Een veilig thuisgevoel: 5 tips voor in en om het huis Een fijn gevoel in huis is erg belangrijk. Daarom helpen we u graag aan een paar simpele tips om uw woning zo veilig mogelijk te maken.

Een veilig thuisgevoel: 5 tips voor in en om het huis

Thuis is natuurlijk dé plek waar u zich veilig voelt. Toch kan een inbreker, brand of ander ongelukje daar zomaar verandering in brengen. Dit helpen wij graag voorkomen. Daarom geven we u een paar makkelijke tips om zo veilig mogelijk te wonen.

1. Op elke verdieping een rookmelder

Wist u dat het in Nederland vanaf 1 juli 2022 verplicht is om op elke woonverdieping een rookmelder te hebben? Bij brand vallen namelijk de meeste slachtoffers door het inademen van rook. Zeker als u slaapt, ruikt u niets en wordt u van rooklucht dus ook niet wakker. Van het geluid van een rookmelder gelukkig wel. Op www.brandweer.nl leest u meer over de beste ophangplek.

Meer brandpreventietips

Brand in huis is vaak zo ontstaan. Bijvoorbeeld als gevolg van kortsluiting, verkeerd gebruik van elektrische apparaten of onoplettendheid. Wees alert en voorkom brand met deze tips.

Lees meer tips

2. Wees alert op koolmonoxide

Koolmonoxide eist jaarlijks gemiddeld tien dodelijke slachtoffers en honderden gewonden. Dit ondoorzichtige gas is geur- en smaakloos, waardoor het juist zo gevaarlijk is. Hoe weet u nou of er in uw woning koolmonoxide aanwezig is? Een tip is om een koolmonoxidemelder in de buurt van uw cv-ketel te hangen. Verder kunt u koolmonoxidevergiftiging herkennen door klachten als vermoeidheid, hoofdpijn, misselijkheid en overgeven.

Cv-ketel: gevaar voor koolmonoxidevergiftiging

Een slecht onderhouden cv-ketel en een slecht geïnstalleerde cv-ketel is een van de grootste oorzaken van koolmonoxidevergiftiging. Aangezien u van koolmonoxide zelf niet veel merkt, leggen we u graag uit hoe u wel een gevaarlijke cv-ketel herkent.

Lees meer

3. Politiekeurmerk Veilig Wonen

Wist u dat er 75% minder kans op een inbraak is als uw woning het Politiekeurmerk Veilig Wonen heeft? Met zo’n certificaat op uw raam of deur geplakt, denkt een inbreker wel twee keer na voordat hij uw huis probeert binnen te dringen. Om dit keurmerk te krijgen, kunt u voor advies naar een installatiebedrijf dat dit PKVW-keurmerk verstrekt.

10% korting op onze inboedelverzekering met een PKVW

U bent gehecht aan uw spullen. Met onze inboedelverzekering verzekert u uw bezittingen tegen schade en ook tegen diefstal. Daarnaast krijgt u met het Politiekeurmerk Veilig Wonen ook nog eens 10% korting op de premie.

4. Maak het inbrekers ook op andere manieren moeilijk

Een inbraak voorkomen, kan helaas nooit helemaal. Wel zijn er genoeg dingen die u zelf kunt doen om het risico op een woninginbraak te verkleinen. Dat kunnen ook hele simpele dingen zijn, zoals het aan laten van een lampje als u de deur uit gaat. Ook doet u er goed aan om hulpmiddelen als een ladder of vuilnisbak) uit de buurt van ramen te houden.

Beveilig uw huis met een alarmsysteem

Het idee van goede beveiliging geeft een gerust gevoel. Bijvoorbeeld een inbraakalarmsysteem zorgt daar voor. Tegenwoordig zijn ze er in allerlei soorten en maten. We lichten er een paar toe.

Lees meer

5. ‘Voorspelbare’ ongelukjes vermijden

Pechvogel of niet, in en om het huis zijn er allerlei soorten ongelukjes mogelijk. U struikelt bijvoorbeeld over een snoer, glijdt uit op de trap of blijft hangen achter een losliggende stoeptegel in de tuin. Het is goed om af en toe eens uw woning te na te gaan en eventuele gevaren aan te passen.

Klusschade voorkomen

Begint u aan een verbouwing of bent u een echte hobbyklusser? Pas wel even op voor klusschade. Wij geven u tips om klusschade te voorkomen en leggen uit welke schade er wel en niet verzekerd is.

Lees meer tips

De Klaverblad Woonverzekeringen

We begrijpen dat u zich geen zorgen wilt maken over schade aan uw huis of uw inboedel. Met onze woonverzekeringen kunt u daarom altijd rekenen op de juiste hulp bij schade.

Onze woonverzekeringen