vrouw in de polder

Verantwoord ondernemen voor een beter milieu

Het bijdragen aan een prettige samenleving gaat voor ons hand in hand met het maken van verantwoord ondernemen. We hebben een duurzaam beleggingsbeleid, werken samen met Stichting EcoWare en we maken milieubewuste keuzes in en rondom het Klaverblad kantoor.

Duurzaam en verantwoord beleggingsbeleid

De wereld is op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen volop in beweging. Dus wij ook. Als verzekeraar vinden we het logisch dat de premies op een duurzame en maatschappelijk verantwoorde wijze worden belegd. Daarnaast zijn we ervan overtuigd dat duurzaam en verantwoord beleggen nodig is om goede, eerlijke resultaten te behalen én om mensen te helpen fijn te kunnen leven.

Sinds de ondertekening van het Commitment aan het nationaal klimaatakkoord hebben we een duurzaam en verantwoord beleggingsbeleid opgesteld. Hieraan hebben we ook een aantal Duurzame Ontwikkelingsdoelen (de sdg’s) van de Verenigde Naties gekoppeld. Alle doelen die in ons beleid zijn opgenomen, passen bij ons als coöperatie en maken mogelijk dat we lokaal kunnen bijdragen een prettige samenleving. Onze nieuwste versie van het duurzame beleggingsbeleid is net gepubliceerd en voor 95% geïmplementeerd. Daarnaast is ons klimaatactieplan af en eind 2023 zijn alle actieplannen met onze ambities tot 2030 klaar.

Meer weten over hoe wij duurzaam en verantwoord beleggen?

Bent u benieuwd over welke doelen wij in ons duurzaam en verantwoord beleggingsbeleid hebben opgenomen? We vertellen u er graag meer over.

Lees ons beleggingsbeleid

Onze CO2-voetafdruk en meer biodiversiteit

Hoe leveren wij dan precies een bijdrage aan het nationaal klimaatakkoord? Een voorbeeld daarvan is het monitoren wij onze voetafdruk, uitgedrukt in tonnen CO2-uitstoot. Voortdurend onderzoeken we hoe we onze voetafdruk verder kunnen verminderen, om er zo voor te zorgen dat de opwarming van de aarde onder de 2°C blijft. Daarnaast leggen we ons ook vast aan de ‘biodiversity pledge’. Hiermee gaan we de strijd aan om het verlies van biodiversiteit tegen te gaan.

"Op weg naar klimaatneutraal beleggen"

In een interview vertelt Madelon Moorlag, Manager Vermogensbeheer, wat Klaverblad nog meer doet om bij te dragen aan milieuvriendelijk en duurzaam ondernemen.

Lees het interview

interview met madelon

EcoWare

Klaverblad werkt samen met Stichting EcoWare. We ondersteunen deze Zoetermeerse organisatie door goederen te doneren die na een schade-uitkering eigendom van ons geworden zijn. Zo krijgen fietsen, computers en scootmobielen een tweede leven. Ook maatschappelijk is dit een mooi project: EcoWare maakt met de opgeknapte goederen (in samenwerking met de gemeente Zoetermeer) veel mensen blij, zoals deelnemers aan een reïntegratietraject, minima en stichtingen.

interview met ecoware

“Het werk dat we bij EcoWare doen, doet er écht toe”

In 2020 doneerde Klaverblad 180 laptops aan Stichting EcoWare. Adjunct-directeur Freddie Krullaars vertelt in een interview waar deze terecht zijn gekomen.

Lees het interview

Een ‘groen’ Klaverblad kantoor

Bij Klaverblad nemen we graag duurzame beslissingen. Voor ons eigen gebouw betekent dat, dat we een energielabel A hebben en er zonnepanelen op het dak liggen. We recyclen het afval op een milieuvriendelijke manier en hebben we gekozen voor een cateraar in ons bedrijfsrestaurant die nauwelijks afval produceert.

Daarnaast gebruiken we een zogenoemd ‘Warmtewiel’, waarmee we warme lucht niet afzuigen en naar buiten blazen, maar hergebruiken om ruimtes te verwarmen. Zo hoeven we in de zomer minder warmte af te voeren en in de winter minder warmte aan te voeren. Wel zo energiezuinig!

Hoe beheert Klaverblad haar vermogen?

Wilt u nog meer weten over hoe wij ons vermogen op een maatschappelijk verantwoorde manier beheren? We vertellen u er graag meer over.

Vermogensbeheer