Thuiswerken: wat is wel en niet verzekerd? Een ongelukje tijdens het thuiswerken? Wij leggen uit wat wel en niet verzekerd is als uw spullen schade oplopen.

Thuiswerken: wat is wel en niet verzekerd?

Sinds de uitbraak van het coronavirus (COVID-19) is ‘zoveel mogelijk thuiswerken’ het devies. Tot wanneer thuiswerken de norm blijft, is nog niet bekend. Feit is dat onze laptop en telefoon overuren draaien in huis. Vaak voor werk en in sommige gevallen ook voor het huiswerk van de kinderen. Maar wat nou als er een ongelukje gebeurd? Wat is er wel en niet verzekerd?

Thuiswerken met kantoorspullen

Nu we door het coronavirus zoveel mogelijk thuiswerken, is het hebben van een laptop en telefoon van de zaak erg fijn. Ook zijn er werkgevers die hun werknemers de mogelijkheid geven om op kosten van de zaak kantoorspullen als een bureaustoel, een tweede scherm en headset te kopen. Wel zijn dit allemaal extra spullen die door een klein ongelukje schade kunnen oplopen. Bijvoorbeeld een omgestoten kop koffie over uw laptop of uw werktelefoon die van tafel valt. Uw werkgever is aansprakelijk voor schade aan deze spullen. Het is verstandig om dit nog even na te vragen bij uw werkgever zelf.

Thuiswerken met eigen spullen

Heeft u voor uw werk zelf spullen als een laptop en telefoon gekocht en gebruikt u deze ook tijdens het thuiswerken? Met de Klaverblad Royaal inboedelverzekering zijn deze spullen verzekerd voor schade die ontstaat door vrijwel alle plotseling en onverwachte gebeurtenissen. Ook als u deze zelf veroorzaakt. Wel geldt er voor schade aan mobiele elektronica een eigen risico van € 150,- per gebeurtenis. Schade aan kantoorspullen die u zelf heeft gekocht en thuis ook echt alleen voor werk gebruikt, valt ook onder onze inboedelverzekering. Alleen geldt daar een maximale vergoeding van € 1250,- voor.

Thuiswerken met een kind

Thuiswerken op zich is voor sommigen al een hele uitdaging. Thuiswerken met een kind is zo nodig nog uitdagender. Thuis doen ze misschien nog huiswerk op de computer of spelen ze een spelletje op uw smartphone of tablet. Als er een ongelukje gebeurt, dan is ook de schade aan deze spullen verzekerd via de Klaverblad Royaal inboedelverzekering.

Is uw inboedelverzekering up-to-date?

Nu er door het vele thuiswerken meer kans is op schade aan uw privé-spullen, is het goed om te checken of uw inboedelverzekering nog up-to-date is. Bent u bijvoorbeeld recentelijk verhuisd? Uw adreswijziging moet dan worden doorgegeven om ervoor te zorgen dat u de juiste dekking heeft en de juiste premie betaalt voor uw inboedelverzekering. Bovendien bent u niet verzekerd als uw woonadres niet overeenkomt met het adres die bij ons bekend is en krijgt u dus geen schadevergoeding. Een goed klusje voor op uw to-do lijstje dus.

Tips om uw thuiswerkplek in te richten

Het ziet er naar uit dat de RIVM-richtlijn om zoveel mogelijk thuis te werken voorlopig zo blijft. Een fijne thuiswerkplek is daarom belangrijk. Hoe u dit voor elkaar krijgt? Lees onze tips om uw thuiswerkplek in te richten.

Onze inboedelverzekering