Samen staan we sterker

Als trotse hoofdsponsor van meer dan 40 lokale verenigingen denkt Klaverblad graag mee. Door de coronacrisis lag het verenigingsleven plat en dus ook hun inkomsten. Daarom zijn wij in actie gekomen met de Klaverblad-cheque. Deze financiële bijdrage is bijvoorbeeld ingezet voor:

  • Alternatieve sportactiviteiten
  • Het verbouwen van de kantine
  • Een zomerbarbecue voor alle leden
  • De bekostiging van extra schoonmaak- en hygiënemaatregelen

De Klaverblad-cheque

Wij kunnen ons goed voorstellen dat dit voor vele verenigingen een onzekere tijd is. Daarom heeft Klaverblad budget vrijgemaakt om hen te helpen. Met de Klaverblad-cheque konden verenigingen aangeven waar zij een financiële bijdrage voor nodig hebben.

Volleybalvereniging HHC

team volleyballvereniging horn

"Geweldig dat jullie op deze manier meedenken met de verenigingen."

Roeiteam Woelwater

roeivereniging op het water

"Heel fijn in deze onzekere tijden! Wat missen we het roeien en het samenzijn. We zouden de cheque graag willen gebruiken om een samenzijn te organiseren."

Schaatsclub De Striene

team schaatsclub de striene

"Leuke actie! Dit is voor verenigingen in nood een echte opsteker."

Waar gebruiken de verenigingen de Klaverblad cheque voor?

De coronacrisis heeft voor velen grote financiële gevolgen. Zo ook voor verenigingen. De clubkas komt misschien in de problemen doordat er geen kantine-inkomsten zijn rondom de wedstrijden, toernooien en evenementen. Andere sponsoren vallen misschien weg, omdat het MKB en kleinere ondernemers ook hard worden getroffen. En in sommige gevallen zijn er kosten gemaakt voor een Klaverblad evenement wat door de maatregelen rondom het coronavirus niet door kan gaan.

Veel verenigingen hebben de Klaverblad-cheque dan ook gebruikt ter compensatie van misgelopen inkomsten. Bij sommige verenigingen zijn er andere concrete doelen.

vereniging voor clubhuis

Uitgestelde werkzaamheden

KV Tilburg gebruikt onze cheque voor werkzaamheden die vanwege de onzekere financiële situatie eigenlijk niet door konden gaan. Ze kochten muurverf voor het opknappen van de kleedkamers en materialen voor het aanbrengen van een nieuw plafond in de kantine.

Ook bij KV Tempo helpt de extra financiële steun om werkzaamheden mogelijk te maken en kunnen ze hierdoor de kantine verbouwen.

Iets doen voor de verenigingsleden

Sportlust Enschede organiseert een BBQ voor alle leden, verzorgt door een lokale horeca-ondernemer.

Bij Roeivereniging Woelwater wordt voor alle leden de Klaverblad Woelwaterdag georganiseed.

Fanfare de Stein gebruikt de bijdrage om leden een kleine attentie aan te bieden, gewoon om ze te laten weten dat ze hen niet vergeten.

Vereniging barbecue in de zomer

Zomerspelen KV Dalto

Zomerspelen & Verantwoord sporten

Dalto organiseert in de maanden juli en augustus de zomerspelen voor alle inwoners en thuisblijvers van Driebergen. Dalto gebruikt onze bijdrage om de vrijwilligers die hiervoor nodig zijn een kleine vergoeding te geven.

Bij Ilion gebruiken ze het geld voor extra schoonmaak- en hygiënemaatregelen die genomen moeten worden om de (jeugd)atleten weer verantwoord te kunnen laten sporten.

meisjes in startblokken

De Klaverblad-cheque

cheque voor verenigingen

Financieel gezonde verenigingen

Gelukkig zijn er ook verenigingen die ondanks de coronacrisis financieel gezond genoeg zijn en daarom geen aanspraak hebben hoeven maken op deze donatie. Zij hadden liever dat het geld ging naar verenigingen die het wél nodig hebben. Een reactie die volgens Klaverblad mooi laat zien hoe de verenigingen ook betrokken zijn met elkaar.

Samen staan we écht sterker!

Onze verenigingen