Contact: 079 - 3 204 549 (dag en nacht)

Een gewoon goede Auto­verzekering

Met onze Royaal autoverzekering is uw auto gewoon goed verzekerd tegen een aantrekkelijke premie.

  • Schade wordt snel uitbetaald
  • Kies zelf bij welke garage u uw auto laat repareren
  • Geen bijkomende polis- en administratiekosten
  • Tot 85% no-claim korting op uw premie
  • Altijd 14 dagen bedenktijd

Welke autoverzekering past het beste bij u?

Welke autoverzekering voor u het beste is, hangt af van uw persoonlijke situatie en wensen.

Wilt u graag advies van een assurantieadviseur? Vind een assurantieadviseur bij u in de buurt.

U heeft de keuze uit drie varianten van onze autoverzekering: WA (wettelijke aansprakelijkheid), WA + beperkt casco en WA + volledig casco. Het verschil hiertussen ziet u in het volgende overzicht:

WA WA +
beperkt casco
WA +
volledig casco
Verzekerd bedrag aansprakelijkheid bij letsel of overlijden € 6.070.000,- € 6.070.000,- € 6.070.000,-
Verzekerd bedrag aansprakelijkheid bij schade aan spullen € 2.500.000,- € 2.500.000,- € 2.500.000,-
Schade aan uw eigen auto door:
Brand of ontploffing
Diefstal of inbraak
Storm of hagel
Ruitschade door steenslag
Schade door een verkeersongeluk
Nieuwwaarderegeling bij totaal verlies of diefstal

Bereken direct uw premie

Aanvullende verzekeringen

U kunt uw Royaal autoverzekering uitbreiden met een schadeverzekering inzittenden en een verzekering voor verkeersrechtsbijstand.

Schadeverzekering inzittenden

Hiermee verzekert u zich tegen de schade die de bestuurder of passagiers van de auto hebben door een ongeluk. Het gaat om schade aan spullen en om schade door letsel of overlijden. Per gebeurtenis is een bedrag van € 1.000.000,- verzekerd.

Verzekering voor verkeersrechtsbijstand

U krijgt rechtshulp om verkeersschade te verhalen op degene die deze heeft veroorzaakt. Verder helpen wij u als u voor de rechter moet komen of als de politie uw rijbewijs of auto in beslag neemt.

Veelgestelde vragen over de autoverzekering

Na een aanrijding moet u een Europees schadeformulier invullen. Beide partijen die bij de aanrijding betrokken zijn, moeten dit formulier ondertekenen. Stuur het op naar uw assurantieadviseur of naar ons: Klaverblad Verzekeringen, postbus 3012, 2700 KV Zoetermeer. Het is belangrijk dat u altijd een Europees schadeformulier in uw auto heeft.
Wij sturen u een Europees schadeformulier op als u een verzekering bij ons heeft afgesloten. Verder kunt u hier een Europees Schadeformulier uitprinten. Wilt u dat we een Europees schadeformulier naar u opsturen? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier of bel ons: 079 – 3 204 549.
Als u een assurantieadviseur heeft, dan kunt u het beste contact met hem opnemen. Hij meldt de schade bij ons. Als u zelf uw verzekeringen regelt, dan kunt u eenzijdige schade online bij ons melden.
U mag zelf kiezen waar u uw auto laat repareren. U profiteert wel van een aantal voordelen als u dit laat doen bij een AAS-, ASN- of ABS-autoschadeherstelbedrijf. Zij zorgen bijvoorbeeld voor vervangend vervoer en handelen de kosten direct af met Klaverblad.
U kunt direct een afspraak maken voor reparatie of vervanging van uw autoruit met Autotaalglas, GlasGarage, Carglass of een ander FOCWA-autoruitherstelbedrijf. U hoeft de schade dan niet bij ons te melden.
Doe direct aangifte bij de politie. Bel verder de stichting Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VbV): 071-3 641 777. Deze registreert autodiefstallen. U vergroot met uw melding de kans dat uw auto wordt teruggevonden. Als u een assurantieadviseur heeft, dan kunt u het beste aan hem doorgeven dat uw auto is gestolen. Als u zelf uw verzekeringen regelt, dan kunt u de diefstal bij ons melden via ons contactformulier of telefonisch: 079 - 3 204 412.
Wij gebruiken verschillende factoren om de premie vast te stellen. Denk aan uw leeftijd, uw woonplaats en het model, de waarde en het gewicht van uw auto. Verder gebruiken wij een bonus-malusschaal om uw premie te bepalen. Hoe langer u geen schade heeft geclaimd, hoe meer korting u krijgt op de premie. Deze korting kan oplopen tot 85%.
Bij de WA-verzekering heeft u geen eigen risico. Bij de cascoverzekering is het eigen risico
€ 100,-. Voor reparatie van een sterretje in uw autoruit geldt geen eigen risico als u dit laat doen door een glasherstelbedrijf met een eigen, vaste werkplaats.
Beveiliging is verplicht als de nieuwwaarde van uw auto bij de eerste afgifte van het kentekenbewijs hoger is dan € 50.000,-. Ook in sommige andere gevallen kunnen wij eisen dat u uw auto beveiligt.
Neem contact op met ons of uw assurantieadviseur. Wij melden uw kenteken dan af en stoppen uw verzekering.

Bij een volledig cascoverzekering is er een nieuwwaarderegeling. Deze geldt voor personenauto’s waarvan de nieuwwaarde bij aanschaf maximaal € 75.000,- was en die niet ouder zijn dan 7 jaar. Het eerste jaar vergoeden wij bij totaal verlies of diefstal de nieuwwaarde van de auto. Daarna vergoeden wij de waarde van de auto volgens de ANWB-koerslijst + 10%.
We kijken of we alle informatie hebben gekregen die nodig is. Als we meer informatie willen hebben, dan nemen we contact met u op. Als we uw aanvraag accepteren, dan sturen we u de polis zo snel mogelijk toe.
Nee, wij accepteren aanvragen niet altijd. Als we uw aanvraag afwijzen, dan laten we dat zo snel mogelijk weten.
Als u een assurantieadviseur heeft, dan moet u uw verzekering via hem opzeggen. Als u geen assurantieadviseur heeft, dan kunt u uw verzekering rechtstreeks bij ons opzeggen. Dit kan met ons online opzegformulier.
Er is geen opzegtermijn. U kunt uw verzekering elk moment stoppen door dit schriftelijk aan ons door te geven. De verzekering stopt op de dag dat wij uw opzegging ontvangen. Als u dat wilt, dan kan dit ook later.
U kiest zelf of u per maand, per kwartaal of per jaar betaalt.

Vindt u uw vraag niet op deze pagina of is het antwoord voor u niet duidelijk genoeg? Stel dan uw vraag via ons contactformulier of bel ons: 079 – 3 204 549.

Bereken direct uw premie

Meer informatie

Meer informatie over onze Royaal autoverzekering en onze dienstverlening vindt u in de volgende documenten:

Op onze verzekeringskaarten vindt u meer informatie over onze autoverzekeringen. De verzekeringskaarten helpen u om onze autoverzekeringen te vergelijken met die van andere aanbieders.

Laat u adviseren

Vraag advies aan een assurantieadviseur.

Vind een assurantieadviseur

Verzeker u zelf online

U regelt snel en gemakkelijk uw eigen autoverzekering.

Bereken en vraag aan