Mathijs de Leeuw over werken bij Klaverblad “Iedereen bij Klaverblad is heel laagdrempelig. Ook het MT is makkelijk benaderbaar.”

“Je krijgt de vrijheid om je werkdag zelf in te delen en er wordt geluisterd naar ideeën”

Mathijs de Leeuw, Inkoper

Mathijs: “Ik werk sinds 12 september 2022 bij Klaverblad als inkoper. Mijn vorige werkgever is een groot hiërarchisch ziekenhuis met 8.000 medewerkers. Daar verzorgde ik de inkoop voor de labs. Van pipetten en microscopen tot geautomatiseerde labstraten voor bloedanalyse. Het ging vaak om medische apparatuur. Over de inhoud kon ik dus niet altijd adviseren en meedenken omdat ik geen medische achtergrond heb. Alleen over hoe we inkochten. Na 3 jaar was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Door mijn studie Logistiek en Economie heb ik affiniteit met de financiële sector. Bij mijn zoektocht kwam ook Klaverblad voorbij. Verzekeren is voor mij een hele nieuwe branche. Ik ken het alleen van de verzekeringen die ik zelf heb. Dus kennismaken met nieuwe krachtenvelden, jargon en alles wat er nog meer bij komt kijken. Dat trok me aan.”

Niet strak in het pak

“Tijdens de sollicitatieprocedure heb ik leuke gesprekken gehad met twee managers. Er was direct een klik. Ze waren laagdrempelig en zaten gewoon in hun shirtje achter hun laptop en dus niet strak in het pak. Dat was ook niets voor mij geweest. Ook het Klaverbladpand sprak me enorm aan. Een mooi gebouw ruim opgezette werkplekken, schoon en gewoon goed voor elkaar. Alles staat er wat je nodig hebt. Er is veel daglicht, was ik niet gewend dus dat vind ik hartstikke fijn. Ook het feit dat Klaverblad geen duizenden medewerkers heeft en ik kom te zitten op een kleine afdeling en de hele business mag bedienen, mee mag meedenken en adviseren over wat en hoe we inkopen. Dat alles heeft mij over de streep getrokken om bij Klaverblad te komen werken.”

De inkt op mijn contract was net opgedroogd of ik mocht al een kennissessie en een 2-daagse cursus volgen.

        Mathijs de Leeuw

Mathijs de Leeuw, Inkoper

Vrijheid en ruimte om je te ontwikkelen

“Nu ik bij Klaverblad werk, merk ik dat je veel vrijheid krijgt en ruimte om jezelf te ontwikkelen. De inkt op mijn contract was net opgedroogd of ik mocht al een kennissessie en een 2-daagse cursus volgen. Zolang je goed kunt beargumenteren dat het bijdraagt aan je ontwikkeling, is hier veel mogelijk. Je krijgt ook de vrijheid om je werkdag zelf in te delen, om op kantoor of thuis te werken en er wordt geluisterd naar mijn ideeën over hoe we de inkoop de komende jaren nog beter kunnen gaan vormgeven. De sfeer in het bedrijf is ook goed. Iedereen bij Klaverblad is heel laagdrempelig. Ook het MT is makkelijk benaderbaar.”

Bekijk onze vacatures