Klaverblad maakt plaats voor groen

Maak plaats voor groen. Zo luidt de naam van de vernieuwde campagne van Klaverblad Verzekeringen die op maandag 22 mei - de internationale dag van de biodiversiteit - is gestart.

Tegels eruit, groen erin

Door tegels te vervangen door planten, draagt de organisatie bij aan het herstel van biodiversiteit. Als aftrap legde Klaverblad een geveltuin aan bij het eigen kantoorpand in Zoetermeer. De campagne loopt tot en met 31 oktober 2023.

Esther Oostrom, Divisiemanager Commercie bij Klaverblad Verzekeringen: “Begin dit jaar hebben we bij Klaverblad een Duurzaamheidsbeleid vastgesteld. Biodiversiteit is één van de vijf speerpunten die hierin terugkomt. In 2030 willen we op het gebied van biodiversiteit koploper zijn onder de middelgrote en kleinere verzekeraars en aanjager van natuurbehoud en -herstel. Met de campagne Maak plaats voor groen, dragen we op een tastbare manier bij aan onze duurzaamheidsdoelstellingen.”

Met het vervangen van tegels door planten, draagt de organisatie bij aan het herstel van biodiversiteit en helpt daarnaast haar klanten waterschade te voorkomen. In 2019, tijdens de lancering van de campagne, hielp de organisatie haar klanten met ruim 6.000 m2 tegels te vervangen door groen. Om de campagne extra kracht bij te zetten, is Klaverblad sponsor van het NK Tegelwippen. Een wedstrijd waarin gemeentes in Nederland tegen elkaar op vergroenen.

Meer over Maak plaats voor groen

Met onze campagne laten we zien hoe iedereen – klein en dichtbij – kan bijdragen aan natuurbehoud en -herstel. Namelijk, door tegels te vervangen voor planten! Vergroent u mee?

Bekijk de campagnepagina

tegels eruit voorgevel

Over Klaverblad Verzekeringen

Klaverblad Verzekeringen is opgericht in 1850 met als doel agrariërs te kunnen beschermen tegen financiële risico’s. In de loop der jaren is Klaverblad uitgegroeid tot wat het nu is: een onafhankelijke, middelgrote verzekeraar voor particulieren, MKB, ZZP-ers en agrariërs. Als coöperatie levert de organisatie graag haar bijdrage aan het goed functioneren van de samenleving. Daarbij staat het helpen van mensen, als ze dat nodig hebben, centraal. Klaverblad wil als zelfstandige coöperatieve verzekeringsmaatschappij een afgewogen combinatie bieden van een ruime dekking, een reële prijs en een ongewoon goede service.