Samenwonen? Check deze dubbele verzekeringen. Wanneer u gaat samenwonen is het wel zo fijn als alles goed geregeld is. Begin door eens te kijken naar jullie verzekeringen.

Samenwonen? Check deze dubbele verzekeringen

Kurk eraf, champagneglazen klaar: proost op jullie nieuwe leven samen! Wel zo fijn als alles dan goed geregeld is. De verzekeringen bijvoorbeeld. Wist u dat het veel geld kan schelen om die eens goed onder de loep te nemen als u bij uw partner intrekt (of andersom)? Hieronder leest u per verzekering of aanpassen nodig is.

De inboedelverzekering: zeg de ene op, pas de andere aan

Uw spullen zijn u ongetwijfeld dierbaar. Sommige waren erg duur, andere zijn vooral emotioneel góud waard. Belangrijk dus om ze goed te verzekeren, zodat u bij inbraak of brand niet helemaal met lege handen achterblijft. Met al jullie spullen in 1 huis in plaats van 2, hebben jullie natuurlijk maar 1 inboedelverzekering nodig. Wel even checken of de dekking klopt, natuurlijk. De ander? Die zegt u gewoon op.

De woonhuisverzekering: 1 huis, 1 verzekering

Met een woonhuis- of opstalverzekering verzekert u uw koophuis tegen schade door brand, storm of inbraak. Hadden jullie beiden een eigen koophuis en worden jullie nu samen huiseigenaar? Dan kunnen jullie 1 woonhuisverzekering opzeggen zodra de datum van de sleuteloverdracht bekend is. De verzekering die blijft, moet natuurlijk wel worden aangepast. Als jullie gaan samenwonen in een huurhuis is een opstalverzekering niet nodig.

De aansprakelijkheidsverzekering: 1 verzekering voor u, uw partner, de kinderen én de hond

Een glas thee over de laptop van de buren of de designbank van uw tante aan flarden dankzij uw hond… een ongeluk zit in een klein hoekje. Met een aansprakelijkheidsverzekering hoeft u zich niet druk te maken over de kosten. Hebben jullie er allebei één? Dat hoeft niet. Jullie kunnen 1 opzeggen en samen verzekerd zijn. Wel even doorgeven natuurlijk.

De doorlopende reisverzekering: 2 namen op 1 polis

Of u nu gaat voor margharita’s aan het zwembad of skiën in Tirol: met een reisverzekering vertrekt u onbezorgd op vakantie. Als u regelmatig weggaat, is een doorlopende reisverzekering meestal goedkoper dan een losse verzekering per reis. Nog makkelijker is samen verzekerd zijn, het hele jaar door. 1 van de 2 verzekeringen kan dus de deur uit. De ander moet u natuurlijk wel aanpassen.

De autoverzekering: meestal is aanpassen niet nodig

Hebben jullie allebei een auto en rijden jullie het meest in de eigen auto’s? Dan hoeft u niks te veranderen. Als jullie een auto gaan delen, is het wel slim om eens te kijken naar de verzekering. Die moet op naam staan van diegene die het meest in de auto rijdt. Als de auto van jullie samen is, is het aan jullie om te bepalen op wiens naam de auto en de verzekering staan. En vergeet niet om de autoverzekering op het goede adres te zetten.

De rechtsbijstandverzekering: samen verzekerd met 1 verzekering

Ook in een nieuw huis kan een burenruzie zomaar ontstaan. Wel zo fijn als u een rechtsbijstandverzekering hebt. Daarmee worden de kosten voor een advocaat (deels) vergoed. Maar het is niet nodig om allebei een eigen verzekering te hebben. Eentje kunt u stopzetten. Voor de ander geeft u bij uw verzekeraar aan dat de rechtsbijstandverzekering vanaf dan voor uw hele huishouden geldt. Gezinsuitbreiding in de toekomst? Geef ook dat even door.

Gewoon goed verzekerd bij Klaverblad

Verzekerd wonen is onbezorgd wonen. Een ongelukje in huis is immers zo gebeurd. En als het gebeurt, wilt u natuurlijk dat Klaverblad er voor u is. Dat doen we door geld uit te keren, maar ook door er simpelweg te zijn als u ons nodig heeft. Dat vinden we bij Klaverblad heel gewoon, maar misschien is het best bijzonder.

Meer over onze woonverzekeringen