Caravanschade voorkomen Kampeerliefhebbers opgelet. Wij geven je een aantal praktische tips om schade aan je caravan te voorkomen. Zo kun je onbezorgd met je caravan op pad.

Op vakantie met de caravan? Zo voorkom je schade.

Eropuit trekken met de caravan doen we iedere vakantie weer volop. Lekker met je eigen hebben en houden de hort op en gaan en staan waar je wilt. Klinkt fijn toch? Minder fijn, is schade aan je caravan. Wij helpen graag iedereen aan een zorgeloze vakantie en dus geven we je tips om schade aan je caravan te voorkomen.

Caravanschade zit in een klein hoekje

Natuurlijk doe je je best om schade te voorkomen. Toch zit ook caravanschade in een klein hoekje. Denk maar eens aan een ongelukje tijdens het parkeren, een aanrijding op de weg, stormschade of hagelstenen die hun sporen achterlaten op het dak van je caravan. Daarnaast kan er ook binnenin je caravan iets kapot gaan waardoor er caravanschade ontstaat. Uit cijfers van de ANWB blijkt dat caravanschade gemiddeld € 900,- kost. Een duur grapje dus.

Preventietips caravanschade

Vakantie vieren doe je graag zo onbezorgd mogelijk. Ga je op vakantie met de caravan? Volg dan de volgende tips om schade zo veel mogelijk te voorkomen:

  • Laat elk jaar de banden, remmen en rubbers van de ramen checken

  • Check voor vertrek of alle ramen en dakluiken van de caravan goed dicht zitten

  • Sluit ook alle kasten en lades goed af om te voorkomen dat de inboedel van je caravan tijdens het rijden verschuift

  • Kijk tijdens het rijden goed in de auto- én buitenspiegels om de kans op een aanrijding te verminderen

  • Aangekomen op bestemming? Zet de caravan het liefst op een beschutte plek en liever niet onder een boom.

Je caravan stallen tijdens het winterseizoen

Is het tijd om de caravan te stallen? Let dan goed hier op:

  • Voorkom vochtschade door alles in de caravan goed te drogen
  • Het lijkt vanzelfsprekend, maar controleer ook of er geen ongedierte in de caravan zit
  • Tap de waterleiding van je caravan af om te voorkomen dat deze bevriest bij vorst

Onderweg met de caravan?

Vergeet de groene kaart niet. In Nederland en de meeste andere Europese landen heb je geen aparte groene kaart nodig voor je caravan. Ook niet als je caravan een eigen kenteken heeft. Je caravan is namelijk meeverzekerd op de WA-verzekering van je auto. Reis je door Duitsland, Kroatië, Polen of Spanje en heeft je caravan een eigen kenteken? Alléén dan heb je voor je caravan een aparte groene kaart nodig. Deze kun je opvragen bij de verzekeraar van de auto die de caravan trekt.

Groene kaart

Schade melden of hulp nodig?

Als je op vakantie toch schade oploopt met je caravan, dan helpen we uiteraard graag! Heeft het geen spoed? Meld je schade dan online als je weer thuis bent. Voor dringende hulp tijdens je vakantie bel je met onze alarmcentrale via +31 (0) 79 - 3 204 704. We staan 24/7 voor je klaar.

De Klaverblad Caravanverzekering

Ben jij een echte kampeerliefhebber? Met onze caravanverzekering is je (sta)caravan of vouwwagen verzekerd voor onder andere brandschade, inbraakschade en stormschade. Vraag de Klaverblad Caravanverzekering direct online aan of vraag ernaar bij je verzekeringsadviseur.

Onze caravanverzekering