Contact: 079 - 3 204 549 (dag en nacht)

Een gewoon goede Aansprakelijkheids­verzekering

Veroorzaakt u of uw kind per ongeluk schade bij iemand anders? Dan kan diegene een schadevergoeding van u eisen. Met onze aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren bent u hiervoor verzekerd.

  • Ruime dekking bij schade door vriendendienst
  • Uitwonende studerende kinderen verzekerd
  • Wereldwijd verzekerd
  • Altijd 14 dagen bedenktijd

Bereken en vraag aan

Wat houdt de aansprakelijk­heids­verzekering
voor particulieren in?

Hieronder leest u meer over de aansprakelijkheidsverzekering. U kunt ook meer informatie vragen aan een assurantieadviseur. Vind een assurantieadviseur bij u in de buurt.

Wat biedt deze verzekering?
  • Schadevergoeding bij aansprakelijkheid
  • Rechtshulp bij onterechte schadeclaim
Wie zijn er verzekerd?
  • U kiest zelf wie u verzekert: uzelf of uw gezin
Welk bedrag kan ik verzekeren
  • U kiest zelf: € 1.250.000,- of € 2.500.000,-

Bereken direct uw premie

Veelgestelde vragen over de
aansprakelijk­heids­verzekering voor particulieren

We kijken of we alle informatie hebben gekregen die nodig is. Als we meer informatie willen hebben, dan nemen we contact met u op. Als we uw aanvraag accepteren, dan sturen we u de polis zo snel mogelijk toe.
Nee, wij accepteren aanvragen niet altijd. Als we uw aanvraag afwijzen, dan laten we dat zo snel mogelijk weten.
Als u schade veroorzaakt en u hiervoor aansprakelijk wordt gesteld, dan is het belangrijk om de schade te melden. Als u een assurantieadviseur heeft, dan kunt u het beste zo snel mogelijk contact met hem opnemen. Als u zelf uw verzekeringen regelt, dan kunt u de schade bij ons melden. Vervolgens informeren wij u over het verdere verloop.
Hiervoor bent u niet verzekerd. Stel de persoon die de schade heeft veroorzaakt aansprakelijk. Deze moet de schade dan bij zijn verzekeraar melden. Het is belangrijk dat u alle spullen bewaart die beschadigd zijn.
Wij beoordelen eerst of u daadwerkelijk aansprakelijk bent. Als dat zo is, dan vergoeden wij in de meeste gevallen de schade. In de polisvoorwaarden staat welke schade wij vergoeden. Als u niet aansprakelijk bent, dan nemen wij het voor u op.
Als u een assurantieadviseur heeft, dan moet u uw verzekering via hem opzeggen. Als u geen assurantieadviseur heeft, dan kunt u uw verzekering rechtstreeks bij ons opzeggen. Dit kan met ons online opzegformulier.
Er is geen opzegtermijn. U kunt uw verzekering elk moment stoppen door dit schriftelijk aan ons door te geven. De verzekering stopt op de dag dat wij uw opzegging ontvangen. Als u dat wilt, dan kan dit ook later.
U kiest zelf of u per maand, per kwartaal of per jaar betaalt.
Nee, u heeft geen eigen risico. U kunt wel kiezen voor een algemeen eigen risico van € 90,- of voor een eigen risico van € 155,- voor schade veroorzaakt door kinderen. Hierdoor wordt uw premie lager.
Ja, voor schades veroorzaakt als voetganger of als fietser bent u verzekerd. Ook voor schade met een e-bike (max. 25 km/u) en elektronisch kinderspeelgoed zoals een hoverboard (max. 16 km/u) bent u verzekerd. U bent niet verzekerd voor schade veroorzaakt met een motorrijtuig of met een (lucht)vaartuig.
Dat hangt af van de situatie. Als uw kind uit huis gaat om te studeren, dan valt hij nog onder uw verzekering. Dit geldt niet als uw kind volwassen is en zelfstandig gaat wonen.

Vindt u uw vraag niet op deze pagina of is het antwoord voor u niet duidelijk genoeg? Stel dan uw vraag via ons contactformulier of bel ons: 079 - 3 204 549.

Meer informatie

Meer informatie over onze aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren en onze dienstverlening vindt u in de volgende documenten:

Op onze verzekeringskaart vindt u meer informatie over onze aansprakelijkheidsverzekering. De verzekeringskaart helpt u om onze aansprakelijkheidsverzekering te vergelijken met die van andere aanbieders.

Laat u adviseren

Welke verzekering het beste bij u past, hangt af van uw persoonlijke situatie en wensen.

Vraag advies aan een assurantieadviseur.

Vind een assurantieadviseur

Verzeker u zelf online

U regelt snel en gemakkelijk uw eigen aansprakelijkheidsverzekering.

Bereken en vraag aan