Cindy Molendijk over werken bij Klaverblad “De sfeer is informeel en er werken geen mensen die met de ellebogen werken om vooruit te komen.”

“Klaverblad is een organisatie in ontwikkeling met heel veel kansen om te groeien”

“Na mijn studie heb ik 1,5 jaar via een detacheerder bij Klaverblad gewerkt op de afdeling Acceptatie Particulier. Ik had helemaal geen ervaring met de financiële sector, dus ik verwachtte mannen in driedelig grijs en een wat stoffige organisatie. Niets bleek minder waar. Ik kwam in een leuk, divers en jong team en ik kon gewoon mezelf zijn. Ook het werk beviel me goed. Toen mijn moeder ernstig ziek werd en ik ruim een uur moest rijden tussen kantoor en mijn moeder, was het binnen 1 dag geregeld dat ik thuis kon werken. Zo kon ik toch fulltime blijven werken maar ook eenvoudig naar mijn moeder als dat nodig was. Dat is typisch Klaverblad.”

Klaverblad is klein en groot tegelijk. Klein omdat je – als je dat wilt – alle collega’s kent en groot omdat er voldoende kansen liggen om door te groeien. Er werken bovendien heel diverse mensen dus wat je ook bent of doet, je vindt er iemand waarmee je een klik hebt.

Cindy Molendijk-de Groot, Processpecialist AO/IB

Bewust gekozen voor Klaverblad

“Na 1,5 jaar bij Klaverblad heb ik verschillende andere dingen gedaan. Ik werkte onder andere bij een hele grote verzekeringsmaatschappij en ik kreeg een kindje. Direct na mijn zwangerschapsverlof heb ik echter een hele bewuste keuze gemaakt om weer bij Klaverblad te solliciteren. Het maakte me eigenlijk niet uit in welke functie. Waarom? Het was me daar zo goed bevallen dat ik terug wilde. Klaverblad is klein en groot tegelijk. Klein omdat je – als je dat wilt – alle collega’s kent en groot omdat er voldoende kansen liggen om door te groeien. Er werken bovendien heel diverse mensen dus wat je ook bent of doet, je vindt er iemand waarmee je een klik hebt. Ik heb bijvoorbeeld rechten gestudeerd maar doe er niets mee. Mijn huidige teammanager ook. Ik werk veel met honden en op mijn afdeling werkt iemand die honden masseert. Kortom wat je ook bedenkt er is iemand bij Klaverblad waar je iets mee deelt. Je bent nooit alleen. De sfeer is informeel en gezellig en er werken geen mensen die met de ellebogen werken om vooruit te komen. En dat alles bij elkaar, daar doe ik het goed op. Dus ik wilde terug naar Klaverblad.”

Ruimte om jezelf te ontwikkelen

“En dat is gelukt, want in oktober 2021 kwam ik in dienst bij Klaverblad. Eerst in een andere functie maar toen de functie van Processpecialist Administratieve Organisatie en Interne Beheersing (AO/IB) voorbijkwam, heb ik gesolliciteerd. Hoewel ik helemaal geen ervaring had, werd ik toch aangenomen op de functie want “ze zagen mij dit wel doen”. Ik ben nu verantwoordelijk voor het beheer van alle processen in het proceshuis. Dat zijn er zo’n 103. Alle processen moeten voldoen aan interne- en externe regelgeving en moeten ieder jaar bekeken worden. Interne beheersing is een belangrijk doel voor Klaverblad. Niet alleen omdat het ‘moet’ maar ook omdat we ongewoon goede service leveren. En voor onze leden is snelheid, duidelijkheid en weten waar je aan toe bent heel belangrijk. Natuurlijk moet ik nog het een en ander leren en ontwikkelen maar daar krijg ik alle ruimte voor. Ik kan dus alle benodigde opleidingen gaan volgen.”

Elkaar helpen vinden we hier heel gewoon

“We helpen niet alleen onze leden, we helpen ook elkaar. Helpen is een belangrijk onderdeel van de Klaverblad cultuur. Onze visie is ‘mensen helpen als het echt nodig is’. Dat kan alleen als je elkaar helpt. Ik doe dat door mijn collega’s te helpen met het bijwerken van hun proces. Dat is vaak iets waar ze tegenaan hikken dus ze zijn blij dat ik ze hiermee help. Kan het weer van het to-do lijstje af. Maar ik krijg ook altijd hulp als ik daarom vraag. Of het nu een Risk-collega, iemand van IT of een teamgenoot is, je staat nooit alleen.”

Bekijk onze vacatures