6 ideeën voor je oude tuintegels Als je tuintegel eruit is gewipt, hoef je deze niet direct weg te gooien! Bekijk onze tips en geef je tuintegel een nieuw leven.

6 ideeën voor je oude tuintegels

Meer groen in je tuin betekent tegels eruit. Maar wat ga je met al die oude tegels doen? Voor de hand ligt om ze af te voeren naar de milieustraat, maar er zijn verrassend veel andere dingen die je met je oude tegels kunt doen. We zetten 6 ideeën voor je op een rij.

1. Maak er staptegels van

Ga je een heel groot stuk aan tuintegels eruit halen en beplanten? Dan is het handig om een paar tegels te houden en als staptegels terug te leggen. Hiermee voorkom je dat je tijdens het werken in de tuin je planten kapot trapt.

2. Tover ze om tot border

Gebruik je oude tegels om niveauverschillen te maken in je tuin. Stapel ze op, lijm ze eventueel aan elkaar vast en maak er een verhoogde border van voor je planten en bloemen.

3. Ga voor een moestuin

Ook leuk: er een bak van maken voor een moestuin. Leg vervolgens op het muurtje van oude tegels plastic of glas (bijvoorbeeld een oud douchescherm) om er een soort kas van te maken.

4. Creëer een rotstuin

Of wat denk je van een speels rotstuintje? Je oude tegels kunnen daarvoor de basis zijn, aangevuld met aarde en als kers op taart een paar rotsstenen. Leuke rotsplantjes plaatsen en voilà!

5. Begin een insectenhotel

Met een beetje creativiteit kun je zelfs van je oude tegels een insectenhotel maken. Metsel de stenen op elkaar met flink wat kieren en ruimtes, of stapel ze met wat aarde ertussen. Plaats er nog wat hout met gaten tussen en je hebt een ideaal verblijf voor spinnen en insecten.

    Waarom een insectenhotel in uw tuin? Insecten zijn onmisbaar in de natuur. Ze bestuiven onze planten, helpen ongedierte bestrijden en het is leuk om al die insecten ijverig aan het werk te zien. Door al het steen in onze tuinen zijn er steeds minder plekjes waar ze kunnen huizen. Door een insectenhotel te maken draag je dus bij aan de biodiversiteit!

    Meer groene tips voor je tuin?

    Wil jij plaatsmaken voor groen, maar kun je nog wel wat inspiratie gebruiken? Bekijk dan onze andere Maak plaats voor groen blogs.

      Meer blogs