Een oude vondst: polis uit 1932

Soms kom je - als geluk bij een ongeluk - ineens iets bijzonders tegen wat je doet terug denken aan het niet-digitale tijdperk. Zo werd de nieuwsgierigheid van collega Annelies Alblas (Team Acceptatie) gewekt toen zij voor assurantiekantoor Boks Beijer Wij Verzekeren de ingangsdatum van een bepaalde polis wilde nagaan. Een polis uit 1932, van mevrouw Nikkels.

Annelies: “Het was een van de oudste polissen die ik zag”

“Nienke Volkerink, werkzaam bij assurantiekantoor Boks Beijer Wij Verzekeren, belde mij om te vragen of ik de ingangsdatum van een polis van haar klant kon nagaan. Toen zag ik een ingangsdatum van 1932. Het was een van de oudste polissen die ik zag. De mevrouw in kwestie had de boerderij en verzekering destijds van haar ouders overgenomen en was vergeten door te geven dat ze sinds januari 2021 in een verzorgingstehuis woont. Na al die tijd geen één keer schade te hebben gehad, is daar in het verzorgingstehuis schade ontstaan door een kapotte waterleiding.”


        polis uit 1932


        mevrouw nikkels met een bos bloemen

Annelies: “Dit is zo bijzonder, hier moeten we iets mee”

“Daarna heb ik gelijk contact opgenomen met Sarvesh Soekhai van Team Schade Brand om deze vondst te delen. We vonden dit allebei zo bijzonder, dat we er echt iets mee moesten. Ondanks dat de polis niet meer helemaal klopte, hebben we daarom besloten de schade uit te keren. En inmiddels is de polis aangepast naar het juiste adres.

Ik ben blij dat ik destijds dat telefoontje van Nienke Volkerink kreeg en dat we deze mevrouw samen hebben kunnen helpen. Omdat ze al 90 jaar klant bij ons is, hebben we haar natuurlijk ook in het zonnetje gezet met een mooi boeket bloemen.”