5 meest voorkomende juridische conflicten Iedereen krijgt wel eens te maken met onrecht. Bekijk de meest voorkomende juridische conflicten.

De 5 meest voorkomende juridische conflicten

Van een verkeersongeluk waar u de dupe van wordt tot geluidsoverlast van de buren of aannemer die zijn afspraken niet nakomt: iedereen krijgt in zijn of haar leven wel eens met onrecht te maken. Over het nut van een rechtsbijstandverzekering afsluiten, vertellen wij u graag meer. Maar wat zijn nou eigenlijk de meest voorkomende juridische conflicten? U leest het hier.

1. Een schadevergoeding verhalen na een verkeersongeluk

Volgens de Consumentenbond krijgen jaarlijks zo’n honderdduizend Nederlanders te maken met letselschade door een verkeersongeluk. Indien u betrokken raakt bij een verkeersongeluk, dan kan een jurist van uw rechtsbijstandverzekering u helpen bij het aansprakelijk stellen van de wederpartij. Ook kan zij ervoor zorgen dat eventuele materiële-/letselschade op de wederpartij wordt verhaald.

2. Een dreigend ontslag

Bij een (dreigend) ontslag komt er veel op u af. U wilt voorkomen dat u ontslagen wordt, u wilt uw WW-rechten veiligstellen, u wilt een transitievergoeding of ontslagvergoeding ontvangen of onderhandelen over een vaststellingsovereenkomst. Een jurist van uw rechtsbijstandverzekering kan u daarbij helpen.

3. Problemen met de aannemer bij huis verbouwen

Gaat u uw huis verbouwen en laat u dit door een aannemer doen? Dan is het zeker verstandig om tijdig een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Bij te late of onvolledige oplevering, schade of niet-afgesproken meerwerk ligt een juridisch conflict namelijk op de loer. Als jullie er samen niet uitkomen, kunt u via uw rechtsbijstandverzekering juridische hulp en advies krijgen om zo tot een oplossing met uw aannemer te komen.

4. Ruzie met de buren

Uit een Opiniepanel Rapport van 2019 blijkt dat één op de vijf Nederlanders een burenruzie heeft of heeft gehad. Er wordt vooral geruzied over geluidsoverlast, scheldpartijen, rommel en stank. Omdat de ene buur de andere buur bijna altijd als schuldige ziet, wordt een conflict vaak niet opgelost. Als u een rechtsbijstandverzekering heeft, dan kan een jurist u adviseren over uw rechten en plichten. Indien nodig, kan hij/zij ook met de buren onderhandelen of een procedure voor u starten.

5. Conflict met de garage of autodealer

Ook een conflict met de autodealer of autogarage komt vaak voor. Als aan uw eigen auto reparaties en onderhoudswerkzaamheden door de autogarage niet goed gedaan zijn, dan krijgt u met een rechtsbijstandverzekering juridische hulp bij deze conflicten. Voorwaarde is wel dat de dealer of garage is aangesloten bij BOVAG of FOCWA.

    Een Klaverblad Rechtsbijstandverzekering afsluiten

    Met een juridisch conflict krijgen we allemaal wel eens te maken, hoe voorzichtig we ook zijn. Daar zijn de vijf bovenstaande voorbeelden het bewijs van. Om hoge advocaatkosten en een dure rechtszaak te voorkomen, is een rechtsbijstandverzekering afsluiten daarom verstandig. En er zijn nog meer redenen om een Klaverblad Rechtsbijstandverzekering af te sluiten.

      U kunt bij ons uw rechtsbijstandverzekering direct afsluiten. Wilt u advies over welke modules van de Klaverblad Rechtsbijstandverzekering het beste bij uw situatie passen? Zoek dan een assurantieadviseur bij u in de buurt.

      Onze rechtsbijstandverzekering