Een natuurramp in je vakantiegebied? Een natuurramp tijdens vakantie? Wij leggen je uit hoe dat zit met je doorlopende reisverzekering en wat we precies gedekt is.

Een natuurramp in jouw vakantiegebied?

Wij kunnen ons voorstellen dat je ongerust bent of vragen hebt als je op vakantie gaat of al in de getroffen gebieden bent.

Volg de ontwikkelingen

 • Wees voorzichtig en volg de meest recente ontwikkelingen op de website van Buitenlandse Zaken. Aan de hand van contacten met Nederlandse ambassades en consulaten die goed weten wat er speelt in een land wordt door hen bepaald hoe veilig een land is en wordt een reisadvies uitgebracht.
 • Wij adviseren om altijd de instructies van lokale autoriteiten op te volgen.

  Informatie over onze reisverzekering

  • Met de module Annulering ben je verzekerd als er op moment van vertrek sprake is van een negatief reisadvies (code rood of oranje), natuurgeweld of als het verblijf niet bereikbaar of beschadigd is. Annuleer niet zelf de reis, maar neem altijd contact op met de reisorganisatie, touroperator, luchtvaartmaatschappij of eigenaar van het verblijf. Wordt de reis uiteindelijk geannuleerd en is er geen alternatieve reis of vergoeding aangeboden, dan kan je bij ons een claim indienen als je de module Annulering hebt afgesloten en het land binnen het gekozen dekkingsgebied (Europa of werelddekking) valt. Wij vragen dan documenten op waaruit blijkt dat er geen alternatief of vergoeding is aangeboden.
  • Reis je naar een land waarvoor alleen veiligheidsrisico’s gelden (code geel), dan ben je gedekt via de reisverzekering als het land binnen het gekozen dekkingsgebied valt. Is er sprake van gedwongen oponthoud door natuurgeweld en moet je daardoor langer blijven dan gepland? Neem dan contact op met de reisorganisatie. Word je niet geholpen of is de reis niet via een organisatie geboekt, dan staan we je graag te woord via onze alarmcentrale.
  • Onze reisverzekering dekt de extra reis- en verblijfskosten tot maximaal € 75,- per persoon per dag. Als een andere partij een vergoeding of uitkering moet betalen, dan trekken wij dat bedrag van onze vergoeding af. Heb je de module Bagage afgesloten? Dan is er ook dekking voor schade aan de bagage. De reisverzekering blijft geldig tot terugkeer in Nederland.
  • Het kan ook zijn dat het reisadvies tijdens de reis verandert naar oranje of rood. In die situatie worden de reizigers meestal teruggehaald door de reisorganisaties. De getroffen reizigers worden in samenwerking met lokale autoriteiten eventueel geëvacueerd. Is de reis zonder tussenkomst van een reisorganisatie geboekt, neem dan contact op met onze alarmcentrale.
  • Landen waarvoor code rood of oranje geldt, zijn niet veilig om te bezoeken. Neem contact op met de reisorganisatie of touroperator. Besluit je om toch naar een land af te reizen waarvoor een negatief reisadvies geldt, dan vergoeden wij reisschade zoals verloren bagage met de module Bagage. Schade die ontstaat door de onveilige situatie die al van tevoren bekend was vergoed wij niet. Dit zijn bijvoorbeeld onkosten door het vroegtijdig beëindigen van de reis of de kosten van terugkeer.
  • Goed om te weten: in alle gevallen zijn de polisvoorwaarden leidend. Natuurlijk kun je altijd bij ons terecht met vragen of voor andere informatie.

  Vragen over onze reis- en annuleringsverzekering?

  Kijk voor een volledige weergave op onze productpagina of in de polisvoorwaarden. Uiteraard kun je je vraag ook aan ons stellen door te bellen met 079 – 3 204 549 of vul ons contactformulier in. Verzekerd via een verzekeringsadviseur? Dan helpt die je graag!

  Onze reisverzekering