Hoe belegt Klaverblad? Bij Klaverblad beleggen we op een duurzame en maatschappelijk verantwoorde manier. Maar wat houdt dat precies in? We leggen het je uit.

Duurzaam beleggen. Het maakt een belangrijk deel uit van onze dienstverlening, maar het zegt jou misschien weinig. Want, wat is beleggen nou eigenlijk en hoe doe je dat op een duurzame en maatschappelijk verantwoorde manier? Graag leggen we je meer uit over hoe Klaverblad belegt en waarom dat past bij ons streven om de meest menselijke verzekeraar te zijn.

Wat doet Klaverblad aan beleggen?

De premie die je betaalt als je bij ons verzekerd bent, wordt door ons op een duurzame en maatschappelijk verantwoorde manier belegd. We werken het liefst alleen samen met bedrijven waar mens en milieu gerespecteerd worden. En we maken bijvoorbeeld op basis van duurzame criteria beslissingen over waar we niet in beleggen. Zo sluiten we bedrijven uit die betrokken zijn bij de productie van of handel in controversiële wapens en beleggen we niet in tabak en kolen. Al deze keuzes en afspraken hebben we vastgelegd in ons duurzaam beleggingsbeleid.

Waarom belegt Klaverblad op een duurzame en maatschappelijk verantwoorde manier?

Bij Klaverblad zetten we mensen graag centraal. We willen helpen met gewoon goede verzekeringen en leveren ook graag een positieve bijdrage aan een leefbare wereld. Het verminderen van onze CO2-uitstoot is daar een mooi voorbeeld van. Doordat we de kolenindustrie uitsluiten in ons beleggingsbeleid en ook steeds minder beleggen in olie, stoten we minder CO2 uit. Dit is beter voor het milieu en draagt dus bij aan een leefbare wereld voor mensen. Daarnaast hebben we vanuit onze missie, visie en kernwaarden vijf duurzame thema’s opgesteld die passen bij wie we zijn. Deze thema’s gaan in toenemende mate de basis vormen voor waar we wel en niet in beleggen.

Meer weten over hoe wij duurzaam en verantwoord beleggen?

Ben je benieuwd over welke doelen wij in ons duurzaam en verantwoord beleggingsbeleid hebben opgenomen? We vertellen er graag meer over.

Lees ons beleggingsbeleid

Wat zijn verdere plannen op het gebied van beleggen?

Ook in de toekomst blijven we duurzaam en verantwoord beleggen Dit doen we onder andere door onze CO2-voetafdruk verder te verminderen. Om dat laatste te bereiken, worden er ook al veel andere duurzame keuzes gemaakt in ons kantoor. Bijvoorbeeld de zonnepanelen op het dak en een ‘warmtewiel’ waarmee warme lucht wordt hergebruikt om ruimtes te verwarmen. Wel zo duurzaam!

Meer weten over duurzaam en verantwoord ondernemen?

Een betere wereld begint dichtbij. Daarom is duurzaam en verantwoord ondernemen voor ons een belangrijk thema. We vertellen je graag meer over wat Klaverblad doet op het gebied van duurzaam en verantwoord ondernemen.

Het beste met mensen voor hebben

Bij Klaverblad draait het om mensen. Daarom werken we alleen samen met bedrijven die het beste met mensen voor hebben. Dit is terug te zien in hoe we schades afhandelen, in ons duurzaam beleggingsbeleid en in andere manieren waarop we mensen helpen.


Bekijk de campagne