Stroomuitval? Laat je niet oplichten Steeds vaker zijn er mensen die bij stroomuitval met torenhoge rekeningen worden opgezadeld. We leggen je uit hoe je een onbetrouwbare elektricien herkent en oplichting voorkomt.

Stroomuitval? Laat je niet oplichten

Er zijn sinds kort steeds meer klachten over onbetrouwbare elektriciens. Snel zoek je via internet op ‘elektricien’ en je woonplaats om vervolgens allerlei gesponsorde advertenties met 085-nummers bovenaan je zoekresultaten te krijgen. Pas hier voor op! Dit zijn namelijk vaak oplichters die je opzadelen met een torenhoge rekening en je achterlaten met een niet-gerepareerde meterkast.

Zo herken je een onbetrouwbare elektricien

Stroomuitval wil je natuurlijk zo snel mogelijk herstellen. Onbetrouwbare elektriciens spelen hier op in door de advertenties op Google te manipuleren. Ze kopen nep-kliks in en zorgen er op die manier voor dat de advertenties van legitieme elektriciens plaatsmaken voor die van hunzelf. Als jij uit stress gaat voor de eerste de beste elektricien, dan is de kans groot dat je bij een oplichter terechtkomt. Waar je een onbetrouwbare elektricien nog meer aan herkent?

  • Als je met ze probeert te bellen, krijg je vaak een tussenpersoon aan de lijn

  • Ze willen geen concrete afspraken maken over de prijs

  • Ze vragen je vooraf iets te tekenen

  • Ze vermelden vaak geen telefoonnummer op de factuur

  • Hun auto of busje heeft vaak geen bedrijfslogo

  • Op de factuur mist vaak relevante bedrijfsinformatie, zoals contactgegevens en BTW- en KvK-nummers

Zo schakel je een elektricien in die wél betrouwbaar is

Gelukkig zijn er genoeg elektriciens te vinden die je wél voor een eerlijke prijs helpen. Heb je problemen met de meterkast en is je stroom uitgevallen? Let dan hierop bij het inschakelen van een elektricien:

  • Zoek je via Google? Controleer dan goed of er contact- en adresgegevens op de website staan, of een KvK-nummer op de website staat en hoe oud de website is (een website die pas kort online is, kan verdacht zijn)

  • Kijk of er reviews te vinden zijn op onafhankelijke websites

  • Maak van tevoren goede afspraken over de prijs en vergeet niet eventuele BTW- en voorrijkosten te bespreken

  • Vraag of er een avond- of weekendtoeslag geldt, zodat je niet achteraf voor verrassingen komt te staan

De Klaverblad Woonhuisverzekering

Stroomuitval kan zorgen voor schade aan je woning. Met de Klaverblad Woonhuisverzekering is je woning gewoon goed verzekerd. Dat woont een stuk prettiger. Vraag je adviseur naar onze woonhuisverzekering.

Krijg advies