet u uw verzekering via hem opzeggen. Als u geen verzekeringsadviseur heeft, dan kunt u uw verzekering rechtstreeks bij ons opzeggen. Dit kan met ons online opzegformulier.
    • Wat is de opzegtermijn van mijn aansprakelijkheidsverzekering?
     Er is geen opzegtermijn. U kunt uw verzekering elk moment stoppen door dit schriftelijk aan ons door te geven. De verzekering stopt op de dag dat wij uw opzegging ontvangen. Als u dat wilt, dan kan dit ook later.
    • Waar kan ik meer informatie vinden over betalen en betalingsachterstanden?
     Meer informatie over het betalen van uw premie en over hoe wij omgaan met betalingsachterstanden leest u op de pagina Betalen en betalingsachterstanden.

   • Over mijn aanvraag
    • Wat gebeurt er nadat ik een aansprakelijkheidsverzekering heb aangevraagd?
     Heeft u via een verzekeringsadviseur een zakenverzekering bij ons aangevraagd? Als we uw aanvraag accepteren, dan sturen we zo snel mogelijk uw polis op. Soms hebben we meer informatie nodig om uw aanvraag te beoordelen. In dat geval nemen we contact op met uw verzekeringsadviseur of met u.
    • Accepteren jullie mijn aanvraag voor een aansprakelijkheidsverzekering altijd?
     Nee, wij accepteren aanvragen niet altijd. Als we uw aanvraag afwijzen, dan laten we dat zo snel mogelijk weten.
    • Waarom krijg ik bij mijn aanvraag van de verzekering het verzoek om de uiteindelijk belanghebbenden van mijn bedrijf door te geven?
     Als verzekeraar moeten wij kunnen vaststellen wie de Ultimate Beneficial Owners (UBO’s) zijn van onze zakelijke relaties. Bijvoorbeeld als er een verzekering wordt aangevraagd, als we geld uitkeren of als er iets wijzigt in de bedrijfsvoering. Hiermee sluiten we uit dat degenen met wie we zaken doen, voorkomen op een sanctielijst. We voldoen hiermee aan de Nederlandse wet- en regelgeving om onder andere witwassen en terrorisme tegen te gaan en mogen zo uw verzekering in stand houden en betalingen aan u doen.

     We leggen u op deze pagina graag meer uit over wat uiteindelijk belanghebbenden zijn en hoe u weet wie de uiteindelijk belanghebbenden van uw bedrijf zijn.

   Vindt u uw vraag niet op deze pagina of is het antwoord voor u niet duidelijk genoeg? Stel dan uw vraag via ons contactformulier of bel ons: 079 - 3 204 583.

   Uw verzekering altijd up-to-date

   Periodiek vragen wij u naar recente bedrijfsgegevens, zoals loon en omzet.

   Heeft u van ons een formulier ontvangen om uw recente bedrijfsgegevens door te geven en heeft u hierover vragen? Wij helpen u uiteraard graag. U kunt uw vraag mailen naar acceptatie.schade@klaverblad.nl of bel voor dringende vragen naar 079 - 3 204 583.

   Meer informatie

   Meer informatie over onze aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven en onze dienstverlening vindt u in de volgende documenten:

   Op onze verzekeringskaart vindt u meer informatie over onze aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven. De verzekeringskaart helpt u om onze aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven te vergelijken met die van andere aanbieders.

   Verzekeringskaart

   Verzekerd van passend advies

   Welke verzekering het beste bij uw bedrijf past? Dat hangt af van uw bedrijfssituatie en wensen. Een verzekeringsadviseur bij u in de buurt helpt u graag!

   Vind een zakelijke verzekeringsadviseur

   Uw bedrijf gewoon goed verzekerd

   Wilt u alvast de premie van uw mkb-verzekering berekenen voordat u naar een verzekeringsadviseur gaat? Dat kan gemakkelijk en snel via onze eigen website.

   Bereken uw premie