Huis verbouwen rechtsbijstand Gaat u uw huis verbouwen? Lees dan eerst waarom een rechtsbijstandverzekering afsluiten handig is.

Huis verbouwen? Sluit een rechtsbijstandverzekering af.

Gaat u uw huis verbouwen? Behalve het regelen van veel praktische zaken, is een rechtsbijstandverzekering afsluiten ook zeker iets voor op uw to-do lijstje. Als u de verbouwing namelijk door een aannemer laat uitvoeren en er ontstaat een juridisch conflict tussen jullie, dan dekt de rechtsbijstandverzekering de kosten als het eindigt in een rechtszaak.

Waarom een Klaverblad Rechtsbijstandverzekering Wonen

Er komt veel kijken bij het verbouwen van uw huis. U moet bedenken wat u precies wilt, u moet de financiën rond krijgen en een aannemer inhuren. De verbouwing zelf is een proces waarbij hopelijk alles goed gaat, maar u zeker ook tegenslagen kunt hebben. Bijvoorbeeld als de aannemer bij de verbouwing schade veroorzaakt of het werk niet volgens afspraak uitvoert.

Rechtsbijstand bij een huis verbouwen

Krijgt u tijdens de verbouwing van uw huis een conflict met uw aannemer en komen jullie er samen niet uit? Met een Klaverblad Rechtsbijstandverzekering Wonen staat u er in zo’n geval niet alleen voor. U krijgt van ons professionele en persoonlijke rechtshulp in de vorm van juridisch advies en indien nodig een vergoeding van juridische kosten.

Bij juridische conflicten met een aannemer kunt u denken aan het volgende:

  • De oplevering van de verbouwing is later dan de afgesproken datum.
  • De oplevering van de verbouwing is van slechte kwaliteit.
  • Er is meer werk gedaan dan afgesproken.
  • Er is minder werk gedaan dan afgesproken.

Rechtsbijstand bij een huis kopen

Gaat u niet uw huis verbouwen, maar juist een huis kopen? Ook dan is een rechtsbijstandverzekering afsluiten zeker aanbevolen. Zo bent u verzekerd als u bijvoorbeeld onenigheid met de (aankoop)makelaar krijgt over het koopcontract. Als er een juridisch conflict ontstaat als gevolg van (verborgen) gebreken bij een bestaand of nieuwbouwhuis krijgt u met een rechtsbijstandverzekering ook rechtshulp van onze juristen.

Wachttijd rechtsbijstandverzekering

Een grote verandering in uw leefsituatie als het verbouwen of kopen van een huis is in de meeste gevallen iets wat u plant. Het is belangrijk om te weten dat een Klaverblad Rechtsbijstandverzekering Wonen een wachttijd van drie maanden heeft. Wij adviseren u dan ook om ruim van tevoren uw rechtsbijstandverzekering af te sluiten, zodat u verzekerd bent als er een juridisch conflict ontstaat tijdens verbouwing of koop van uw huis.

Tip: door een verbouwing kan uw woning in waarde stijgen. Voorkom dat uw huis onderverzekerd is en check ook even de dekking van uw inboedelverzekering.

    U kunt bij ons uw rechtsbijstandverzekering direct afsluiten. Wilt u advies over welke modules van de Klaverblad Rechtsbijstandverzekering het beste bij uw situatie passen? Zoek dan een assurantieadviseur bij u in de buurt.

    Onze rechtsbijstandverzekering