Pas op voor babbeltrucs rondom de brandveiligheid van uw woning

Zoals u weet verzinnen criminelen eens in de zoveel tijd een nieuwe truc om ongevraagd uw woning in te komen. Op dit moment zijn er signalen dat criminelen de verplichting van rookmelders hiervoor gebruiken. In dit bericht leggen we u uit hoe dit precies zit, zodat u dit ongewenste bezoek buiten de deur houdt.

        vrouw aan de deur

Deze malafide partijen bellen bij u aan en doen zich vervolgens voor als iemand die namens de verzekeraar (of als inspecteur van de gemeente) komt controleren of uw woning al is voorzien van de per 1 juli verplichte rookmelder. Eenmaal binnen hebben ze natuurlijk perfect zicht op uw waardevolle spullen in huis en beoordelen ze of een woninginbraak nut heeft. Ook proberen deze partijen om per telefoon of mail namens het Verbond van Verzekeraars een NEN-keuring met u in te plannen. Dit is een keuring die wordt gedaan om branden door elektrische installaties, zoals de stoppenkast of zonnepanelen, te voorkomen.

Goed om te weten

Het is goed om te weten dat Klaverblad als er een schade bij u is wel inspecties uit laten voeren door met ons samenwerkende partners. Dit zal nooit onaangekondigd gebeuren. Staat er daarom ineens iemand voor uw deur of probeert iemand een afspraak met u in te plannen, zonder dat u ergens vanaf weet? Dan gaat het mogelijk om een malafide inspecteur. Pas goed op en neem bij twijfel altijd even contact met ons op. We staan voor u klaar!

Zijn er nog meer criminele praktijken?

Helaas gebeuren er meer van dit soort praktijken. Zo is onze afdeling Veiligheidszaken er ook van op de hoogte dat criminelen zich voordoen als bankmedewerker en u per telefoon op de hoogte willen brengen van zogenaamde frauduleuze handelingen. Vervolgens wordt u gevraagd om een programma te downloaden en ‘geld veilig te stellen’. Waarna diezelfde medewerker nog langs uw huis komt om uw pinpas door te knippen en andere waardevolle spullen op te halen. Kent u meer van dit soort situaties? Laat het ons weten, zodat wij kunnen helpen waar mogelijk.