Wat zijn de voordelen van een verzekeringsadviseur? We hebben allemaal wel eens van een verzekeringsadviseur gehoord. Maar wat zijn nou eigenlijk de voordelen van het hebben van een verzekeringsadviseur? We zetten ze graag voor je op een rij.

Wat zijn de voordelen van een verzekeringsadviseur?

Een verzekeringsadviseur inschakelen terwijl je ook die nieuwe verzekering zelf online kan afsluiten? Dat is zeker het overwegen waard. Een onafhankelijke verzekeringsadviseur brengt namelijk heel wat voordelen met zich mee. Welke dat zijn? We zetten de voordelen van het hebben van een verzekeringsadviseur voor je op een rij.

1. Vanuit het grote aanbod helpt een verzekeringsadviseur je met het vinden van een verzekering die bij je past.

Het aanbod verzekeringen is enorm. Een verzekeringsadviseur helpt je door de bomen het bos te zien. Een adviseur is natuurlijk op dagelijkse basis bezig met verzekeringen, dus weet precies welke verzekering of welk pakket aan verzekeringen het beste bij welke situatie aansluit. Doordat hij ook naar je persoonlijke situatie vraagt kan hij goed helpen bij het vinden van een verzekering die écht bij je past. De tijd die dat uitpluiswerk je normaal gesproken zou kosten blijft je met een verzekeringsadviseur dus mooi bespaard.

2. Een verzekeringsadviseur kost je bij de meeste verzekeringen niets extra’s.

“Maar maakt dat je verzekeringen niet veel duurder, een verzekeringsadviseur?” Het korte antwoord? Nee! Bij de meeste verzekeringen kost een verzekeringsadviseur je niets extra’s. In dat geval profiteer je dus van specialistisch advies, zonder dat je daarvoor extra hoeft te betalen. Als je voor de diensten van een verzekeringsadviseur wel extra moet betalen, dan is dat iets dat jullie samen van tevoren afspreken.

Juist bij impactvolle schade wil óf kan je je even helemaal niet met je verzekeringen bezighouden. Dan is het heel fijn als je ontzorgd wordt door een verzekeringsadviseur.

3. Een verzekeringsadviseur is je vaste aanspreekpunt (en is trouwens ook onafhankelijk van Klaverblad).

Bij Klaverblad werken we alleen met onafhankelijke verzekeringsadviseurs. Die zitten verspreid door het hele land, dus er zit ongetwijfeld ook een verzekeringskantoor bij jou in de buurt. Een groot voordeel van een verzekeringsadviseur is dat hij of zij je tijdens de looptijd van je verzekering(en) je vaste aanspreekpunt is. Wanneer je bijvoorbeeld een vraag hebt, wanneer er iets in je situatie wijzigt of wanneer je schade hebt. Zo schakel je altijd met een vertrouwd persoon. Dat is wel zo prettig.

4. Een verzekeringsadviseur staat je bij met raad en daad wanneer er iets wijzigt. In je situatie, maar ook in de wet- en regelgeving.

Wanneer je bijvoorbeeld voor het eerst samen gaat wonen, kinderen krijgt of je als zzp’er van werkzaamheden verandert, betekent dat vaak ook een wijziging in je verzekeringen. Zo'n verandering kan namelijk van invloed zijn op je dekking. Dat geldt ook voor wanneer er iets verandert in de wet- en regelgeving. Het voordeel van een verzekeringsadviseur is dat hij goed op de hoogte is van veranderingen in wetten en regels die van invloed kunnen zijn op je verzekering. Natuurlijk staat je verzekeringsadviseur je hierover met raad en daad bij. Over persoonlijke veranderingen moet je uiteraard je verzekeringsadviseur wel altijd even inseinen.

5. Een verzekeringsadviseur ondersteunt je wanneer je te maken krijgt met schade.

Op het moment dat je schade hebt is het heel fijn als je ondersteund wordt door iemand die er verstand van heeft. Dat geldt al helemaal wanneer er sprake is van impactvolle schade, zoals een brand of letselschade. Juist dan wil óf kan je je zelfs misschien helemaal niet met verzekeringen bezighouden. Dan is het extra prettig als je op dat gebied ontzorgd wordt. En dat is precies een van de grootste voordelen van een verzekeringsadviseur.Bij de meeste verzekeringen kost een verzekeringsadviseur je niet eens wat extra's.

6. Een verzekeringsadviseur zorgt ervoor dat je niet over-, of onderverzekerd bent.

Te veel betalen voor je verzekering is natuurlijk het laatste wat je wilt. Maar erachter komen dat je verzekering niet al je schade dekt is pas écht vervelend. Een verzekeringsadviseur zorgt ervoor dat je niet over- of onderverzekerd bent en duikt voor jou in de voorwaarden. Dat voorkomt verrassingen.

7. Een verzekeringsadviseur houdt het overzicht over je verzekeringen en checkt of ze nog steeds bij je passen.

Nadat je via een verzekeringsadviseur één of meerdere verzekeringen hebt afgesloten blijft hij ze voor je in de gaten houden. Zo houdt hij het overzicht voor je en blijft hij checken of ze nog steeds bij je situatie passen. Dat is bij veranderingen in je persoonlijke situatie toch weer een zorg minder dus!

Vind een verzekeringsadviser in de buurt

Zou je best eens willen weten wat een verzekeringsadviseur voor jou kan betekenen? Op onze website vind je een overzicht van onafhankelijke verzekeringsadviseurs die aangesloten zijn bij Klaverblad. Vind er één bij jou in de buurt!

Vind een verzekeringsadviseur