Hoe groen is Klaverblad? Ons logo is een blaadje, maar hoe groen is Klaverblad eigenlijk? Lees 5 groene weetjes over ons en ontdek hoe wij ons inzetten voor een gezond en duurzaam milieu.

Hoe groen is Klaverblad?

Bij Klaverblad draait het om mensen. We willen mensen helpen om zo prettig mogelijk samen te leven. Voor ons is dat onlosmakelijk verbonden aan het bijdragen aan een gezond en duurzaam milieu. Sinds het ondertekenen van het commitment aan het Klimaatakkoord in 2019 is er bij ons dan ook een heuse duurzaamheidsbeweging in gang gezet. Hier vertellen we je graag meer over.

1. Duurzame ontwikkelingsdoelen

Vanuit onze missie, visie en kernwaarden hebben we vijf duurzame thema’s opgesteld die passen bij wie we zijn. We hebben deze thema’s vervolgens gekoppeld aan de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties.
1. Klimaatverandering -  SDG 13 (klimaatactie) en SDG 7 (betaalbare en duurzame energie)
2. Biodiversiteit - SDG 15 (leven op het land)
3. Bijdragen aan het welzijn van mensen door focus op goede gezondheid – SDG 3 (goede gezondheid en welzijn)
4. Bijdragen aan welzijn van mensen door goede werk/privé balans – SDG 8 (eerlijk werk en economische groei)
5. Mens centraal – SDG 8 (eerlijk werk en economische groei)

In ons duurzaam beleggingsbeleid lees je hoe we deze thema’s en doelen tot leven brengen in onze manier van ondernemen.

Op weg naar klimaatneutraal beleggen

In een interview vertelt Madelon Moorlag, Manager Vermogensbeheer, wat Klaverblad nog meer doet om bij te dragen aan milieuvriendelijk en duurzaam ondernemen.

Lees het interview

interview met madelon

2. Milieubewuste keuzes in ons kantoor

Ook al werken we vooral thuis tijdens de coronacrisis, het verduurzamen van ons kantoor blijft belangrijk. Zo hebben we energielabel A , liggen er zonnepanelen op het dak en recyclen we afval op een milieuvriendelijke manier. Daarnaast gebruiken we een zogenoemd ‘Warmtewiel’, waarmee we warme lucht niet afzuigen en naar buiten blazen, maar hergebruiken om ruimtes te verwarmen. Wel zo energiezuinig!

3. Minder CO2-uitstoot

Een ander groen weetje over Klaverblad is dat we bezig zijn met het verminderen van onze CO2-voetafdruk. Zo hebben we in 2020 hebben een deel van onze polisbladen en betaalverzoeken gedigitaliseerd. Hierdoor versturen we steeds minder papieren post, wat bijdraagt aan het verminderen van de CO2-uitstoot. Ook zie je die vermindering terug in onze beleggingen. We beleggen niet meer in kolen en olie is nu bijvoorbeeld een veel kleiner deel van onze beleggingen en dat scheelt in CO2-uitstoot.

4. Strijd tegen het verlies van biodiversiteit

Naast het verminderen van onze CO2-uitstoot, gaan we in 2021 ook de strijd tegen het verlies van biodiversiteit aan. We hebben namelijk de ‘Biodiversity Pledge’ afgelegd. Samen met andere financiële instellingen erkennen we hiermee dat de biodiversiteit wereldwijd onder zware druk staat en dat we willen bijdragen aan het herstel. Dit doen we onder andere door bloemranden en akkerlanden te sponsoren.

5. Hergebruik van computers en laptops

In onze samenwerking met de Zoetermeerse Stichting EcoWare komen mens en milieu samen. Als leerwerkbedrijf begeleidt EcoWare mensen met afstand tot de arbeidsmarkt naar betaald werk. In de werkplaats knappen ze spullen op die via stichtingen weer aan mensen gedoneerd worden die het nodig hebben. Bij Klaverblad doneren we oude computers en laptops graag aan een stichting als EcoWare. Zo helpen we mee aan hun re-integratietraject, helpen we samen kansarme gezinnen én zijn we duurzaam bezig.

interview met ecoware

“Het werk dat we bij EcoWare doen, doet er écht toe”

In 2020 doneerde Klaverblad 180 laptops aan Stichting EcoWare. Adjunct-directeur Freddie Krullaars vertelt in een interview waar deze terecht zijn gekomen.

Lees het interview

Meer over duurzaam en verantwoord ondernemen

Een betere wereld begint dichtbij. Daarom is duurzaam en verantwoord ondernemen voor ons een belangrijk thema. We vertellen je graag meer over wat Klaverblad doet op het gebied van duurzaam en verantwoord ondernemen.

Het beste met mensen voor hebben

Bij Klaverblad draait het om mensen. Daarom werken we alleen samen met bedrijven die het beste met mensen voor hebben. Dit is terug te zien in hoe we schades afhandelen, in ons duurzaam beleggingsbeleid en in andere manieren waarop we mensen helpen.

Bekijk onze campagne