Schade aan tuin, schuur of schutting Of verzekerd bent bij schade aan uw tuin en de spullen erin, hangt af van uw inboedelverzekering.

Schade aan tuin, schuur of schutting

Er is nog wel eens verwarring of de tuin en de spullen erin wel of niet verzekerd zijn. We zetten het even voor je op een rijtje. Het maakt een verschil of het om een opstal- of inboedelverzekering gaat.

Opstalverzekering en tuin(spullen)

Onder onze opstalverzekering vinden wij dat de volgende zaken bij een woonhuis horen en dus verzekerd zijn:

  • Gebouwen (weer- en winddicht en met eigen toegangsdeur) voor particulier of beperkt zakelijk gebruik op hetzelfde stuk grond én tot 25m2. Bijgebouwen groter dan 25m2 zijn mee te verzekeren tegen een hogere premie.
  • Kleine bouwsels, zoals hondenhokken, broeikasjes, windschermen, siervoorwerpen en verlichting, die op hetzelfde stuk grond staan en gefundeerd zijn.
  • Schuttingen, muurtjes en hekken die bij de tuin horen, behalve (riet)matten en beplantingen.

De volgende zaken zien wij niet als opstal en verzekeren we niet onder onze woonhuisverzekering:

  • Naamborden, uithangborden en lichtreclames
  • Vlaggenstokken en (schotel)antennes
  • Zonweringen, tuinaanleg, planten en bomen, bestrating, aanlegsteigers en beschoeiing
  • Zwembaden, jacuzzi’s en bubbelbaden buiten het woonhuis. Onderdelen die erbij horen zoals pompen, leidingen en afdekzeilen, verzekeren wij ook niet.

Schade aan tuin

Schade aan de tuin is niet verzekerd. Daar is één uitzondering op bij de Royaal Woonhuisverzekering. Als je een verzekerde schade aan het woonhuis hebt die niet is veroorzaakt door slecht weer, dieren, diefstal, vandalisme of ongelukjes en waarbij ook schade aan de tuin is ontstaan, dan is er een extra vergoeding van éénmalig maximaal 25.000 euro. Dit geldt dus alleen bij de Royaal Woonhuisverzekering.

Inboedelverzekering en tuin(spullen)

Spullen in de tuin of op het balkon zijn verzekerd tegen de meeste gebeurtenissen, zoals diefstal, brand- en schroeischade (zie artikel 4 in de polisvoorwaarden voor een volledig overzicht). Maar schade door weersinvloeden zoals storm, blikseminslag, vorst en neerslag is niet verzekerd. Ook schade door een ongelukje dat plotseling en onverwachts ontstaat is niet verzekerd. Er zit ook een verschil tussen onze Budget en Royaal Inboedelverzekering.

Budget Royaal
Wasgoed Wasgoed
Tuinmeubelen Tuinmeubelen
Tuingereedschap Tuingereedschao
Ladders (vastgezet een een vast object) Ladders (vastgezet een een vast object)
Sier- en kunstvoorwerpen, tuinverlichting en vijverpompen Sier- en kunstvoorwerpen, tuinverlichting en vijverpompen
Jacuzzi's of bubbelbaden (inclusief onderdelen) Jacuzzi's of bubbelbaden (inclusief onderdelen)
Zitgrasmaaiers en robotgrasmaaiers Zitgrasmaaiers en robotgrasmaaiers
Speeltoestellen, trampolines en speelhuisjes Speeltoestellen, trampolines en speelhuisjes

Schade aan tuin

Schade aan uw tuin is niet verzekerd. Daar is één uitzondering op bij de Royaal Inboedelverzekering. Als u een verzekerde schade heeft die niet is veroorzaakt door slecht weer, dieren, diefstal, vandalisme of ongelukjes en waarbij ook schade aan de tuin is ontstaan, dan is er een extra vergoeding van éénmalig maximaal 15.000 euro. Dit geldt dus alleen bij de Royaal Inboedelverzekering.

Met de Klaverblad Woonhuis- en Inboedelverzekering bent u gewoon goed verzekerd.

<< terug