Schade door huisdieren en kinderen Voor welke ongelukjes door je kind of huisdier ben je nou eigenlijk verzekerd? Wij leggen het uit.

Schade door huisdieren en kinderen

Zeker bij kinderen en huisdieren zit een ongeluk in een klein hoekje. En ook al zijn deze ongelukjes vaak onschuldig, ze veroorzaken soms wel schade. Helaas kun je schade door huisdieren en kinderen niet volledig voorkomen. Wel rekenen wij erop dat je zelf bepaalde voorzorgsmaatregelen treft voor situaties die je kunt verwachten. Van wat wij verstaan onder situaties die je kunt verwachten, geven wij hieronder een aantal voorbeelden.

Schade door uw huisdieren

Schade die je huisdier veroorzaakt, vergoeden we niet. Ook niet als je huisdier dit gedrag nooit eerder heeft vertoond. Bepaald gedrag komt namelijk vaker voor bij huisdieren en het is belangrijk dat je hier voorzorgsmaatregelen in treft, zodat er geen schade door je huisdier wordt aangericht. Je kunt hierbij denken aan de volgende situaties:

  • Je hond heeft de afstandsbediening kapot gebeten. Ook al bijt hij normaal gesproken nooit ergens op, is dit gedrag wat vaker bij huisdieren voorkomt. We gaan er vanuit dat de afstandsbediening op een plek ligt waar je huisdier niet bij kan. Dat geldt ook voor alle andere zaken waar uw hond aan kan hebben liggen kluiven, zoals brillen, schoenen, tafelpoten etc.
  • In zijn enthousiasme is je hond tegen de tafel gebotst en is een dure vaas op de grond gevallen. Ook dit is geen onverwacht gedrag. Springt je hond daarentegen onverwachts tegen je op, verliest je je evenwicht en val je tegen de tafel en stoot je vervolgens de vaas om, dan is het wel plotseling en onverwacht.
  • Je kat stoot je telefoon van tafel. Ook dit is geen onverwacht gedrag.

Schade door uw kinderen

Kinderen kunnen onverwachte dingen doen. Eén ding is zeker: ze zijn zeker niet voorspelbaar. Maar afhankelijk van de leeftijd van je kind, zijn er ook situaties waarin we verwachten dat je rekening houdt met gedrag dat voor kan komen. Ook kijken we of je kind iets per ongeluk deed of dat het expres gebeurde. In bijvoorbeeld de situaties hieronder wordt schade door kinderen dan ook niet vergoed:

  • Je kleuter is lekker met de autootjes op het speelkleed aan het spelen. Je loopt heel even weg. Wanneer je terugkomt, is het speelkleed verruild voor de bank en is de bekleding beschadigd. Dit zien we als plotseling en onverwacht. Is je kind al ouder, dan ligt dit net weer even anders. Je kind had dan kunnen weten dat de bank geen speelplek is voor autootjes.
  • Je tiener is boos op je en pakt je telefoon van tafel en gooit 'm op de grond. Hoewel dit gedrag plotseling is, gaan we ervan uit dat je tiener weet dat spullen kapot kunnen gaan als hij of zij ermee gooit. Het is geen ongelukje meer.
  • Je gaat stoeien met je 6-jarige dochter of zoon en vervolgens sneuvelt er een vaas. Je kind had dit niet kunnen voorzien, maar als volwassene ben je je wel bewust van het risico én de mogelijke gevolgen.

Schade door kinderen verzekerd

Schade door kinderen is alleen via onze Klaverblad Woonhuisverzekering en Klaverblad Inboedelverzekering verzekerd.

Let op: schade door huisdieren is niet verzekerd.

Schade door kinderen melden

Heeft je kind schade veroorzaakt en ben je bij ons verzekerd? Dan kun je via je verzekeringsadviseur of door middel van ons online formulier de schade melden. Wij helpen graag!