ingebroken in huis

Wat valt onder inboedel?

Met een inboedelverzekering bent u goed verzekerd tegen schade aan uw inboedel: Alle spullen in uw huis die los liggen of die u makkelijk kunt verhuizen, van elektronica tot meubels. Iedereen heeft weer andere dingen in zijn/haar woning staan, daarom zijn er 2 soorten verzekeringen: Royaal inboedelverzekering en Budget inboedelverzekering. Zo kiest u de dekking die bij u past.

Wat dekt een inboedelverzekering?

Bij Klaverblad hebben we de Royaal inboedelverzekering en de Budget inboedelverzekering. Welke inboedelverzekering u ook kiest, u bent gewoon goed verzekerd voor bijna alle plotselinge en onverwachte gebeurtenissen zoals brand, inbraak en lekkage. Wel bent u met de Klaverblad Royaal inboedelverzekering nét wat uitgebreider verzekerd. Schade door ongelukjes die plotseling en onverwachts ontstaan zijn dan namelijk ook gedekt. Ook als u deze zelf veroorzaakt. Verder heeft u bij de Royaal inboedelverzekering onbeperkte garantie tegen onderverzekering. Andere verschillen tussen de Royaal inboedelverzekering en de Budget inboedelverzekering ziet u terug in de maximale vergoedingen. U vindt ze in het overzicht hieronder*:

Maximale vergoeding voor Royaal Budget
Sieraden en horloges bij diefstal, gewelddadige beroving en afpersing € 6.000,- € 2.000,-
Elektronische apparatuur en bijzondere bezittingen (verzamelingen, muziekinstrumenten, antiek, kunst) Geen maximum € 3.000,-
Geld dat uw privé eigendom is € 1.000,- € 250,-
Sier- en kunstvoorwerpen, tuinverlichting en vijverpompen in uw tuin of op uw balkon € 1.250,- € 500,-
Veranderingen die u heeft aangebracht aan uw huurwoning (huurdersbelang) € 15.000,- € 15.000,-
Veranderingen die u heeft aangebracht aan uw koopappartement (eigenarenbelang) € 15.000,- € 15.000,-
Speeltoestellen, trampolines en speelhuisjes in uw tuin of op uw balkon  € 1.000,- Niet verzekerd
Zakelijke inboedel € 5.000,- Niet verzekerd
Huisdieren € 1.750,- Niet verzekerd
Zitgrasmaaiers, robotgrasmaaiers, open invalidenvoertuigen en gemotoriseerde speelgoed (met max. snelheid van 16 km/u) € 1.250,- Niet verzekerd
Medische hulpmiddelen (in bruikleen of gehuurd) € 12.500,- Niet verzekerd
Jacuzzi’s en bubbelbaden (losstaand) € 5.000,- Niet verzekerd
Computer/tablet van school (in bruikleen of gehuurd) € 1.000,- Niet verzekerd

* Dit is een verkorte weergave van de dekking die onze Inboedelverzekering biedt volgens de meest recente voorwaarden BI22. Bekijk deze polisvoorwaarden voor een volledig overzicht. Heeft u voor 6 oktober 2022 bij ons een inboedelverzekering afgesloten? Dan kunnen voor u andere voorwaarden gelden. Op uw polisblad vindt u welke voorwaarden voor u van toepassing zijn.

Wat dekt een inboedelverzekering niet?

Dak, schuur of voordeur: uw inboedelverzekering dekt géén dingen die vastzitten aan uw huis. Hiervoor heeft u een woonhuisverzekering (hetzelfde als een opstalverzekering). Wat valt onder inboedel? Alléén verplaatsbare spullen in huis. Denk aan schilderijen, elektronische apparatuur en meubels. Is uw wasmachine inboedel? Uw droger inboedel? Uw telefoon inboedel? Uw tablet inboedel? Op al deze vragen is het antwoord ja. Als u kiest voor Klaverblad Budget Inboedelverzekering, bent u niet verzekerd voor ongelukjes die plotseling en onverwachts ontstaan (vallend onder de ongelukjesdekking).

Daarnaast is er ook verschil in garantie tegen onderverzekering. Blijkt bij schade dat de waarde van uw inboedel hoger is dan uw verzekerde bedrag? Door de garantie tegen onderverzekering wordt bij de Klaverblad Budget inboedelverzekering dan alsnog met 150% van het verzekerde bedrag rekening gehouden. Bij de Klaverblad Royaal inboedelverzekering is deze garantie onbeperkt. Op uw polisblad staat of u garantie heeft.

Welke soort schades vergoedt uw inboedelverzekering?

Zijn uw spullen door diefstal, brand of daklekkage weg of beschadigd? Dan bent u hiervoor standaard verzekerd. Bij de Klaverblad Royaal inboedelverzekering bent u ook bij kleine ongelukjes in huis verzekerd. De voorwaarde hiervoor is wel dat een gebeurtenis plotseling en onverwacht is. Plotseling betekent dat de schade van het ene op het andere moment ontstond. Onverwachts betekent dat u niet had kunnen weten dat de schade zou ontstaan. U staat bijvoorbeeld op en laat uw laptop en bril op de grond vallen. Of u struikelt en gooit uw koffie over het vloerkleed, Oeps! Wanneer u niet verzekerd bent? U bent bijvoorbeeld niet verzekerd als u schade aan een vaas maakt terwijl u deze aan het schoonmaken was.

Meer weten over wat een inboedelverzekering is?

Met de Klaverblad Inboedelverzekering bent u goed verzekerd tegen schade, daklekkage, brand of diefstal. Zo kunt u uw beschadigde spullen snel vervangen. Bijvoorbeeld als u over uw tapijt struikelt en u uw laptop op de grond laat vallen.
Dankzij uw inboedelverzekering kunt u snel weer een nieuwe kopen. Fijne gedachte toch? Wel heeft u een eigen risico van € 150,-.

Kijk snel op waartegen ben ik verzekerd.

Aanvullende glasverzekering?

Uw inboedelverzekering dekt geen schade aan ruiten van uw woning. Uw opstalverzekering vaak wel, dus check die eerst even. Of kijk in uw huurcontract als u uw woning huurt. Wilt u glasschade extra verzekeren? U sluit de module Glas aanvullend af bij uw Klaverblad woonverzekeringen. Deze verzekering dekt ook het glas in bijvoorbeeld een windscherm, terras- of balkonafscheiding.

Glasverzekering

Aanvullende kostbaarhedenverzekering

Met een inboedelverzekering is uw dure spiegelreflexcamera thuis gewoon goed verzekerd. Maar niet als u ermee naar het bos gaat om daar schitterende plaatjes te schieten. Met een aanvullende kostbaarhedenverzekering zijn kostbaarheden óók verzekerd als u ermee naar buiten gaat. Uw camera, maar ook andere kostbare spullen als uw dure horloge of sieraden. Een fijne gedachte, toch? De premie van een kostbaarhedenverzekering hangt af van wat het precies is en hoeveel het waard is.

Kostbaarhedenverzekering

Vragen of persoonlijk advies over een inboedelverzekering?

Heeft u nog vragen? Stel ze gerust, wij geven graag antwoord. Bel ons of stuur ons een e-mail. Wilt u persoonlijk advies? Een verzekeringsadviseur bij u in de buurt helpt u graag!

Onze inboedelverzekering