Thuiswerken: wat is wel en niet verzekerd? Een ongelukje tijdens het thuiswerken? Wij leggen uit wat wel en niet verzekerd is als je spullen schade oplopen.

Thuiswerken: wat is wel en niet verzekerd?

Door het coronavirus (COVID-19) is ‘zoveel mogelijk thuiswerken’ weer het devies. Tot wanneer thuiswerken de norm blijft, is nog niet bekend. Feit is dat onze laptop en telefoon overuren draaien in huis. Vaak voor werk en in sommige gevallen ook voor het huiswerk van de kinderen. Maar wat nou als er een ongelukje gebeurd? Wat is er wel en niet verzekerd?

Thuiswerken met kantoorspullen

Door het volop thuiswerken, is het hebben van een laptop en telefoon van de zaak erg fijn. Ook zijn er werkgevers die hun werknemers de mogelijkheid geven om op kosten van de zaak kantoorspullen als een bureaustoel, een tweede scherm en headset te kopen. Wel zijn dit allemaal extra spullen die door een klein ongelukje schade kunnen oplopen. Bijvoorbeeld een omgestoten kop koffie over je laptop of je werktelefoon die van tafel valt. Je werkgever is aansprakelijk voor schade aan deze spullen. Wel is het natuurlijk verstandig om dit nog even na te vragen.

Thuiswerken met eigen spullen

Heb je voor je werk zelf spullen als een laptop en telefoon gekocht en gebruik je deze ook tijdens het thuiswerken? Met de Klaverblad Royaal inboedelverzekering zijn deze spullen verzekerd voor schade die ontstaat door vrijwel alle plotseling en onverwachte gebeurtenissen. Ook als je deze zelf veroorzaakt. Wel geldt er voor schade aan mobiele elektronica een eigen risico van € 150,- per gebeurtenis. Schade aan kantoorspullen die je zelf hebt gekocht en thuis ook echt alleen voor werk gebruikt, valt ook onder onze Royaal inboedelverzekering. Alleen geldt daar een maximale vergoeding van € 5000,- voor.

Thuiswerken met een kind

Thuiswerken op zich is voor sommigen al een hele uitdaging. Thuiswerken met een kind is zo nodig nog uitdagender. Thuis doen ze misschien nog huiswerk op de computer of spelen ze een spelletje op jouw smartphone of tablet. Als er een ongelukje gebeurt, dan is ook de schade aan deze spullen verzekerd via de Klaverblad Royaal inboedelverzekering.

Is je inboedelverzekering up-to-date?

Nu er door het vele thuiswerken meer kans is op schade aan je privé-spullen, is het goed om te checken of je inboedelverzekering nog up-to-date is. Ben je bijvoorbeeld recentelijk verhuisd? Deze adreswijziging moet dan worden doorgegeven om ervoor te zorgen dat je de juiste dekking hebt en de juiste premie betaalt voor je inboedelverzekering. Bovendien ben je niet verzekerd als je woonadres niet overeenkomt met het adres die bij ons bekend is. Je krijgt dan dus geen schadevergoeding. Een goed klusje voor op je to-do lijstje dus. Uiteraard helpt je adviseur hier graag bij.

Tips om je thuiswerkplek in te richten

Door de onzekerheid van het coronavirus en de bijbehorende maatregelen, is het hebben van een fijne thuiswerkplek erg belangrijk. Hoe je dit voor elkaar krijgt? Lees onze tips om je thuiswerkplek in te richten.