Verzekerd van een mooie lente Op zoek naar wat voorjaarstips? Wij hebben het voorwerk gedaan voor de thuisblijver, de vakantieganger-in-eigen-land en de reiziger buiten Europa.

Verzekerd van een mooie lente

De temperaturen lopen op en veel mensen trekken eropuit. Voor een dagje weg of misschien zelfs al wel een vakantie. En ook binnen is er altijd wat te doen. Door langer daglicht is de lente hét moment voor wat extra poetswerk of een likje verf hier en daar. Ook is het een goed moment om je verzekeringen eens te checken. We hebben al wat voorwerk gedaan voor de thuisblijver, de vakantieganger-in-eigen-land en de reiziger buiten Europa. Lees je mee?

Check 1. Geen zorgen om de tuinset

Op een mooie lounge- of tuinset ben je natuurlijk zuinig. Maar vraag je je wel eens af hoe dat zit bij schade door brand, inbraak of diefstal? Goed nieuws, je tuinset is gewoon meeverzekerd onder je inboedelverzekering. Schade door een ongelukje die u zelf veroorzaakt is niet verzekerd. En is er storm op komst of slecht weer als hagel of hevige regen? In dat geval kan de tuinset beter even naar binnen om schade te voorkomen. Deze schade is namelijk niet verzekerd.

Check 2. Check je dekkingsgebied

Het kan maar zo een tijd geleden zijn dat je voor het laatst buiten op vakantie in het buitenland was. Inmiddels weer mooie plannen voor een reis? Misschien wel buiten Europa? Waar je ook naartoe reist, kijk altijd even of de dekking van je reisverzekering nog klopt.

Check 3. E-bike en aansprakelijkheid

Een vakantie in eigen land kan ook erg fijn zijn. Genoeg te zien en ontdekken! Door mooie routes te fietsen op de e-bike bijvoorbeeld. Je fietst zorgeloos het land (en Europa) door met onze fietsverzekering. Die verzekerd namelijk de meeste e-bikes tegen schade en diefstal. En mocht er onderweg iets gebeuren waardoor je met je e-bike schade bij anderen veroorzaakt. Dan ben je gewoon verzekerd via je aansprakelijkheidsverzekering. Iets wat niet iedereen weet, maar jij nu wel.

Check 4. Veranda-veranderingen?

Soms hoef je zelfs de tuin niet uit als het een beetje lekker weer blijft. Zeker met een eigen tuinhuis of mooie veranda. Plannen om deze te (laten) bouwen? Vergeet het niet door te geven bij je woonhuisverzekering, dan weet je zeker dat je nieuwe bouwwerk ook gewoon goed verzekerd is.

Check 5: Verzekerd van zon én dekking

Het voorjaar is ook de start van een periode waarin duurzaam energie opwekken loont. Heb je zonnepanelen of overweeg je deze? Bij een woonhuisverzekering van Klaverblad zijn je zonnepanelen standaard meeverzekerd.

Laatste tip voor schoon schip

Ga naar een adviseur bij jou in de buurt om al je verzekeringen eens goed onder de loep te nemen. Misschien mis je ergens iets of ben je juist wel oververzekerd. Een adviseur heeft het snel met je uitgezocht en kan je helpen de juiste aanpassingen te doen.

Zoek een adviseur