5 veelgestelde vragen over de assurantieadviseur Het regelen van verzekeringen is niet voor iedereen even makkelijk. Dus waarom zou u het niet laten doen door een assurantieadviseur?

5 veelgestelde vragen over de assurantieadviseur

Waarschijnlijk bent u geen expert in verzekeringen. Waarom zou u het dan allemaal zelf uitzoeken? Veel makkelijker is het om een assurantieadviseur in te schakelen. Die vertelt u welke verzekeringen u nodig heeft, legt uit hoe het precies werkt én zorgt dat u niet te veel betaalt. Vragen? Hieronder beantwoorden we de 5 meestgestelde.

1. Wat is een assurantieadviseur precies?

Assurantie betekent verzekering. Dat maakt een assurantieadviseur iemand die advies geeft over verzekeringen. Zij hebben er hun beroep van gemaakt om u te helpen als u één of meerdere verzekeringen wilt afsluiten. En niet alleen dat, ze staan ook voor u klaar als u schade heeft of uw verzekering wilt aanpassen.

2. Wat is de meerwaarde van een assurantieadviseur bij het afsluiten van een verzekering?

Als u kiest voor een assurantieadviseur, dan hoeft u niet zelf op zoek naar de verzekering die het beste bij u past. Daar helpt de adviseur u bij. Hij adviseert u zo goed mogelijk, dat is namelijk zijn werk. De adviseur kent de markt en heeft goede contacten met de verzekeraars. Hij helpt u niet alleen met het kiezen van een verzekering, maar ook met de praktische zaken. Zoals voorstellen opvragen, vergelijken en het lezen van de kleine lettertjes. Een adviseur zorgt ervoor dat u niet over-, maar ook niet onderverzekerd bent. En dat u niet te veel betaalt.

Advies bij een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) afsluiten

Bent u zelfstandig ondernemer en wilt u een AOV afsluiten? Juist dan is het fijn als een professioneel iemand met u meekijkt en u helpt bij het kiezen van de beste AOV voor uw persoonlijke situatie.

Advies op maat

3. En wat is de meerwaarde tijdens de looptijd?

De assurantieadviseur helpt u niet alleen met het afsluiten, maar staat ook voor u klaar tijdens de looptijd. Als u uw verzekering wilt aanpassen, hoeft u dat niet zelf te regelen met de verzekeraar, maar geeft u het simpelweg door aan uw adviseur. Hij geeft het weer door aan de verzekeraar. En heeft u schade? Dan hoeft u dat niet alleen af te handelen, maar regelt u het samen met de adviseur. Met zijn ervaring weet hij precies hoe dat aangepakt moet worden. Autoschade? Dan berekent de adviseur ook of het verstandig om te claimen of dat het beter is om uw schadevrije jaren te behouden. En natuurlijk houdt uw adviseur u op de hoogte van veranderingen, bijvoorbeeld als de verzekeraar de premie aanpast of als de wet wijzigt. Persoonlijk contact staat voorop.

4. Is dat niet heel duur, een assurantieadviseur?

Zeker niet. Sterker nog, via internet moet u zelf op zoek naar de beste deal, terwijl uw assurantieadviseur die veel sneller voor u paraat heeft. Daardoor kan het soms zelfs goedkoper zijn. En u krijgt er natuurlijk een stukje service voor terug die u online niet gekregen zou hebben. De assurantieadviseur verdient natuurlijk wel geld aan uw verzekering. Soms is dat een percentage van de premie die u betaalt. U betaalt dan zelf niets extra, maar de verzekeraar draagt een percentage van het premiebedrag af aan uw adviseur. Het kan ook een vast bedrag zijn dat u aan de assurantieadviseur betaalt. Dit wordt van tevoren natuurlijk altijd met u besproken.

5. Hoe vind ik een goede assurantieadviseur?

Assurantieadviseurs vindt u door heel Nederland. Alle adviseurs die met ons samenwerken weten precies hoe het zit met de producten en voorwaarden van Klaverblad Verzekeringen. Op onze website vindt u een assurantieadviseur bij u in de buurt.

Vind een assurantieadviseur