Waarom rechtsbijstandverzekering afsluiten Krijg het antwoord op de vraag: "waarom zou ik een rechtsbijstandverzekering afsluiten?"

Een rechtsbijstandverzekering afsluiten? Waarom zou u dat doen?

“Een rechtszaak, dat overkomt mij toch niet?” Toch kunt u zomaar in een juridisch conflict terecht komen, hoe netjes u zich ook gedraagt. Denk maar eens aan een botsing waarbij een schuldige wordt aangewezen of er gaat iets mis met de verbouwing van uw huis en u komt er niet uit met de aannemer. Met een rechtsbijstandverzekering krijgt u in dit soort situaties rechtshulp.

De kans op een juridisch conflict

Een juridisch conflict komt vaker voor dan u denkt. Ongeveer 60% van de Nederlandse bevolking krijgt één keer in de vijf jaar te maken met een geschil waar juridische hulp voor nodig is. Zoiets kan onverwachts ontstaan, maar u kunt zelf of met uw assurantieadviseur proberen in te schatten wanneer een rechtsbijstandverzekering afsluiten verstandig is.

Hieronder ziet u een aantal voorbeelden van juridische conflicten:

 • Een dreigend ontslag
 • Een probleem met betrekking tot een uitkering bij UWV
 • Prblemen tijdens de re-integratie op uw werk
 • Problemen over uw functioneren op uw werk
 • De verhuurder van een huis weigert gebreken aan een woning op te lossen
 • Onenigheid met de aannemer bij verbouwingen aan uw woning
 • Het aanwijzen van de schuldige van een verkeersongeluk
 • Het verhalen van uw (letsel)schade na een ongeluk

  Kosten vergelijken

  Is een rechtsbijstandverzekering afsluiten iets waar u over twijfelt? Wat u kan helpen bij het maken van uw keuze is als u de kosten voor een rechtsbijstandverzekering premie vergelijkt met de kosten die u maakt bij een juridisch conflict zónder verzekerd te zijn. Als u geen rechtsbijstandsverzekering heeft, maar wel met een juridisch conflict te maken krijgt waar rechtshulp voor nodig is, dan draait u zelf op voor alle kosten. Denk hierbij aan de kosten voor een advocaat, de kosten van een deurwaarder en de proceskosten voor de rechtbank. Een Klaverblad rechtsbijstandverzekering heeft u al voor € 4,56 per maand.

  De voordelen van een rechtsbijstandverzekering

  Een rechtsbijstandverzekering afsluiten heeft meerdere voordelen. U of uw assurantieadviseur kan zelf het beste beslissen of deze voordelen passen bij uw persoonlijke situatie. Daarom zetten wij alle voordelen van een Klaverblad Rechtsbijstandverzekering nog even op een rijtje:

  • De rechtsbijstandverzekering dekking geldt voor uzelf en ook voor uw gezinsleden als u daar voor kiest.
  • U kiest zelf welke aanvullende rechtsbijstandverzekering modules bij uw situatie passen.
  • De kosten van een rechtsbijstandverzekering premie zijn erg laag, vergeleken met de juridische kosten die u maakt als u niet verzekerd bent.
  • U staat er niet alleen voor qua advies én kosten bij juridische problemen.

  U kunt bij ons uw rechtsbijstandverzekering direct afsluiten. Wilt u advies over welke modules van de Klaverblad Rechtsbijstandverzekering het beste bij uw situatie passen? Zoek dan een assurantieadviseur bij u in de buurt.

  Onze rechtsbijstandverzekering