Huis beveiligen met een alarmsysteem Dat een goed beveiligd huis inbrekers afschrikt, hoeven we je vast niet te vertellen. Wel helpen we je graag door wat meer te vertellen over hoe een alarmsysteem werkt.

Huis beveiligen met een alarmsysteem? Let hierop

Een inbraak in je huis is erg vervelend. Niet alleen als het gaat om materiƫle schade, maar zeker ook de emotionele schade. Inbraakpreventie is daarom erg belangrijk. Je wil tenslotte voorkomen dat een inbreker zijn slag kan slaan. Dit doe je onder andere door je huis te beveiligen met een alarmsysteem. Tegenwoordig zijn er allerlei alarmsystemen met ieder zijn eigen functionaliteiten. We leggen er hieronder een paar uit.

Een slim alarmsysteem of een mobiel netwerk?

Inbrekers worden steeds slimmer, maar alarmsystemen gelukkig ook. Tegenwoordig kun je je inbraakbeveiliging bedienen via je smartphone, tablet of computer. Je zet dan een bijbehorende app op je toestel(len) die je op de hoogte houdt van alles wat er in en rond je huis gebeurt. Voor een alarmsysteem dat via een mobiel netwerk werkt, heb je een simkaart met beltegoed nodig. Inbraakbeveiliging via de vaste telefoonlijn is ook een optie, maar heeft iets minder alarmeringsmogelijkheden. Daarnaast is het ook mogelijk om je alarmsysteem (tegen betaling) aan te sluiten op een meldkamer.

Certificaat Politiekeurmerk Veilig Wonen

Wist je dat er 80% minder kans op een geslaagde inbraak is als je woning het Politiekeurmerk Veilig Wonen heeft? Als je zo'n keurmerk wil, kun je voor advies naar een installatiebedrijf dat dit PKVW-keurmerk verstrekt. Daarnaast krijg je 10% korting op uw Klaverblad Inboedelverzekering als je woning een Politiekeurmerk Veilig Wonen heeft.

Een simpele sms of een luide sirene?

Ruikt je alarmsysteem toch onraad? Dan wordt je uiteraard op de hoogte gesteld. Maar hoe dan? Dat ligt deels aan hoe je alarmsysteem is aangesloten en kun je deels zelf kiezen. Denk hierbij aan de volgende mogelijkheden:

  • Alarmeringen via een app op je smartphone, tablet of computer
  • Een lichtalarm
  • Een sirene
  • Alarmeringen via de mail (je kunt vaak meerdere e-mailadressen instellen)
  • Alarmeringen via de sms of een telefonische oproep (je kunt vaak meerdere telefoonnummers instellen)
  • De meldkamer waar uw alarmsysteem op aangesloten is, krijgt een signaal en zal je daarna alarmeren

Handig: extra batterijen

Een alarmsysteem dat werkt op netstroom heeft altijd een extra setje batterijen. Handig voor als de stroom uitvalt. Het alarmsysteem schakelt dan automatisch over op de batterijen en zo is je huis alsnog beveiligd tegen inbraak.

Meer tips om inbraak te voorkomen

Je huis beveiligen tegen inbraak is erg belangrijk. Volg daarom ook onze andere inbraakpreventietips en zorg ervoor dat je goed verzekerd bent tegen woninginbraak. Vraag je adviseur naar de Klaverblad Inboedelverzekering.

Meer inbraakpreventietips

Zoek een adviseur