Vrouw stap in auto

De Klaverblad Autoverzekering

De Klaverblad Auto­verzekering

Met onze Royaal autoverzekering is uw auto gewoon goed verzekerd tegen een aantrekkelijke premie.

 • Schade wordt snel uitbetaald
 • Kies zelf bij welke garage u uw auto laat repareren
 • Geen bijkomende polis- en administratiekosten


Let op: u kunt onze autoverzekering alleen afsluiten in combinatie met minimaal een verzekering voor uw woonhuis, inboedel, aansprakelijkheid, rechtsbijstand, reis of gezinsongevallen.

Ontvang passend advies

Drie soorten autoverzekeringen

Bij Klaverblad kiest u uit drie soorten autoverzekeringen:

 1. WA

 2. WA+ beperkt casco

 3. WA+ volledig casco (allrisk)

Let op: bovenstaande verzekeringen zijn alleen af te sluiten in combinatie met andere Klaverblad verzekeringen.

Als u een auto heeft, dan is een WA-autoverzekering verplicht. WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Deze autoverzekering vergoedt schade die u met uw auto bij anderen veroorzaakt en is direct online alleen af te sluiten in combinatie met andere Klaverblad verzekeringen.

Onze autoverzekeringen naast elkaar

WA, WA beperkt casco of allriskautoverzekering (volledig casco): welke autoverzekering u kiest hangt af van hoe nieuw uw auto is, en hoeveel risico u wilt lopen. In deze tabel ziet u alle verschillen op een rijtje:

WA WA +
beperkt casco
WA +
volledig casco
Verzekerd bedrag aansprakelijkheid bij letsel of overlijden
€ 6.070.000,-
Verzekerd bedrag aansprakelijkheid bij letsel of overlijden
€ 6.070.000,-
Verzekerd bedrag aansprakelijkheid bij letsel of overlijden
€ 6.070.000,-
Verzekerd bedrag aansprakelijkheid bij schade aan spullen
€ 2.500.000,-
Verzekerd bedrag aansprakelijkheid bij schade aan spullen
€ 2.500.000,-
Verzekerd bedrag aansprakelijkheid bij schade aan spullen
€ 2.500.000,-
Schade aan uw eigen auto door brand of ontploffing Schade aan uw eigen auto door brand of ontploffing Schade aan uw eigen auto door brand of ontploffing
Schade aan uw eigen auto door diefstal of inbraak Schade aan uw eigen auto door diefstal of inbraak Schade aan uw eigen auto door diefstal of inbraak
Schade aan uw eigen auto door storm of hagel Schade aan uw eigen auto door storm of hagel Schade aan uw eigen auto door storm of hagel
Ruitschade Ruitschade Ruitschade
Schade door een verkeersongeluk Schade door een verkeersongeluk Schade door een verkeersongeluk
Nieuwwaarderegeling bij totaal verlies of diefstal Nieuwwaarderegeling bij totaal verlies of diefstal Nieuwwaarderegeling bij totaal verlies of diefstal
Tip: met ons Verzekeringspakket voor particulieren kunt u al uw verzekeringen in één keer snel en eenvoudig afsluiten. Ook uw autoverzekering. U kunt uw autoverzekering alleen afsluiten in combinatie met minimaal een woonhuis-, inboedel-, aansprakelijkheids-, rechtsbijstand-, reis- of gezinsongevallenverzekering.

Aanvullende verzekeringen

U heeft uw auto verzekerd. Check. Overweeg ook deze aanvullende verzekeringen eens:

 1. Schadeverzekering inzittenden
 2. Verzekering voor verkeersrechtsbijstand

Schadeverzekering inzittenden

Met deze aanvullende inzittendenverzekering bovenop uw autoverzekering zijn ook goederen in de auto, de bestuurder en passagiers verzekerd voor hun eigen schade. Oók als u de bestuurder bent en het ongeluk uw eigen schuld is. Bijvoorbeeld als u door een ongeluk arbeidsongeschikt raakt en geen inkomen meer heeft. Of als er sprake is van letsel of overlijden. Per gebeurtenis is een bedrag van 1 miljoen euro verzekerd.

Lees meer over Klaverblad Inzittendenverzekering

Verzekering voor verkeersrechtsbijstand

Ai, iemand heeft schade bij u veroorzaakt. Logisch dat u de schade op diegene wil verhalen. Vervelend is het ook als de politie uw auto of rijbewijs in beslag neemt. Of als u voor de rechter moet komen vanwege een onopzettelijke verkeersfout. Stelt de rechter vast dat er geen opzet in het spel is, dan vergoedt verkeersrechtsbijstand de externe advocaatkosten*. Kan de rechtszaak voorkomen worden door een boete te betalen? Dan is er geen dekking.

Check onze verkeersrechtsbijstandverzekering

* In het geval van een onopzettelijke verkeersfout verlenen wij niet zelf de rechtshulp.

Tip: wist u trouwens dat onze rechtsbijstandsverzekering ook de modules Motorrijtuigen en Verkeer heeft? Als u één van deze modules al verzekerd heeft bij uw rechtsbijstandverzekering dan is het niet meer nodig om de module verkeersrechtsbijstand aanvullend op uw autoverzekering af te sluiten. Kijk voor meer informatie bij de Klaverblad Rechtsbijstandverzekering.

Klaverblad Bedrijfsautoverzekering

Ook een bestelauto of vrachtwagen wilt u natuurlijk goed verzekeren. Want als ondernemer kunt u niet zonder uw bedrijfsauto(‘s). Wilt u meer informatie? Kijk dan snel welke bedrijfsautoverzekering bij u past.

Handig: schade aan uw WA-verzekerde personenauto, motor of camper snel en makkelijk bij ons gemeld

Vanaf 1 juli 2021 kunt u schade aan uw WA-verzekerde personenauto (die veroorzaakt is door een motorrijtuig van een ander) gewoon bij ons melden. Vanaf 1 april 2023 kan dit ook voor motoren en campers. Wel zo makkelijk én vertrouwd bij uw eigen verzekeraar. Dit noemen wij Directe Schadeafhandeling. Voorheen moest u namelijk zelf, via uw rechtsbijstandverzekering of adviseur, uw schade verhalen. Of u moest hiervoor zelf naar de verzekeraar van de tegenpartij. We zetten de voordelen van Directe Schadeafhandeling voor u op een rijtje:

 • U meldt uw schade gemakkelijk bij ons of via uw adviseur bij ons
 • Wij handelen de schade snel voor u af
 • Wij gaan in gesprek met de verzekeraar van de aansprakelijke partij, u hoeft zelf niets te doen
 • Vindt u het toch fijner om de schademelding zelf via de verzekeraar van de aansprakelijke partij te laten lopen? De keuze is aan u.

Wanneer kunt u gebruikmaken van Directe Schadeafhandeling?

Net als bij schade aan uw inboedel of woonhuis, kunt u met Directe Schadeafhandeling ook uw blikschade na een aanrijding direct bij ons melden. Dit is een extra fijne service voor als u geen allrisk autoverzekering of een verkeersrechtsbijstandsverzekering heeft. Behalve uw soort autoverzekering zijn er nog andere voorwaarden die bepalen of u kunt kiezen voor Directe Schadeafhandeling, namelijk:

 • Het ongeval heeft plaatsgevonden op 1 juli 2021 of later
 • U bent met uw personenauto, motor of camper WA-verzekerd
 • Uw motorrijtuig is particulier verzekerd
 • De aanrijding is met één ander motorrijtuig
 • Er is alleen sprake van materiële schade
 • De tegenpartij is gedeeltelijk of volledig aansprakelijk (en dat staat op voorhand vast)
 • Het voertuig van de tegenpartij heeft een Nederlands kenteken
 • De verzekeraar van de tegenpartij doet ook mee aan Directe Schadeafhandeling

Wat kost een autoverzekering?

De premie van uw autoverzekering hangt af van:

 • Het aantal jaren dat u zonder schade heeft gereden
 • Uw leeftijd
 • Uw woonplaats
 • De leeftijd van uw auto
 • Overige kenmerken van uw auto

Premiekorting voor het aantal schadevrije jaren zit in de premieberekening. Hoe langer u geen schade heeft gehad, hoe lager uw premie is bij de start van de verzekering.

Schadevrije jaren bij een autoverzekering

Schadevrije jaren zijn jaren waarin u geen schade veroorzaakt. Voor elk jaar dat u geen schade claimt, krijgt u één schadevrij jaar. Hoe meer schadevrije jaren u heeft, hoe lager de premie van uw autoverzekering.

Lees meer over de schadevrije jaren bij uw autoverzekering

Autoverzekering eigen risico

Bij schade die valt onder de dekking van een WA-verzekering geldt geen eigen risico. Heeft u een autoverzekering met aanvullende dekkingen (beperkt en volledig casco), dan is het eigen risico meestal 100 euro.

Lees meer over uw eigen risico bij uw autoverzekering

Veelgestelde vragen over een autoverzekering

Na een aanrijding moet u een Europees schadeformulier invullen. Beide partijen die bij de aanrijding betrokken zijn, moeten dit formulier ondertekenen. Stuur het op naar uw verzekeringsadviseur of naar ons via sch.motor@klaverblad.nl. Het is belangrijk dat u altijd een Europees schadeformulier in uw auto heeft.
Wij sturen u een Europees schadeformulier op als u een verzekering bij ons heeft afgesloten. Verder kunt u hier een Europees Schadeformulier uitprinten. Wilt u dat we een Europees schadeformulier naar u opsturen? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier of bel ons: 079 – 3 204 549.
Als u een verzekeringsadviseur heeft, dan kunt u het beste contact met hem opnemen. Hij meldt de schade bij ons. Als u zelf uw verzekeringen regelt, dan kunt u eenzijdige schade online bij ons melden.
U mag zelf kiezen waar u uw auto laat repareren. U profiteert wel van een aantal voordelen als u dit laat doen bij een ASN-, AAS- of ABS-autoschadeherstelbedrijf. Zij zorgen bijvoorbeeld voor vervangend vervoer en handelen de kosten direct af met Klaverblad.
U bent met een beperkt en volledig cascodekking verzekerd voor het breken of barsten van de autoruit of van het panorama- of zonnedak (hieronder valt ook het zogenaamde sterretje). En voor schade aan de auto die is veroorzaakt door scherven van de autoruit of van het panorama- of zonnedak. U kunt direct een afspraak maken voor reparatie of vervanging van uw autoruit met Autotaalglas, Carglass of een ander FOCWA-autoruitherstelbedrijf. U hoeft de schade dan niet bij ons te melden. Bij reparatie van een ster heeft u geen eigen risico. Laat u uw ruit repareren door een glasherstelbedrijf dat niet gerenommeeerd is en niet over een eigen vaste werkplaats beschikt, dan geldt er bij reparatie van een ster een eigen risico van € 100,-. Als uw ruit vervangen moet worden geldt er altijd een eigen risico van € 100,-.
Doe direct aangifte bij de politie. Bel verder de stichting Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VbV): 071-3 641 777. Deze registreert autodiefstallen. U vergroot met uw melding de kans dat uw auto wordt teruggevonden. Als u een verzekeringsadviseur heeft, dan kunt u het beste ook aan hem doorgeven dat uw auto is gestolen. Als u zelf uw verzekeringen regelt, dan kunt u de diefstal bij ons melden op telefoonnummer: 079 - 3 204 412.
Als de bestuurder van het andere voertuig geheel of gedeeltelijk aansprakelijk is, beide auto’s een Nederlands kenteken hebben en er alleen sprake is van materiële schade, dan kunt u gebruikmaken van Directe Schadeafhandeling. Met deze service kunt u de schade gewoon bij ons melden en hoeft u niet zelf naar de verzekeraar van de tegenpartij.
Voor ieder verzekeringsjaar dat u geen schade rijdt, bouwt u 1 schadevrij jaar op. Voor sommige schades (vaak schuldschades) die u in een verzekeringsjaar heeft, wordt deze opbouw weer met 5 schadevrije jaren (per schade) verlaagd. Het saldo kan hiervoor ook negatief worden tot maximaal -5 schadevrije jaren.
Ja, het overnemen van schadevrije jaren is mogelijk voor partners die op hetzelfde adres wonen.
Ja, ook bij een lease auto bouwt u schadevrije jaren op. Vaak is er dan sprake van financial lease. De voorwaarde is wel dat de verzekering op uw naam staat en dat u de regelmatige bestuurder bent.

Let op: had u een lease auto en wilt u nu uw eigen auto bij ons verzekeren? U kunt dan de schadevrije jaren van uw lease auto meenemen door ons het originele leaseverklaring op te sturen.
U heeft bij het aanvragen van een autoverzekering de mogelijkheid om de module Verkeersrechtsbijstand mee te verzekeren. Rijdt u schade met uw auto? Dan ontvangt u met deze module in de meeste gevallen rechtsbijstand.

Directe Schadeafhandeling is een extra service die wij aanbieden als u uw personenauto enkel WA of WA en Beperkt Casco bij ons verzekerd heeft. Schade aan uw personenauto waarvoor u zelf niet aansprakelijk bent, wordt namelijk niet gedekt door een WA-verzekering. Vanaf 1 juli 2021 bieden wij daarom wel de service aan om deze schade direct via ons te laten herstellen en gaan wij de schade via de verzekeraar van de tegenpartij verhalen. Aan deze extra service zitten geen kosten verbonden en u loopt hiermee ook geen hoger risico om de schade niet vergoed te krijgen. Wel zijn er een aantal voorwaarden. U kiest uiteraard zelf of u hier gebruik van wilt maken of niet.

Nee, deze service voor schades die op of na 1 juli 2021 zijn ontstaan.

Om gebruik te maken van Directe Schadeafhandeling moet uw schade aan een aantal voorwaarden voldoen, namelijk:
- U bent met uw particulier verzekerde personenauto in botsing gekomen met één ander motorrijtuig
- U en de bestuurder van het andere motorrijtuig zijn het eens dat hij of zij geheel of gedeeltelijk aansprakelijk is voor de botsing
- Zowel uw personenauto als het andere motorrijtuig hebben een Nederlands kenteken geregistreerd bij RDW
- Er is uitsluitend sprake van materiële schade. Dus geen letselschade of overlijden.
- De verzekeraar van de tegenpartij doet ook mee aan Directe Schadeafhandeling

Let op: bij een schademelding die aan deze voorwaarden voldoet, vragen we u of u van deze (gratis) service gebruikt wilt maken. U bent altijd vrij om zelf te kiezen.


Het is niet altijd mogelijk om gebruik te maken van Directe Schadeafhandeling. De service geldt niet in de volgende gevallen:
- Er is sprake van letselschade en/of een overlijden
- De aansprakelijke partij is onbekend of onverzekerd
- Er wordt geen aansprakelijkheid vastgesteld
- Er is geen geldige WA-verzekering
- Er is alcohol, drugs, medicijnen of andere middelen die de rijvaardigheid beïnvloeden in het spel. Of er is sprake van fraude of een bestuurder die niet mag rijden.
- Als u in aanrijding bent gekomen met een niet-motorrijtuig of een motorrijtuig met een buitenlands kenteken.
- Het gaat om een aanrijding waarbij meer dan twee motorrijtuigen betrokken zijn.

Nee. Directe Schadeafhandeling is een service waar geen kosten aan verbonden zijn. U hoeft hier dus niet extra voor te betalen.

Nee, voor de hoogte van uw schadevergoeding maakt het niet uit of u de schade zelf gaat verhalen of dat u dit door ons laat doen. Het enige verschil is dat het u geen tijd en moeite kost als u ons het werk laat doen via Directe Schadeafhandeling. Daarnaast kan uw schade sneller verhaald worden. Wij helpen u graag!

Als de tegenpartij onverzekerd is, dan is het helaas niet mogelijk om gebruik te maken van Directe Schadeafhandeling. We begrijpen dat dit erg vervelend is. Wel kunt u aanspraak maken op uw rechtsbijstandverzekering. Heeft u die niet? Neem dan contact op met het Waarborgfonds voor het Motorverkeer. Zij zijn er om mensen te helpen bij het verhalen van schade door een onbekende of onverzekerde tegenpartij. Er zijn wel voorwaarden waar uw claim aan moet voldoen. U vindt ze op de website van het Waarborgfonds.

Als de tegenpartij is doorgereden of onbekend is, dan is het helaas niet mogelijk om gebruik te maken van Directe Schadeafhandeling. We begrijpen dat dit erg vervelend is.
Wel kunt u aanspraak maken op uw rechtsbijstandverzekering. Heeft u die niet? Neem dan contact op met het Waarborgfonds voor het Motorverkeer. Zij zijn er om mensen te helpen bij het verhalen van schade door een onbekende of onverzekerde tegenpartij. Er zijn wel voorwaarden waar uw claim aan moet voldoen. U vindt ze op de website van het Waarborgfonds.


Nee, Directe Schadeafhandeling geldt alleen voor schade tussen een personenauto en één andere auto of motorrijtuig (busje, vrachtwagen, trekker, motor). Als er een fietser tegen u is aangereden, dan moet u de fietser dus zelf aansprakelijk stellen.

Heeft u een verkeersrechtsbijstandverzekering? Neem dan contact met ons op via 079 – 3 204 817 of vraag uw adviseur om hulp. We kijken graag wat voor u kunnen doen.


Directe Schadeafhandeling geldt alleen voor blikschade tussen een personenauto en één andere auto of motorrijtuig (busje, vrachtwagen, trekker, motor). U hoopt het natuurlijk niet, maar het kan ook voorkomen dat u een aanrijding heeft waarbij sprake is van letselschade zoals blijvende invaliditeit of zelfs overlijden. Een aanrijding met een voertuig die een buitenlands kenteken heeft of een aanrijding waarbij de aansprakelijkheid niet meteen vast staat. In deze gevallen is het alsnog handig om verkeersrechtsbijstand te hebben bij uw autoverzekering.

Nee, de service geldt alleen als beide motorrijtuigen een Nederlands kenteken hebben. Directe Schadeafhandeling is dus niet mogelijk als er sprake is van een buitenlands kenteken.
Ja. Wel geldt hier een voorwaarde voor. U kunt namelijk alleen gebruikmaken van Directe Schadeafhandeling als u het eigendom van uw voertuig aan ons overdraagt wanneer het (zeer) grote schade heeft opgelopen en er sprake is van een economisch* of technisch** totaal verlies. Deze voorwaarde geldt overigens alleen als uw voertuig 10 jaar of jonger is. Wilt u het ‘total loss’ verklaarde voertuig niet aan ons overdragen? Directe Schadeafhandeling is dan helaas niet mogelijk.

* Hiermee bedoelen we het verschil tussen de werkelijke waarde van het voertuig vóór het ongeval en de wrakwaarde is minder dan de herstelkosten
** Hiermee bedoelen we dat het technisch onverantwoord is om het voertuig te herstellen
U bent wettelijk verplicht om voor uw auto een WA-dekking af te sluiten. Met de module WA bent u verzekerd voor schades waarvoor u wettelijk aansprakelijk bent, zoals het aanrijden van een hond of kat.
De eigenaar van de fiets moet deze schade betalen, aangezien u niet aansprakelijk bent. Heeft u een WA+ volledig casco verzekering? Dan kan het ook via uw verzekering afgehandeld worden. Houd er dan wel rekening mee dat het u schadevrije jaren kost als de schade niet verhaald kan worden op de veroorzaker. Hierdoor betaalt u in het volgende verzekeringsjaar mogelijk meer premie.
U bent wettelijke verplicht om voor uw auto een WA-dekking af te sluiten. Met de module WA bent u verzekerd voor schades waarvoor u wettelijk aansprakelijk bent, zoals het aanrijden van een andere (geparkeerde) auto.
We kijken of we alle informatie hebben gekregen die nodig is. We nemen contact met u op als we meer informatie willen hebben. Als we uw aanvraag accepteren, ontvangt u zo snel mogelijk de polis.
Nee, wij accepteren aanvragen niet altijd. Als we uw aanvraag afwijzen, dan hoort u dat zo snel mogelijk.
U kiest zelf vanaf wanneer u de auto wilt verzekeren. Wij kunnen uw auto niet met terugwerkende kracht verzekeren.
Wij gebruiken verschillende factoren om de premie vast te stellen. Denk aan uw leeftijd, uw woonplaats
en kenmerken van uw auto. Verder gebruiken wij uw schadevrije jaren om uw premie te bepalen. Rijdt u schadevrij, dan betaalt u een lagere premie dan wanneer u wel schade maakt. Ieder verzekeringsjaar bekijken we opnieuw hoeveel schadevrije jaren u heeft. Ook berekenen wij dan uw premie opnieuw voor het aankomende verzekeringsjaar. Daarin nemen wij niet alleen het nieuwe aantal schadevrije jaren mee, maar bijvoorbeeld ook het ouder worden van uw auto en uzelf.
Als u een autoverzekering heeft, dan krijgt u voor elk jaar dat u zonder schade rijdt er een schadevrij jaar bij. Als u al jaren zonder schade rijdt, betaalt u een lagere verzekeringspremie dan iemand die veel schades heeft gedeclareerd. Had u al eerder een autoverzekering, dan kunt u uw schadevrije jaren overzetten naar de nieuwe verzekering. Maar als u naast uw nieuwe autoverzekering ook een andere autoverzekering op uw naam aanhoudt, kunt u de opgebouwde schadevrije jaren niet voor beide verzekeringen gebruiken. U kiest voor welke verzekering u uw schadevrije jaren inzet. Bij de Stichting Efficiënte Processen Schadeverzekeraars (EPS) kunt u uw schadevrije jaren opvragen. Als beide auto’s bij Klaverblad verzekerd worden, dan kunt u misschien gebruik maken van de kortingsregeling voor een tweede gezinsauto. Neem hiervoor contact met ons op.
Dit hangt af van uw verzekering. Bij de WA-verzekering heeft u geen eigen risico. Bij de cascoverzekering is het eigen risico € 100,-.
Bij een volledige cascoverzekering verhogen wij het eigen risico met € 150,- wanneer er sprake is van:
• De bestuurder bij de schade is jonger dan 24 jaar èn
• De bestuurder bij de schade is bij ons niet bekend als regelmatige bestuurder.
Er geldt alleen geen eigen risico als u een sterretje in uw autoruit laat repareren door een glasherstelbedrijf met een eigen, vaste werkplaats.
Als de eigenaar, bestuurder of kentekenhouder van uw auto wijzigt, dan is het belangrijk dat u dit zo snel mogelijk aan Klaverblad doorgeeft. Mogelijk is deze wijziging namelijk van invloed op de dekking of premie van uw verzekering. Als u de wijziging niet doorgeeft, kan dit invloed hebben op de schade uitkering.
Beveiliging is verplicht als de nieuwwaarde van uw auto bij de eerste afgifte van het kentekenbewijs hoger is dan € 50.000,-. Ook in sommige andere gevallen kunnen wij eisen dat u uw auto beveiligt.
Neem contact op met ons of uw verzekeringsadviseur. Wij melden uw kenteken dan af en stoppen uw verzekering.
Bij een volledig cascoverzekering (allrisk) is er een nieuwwaarderegeling. Deze geldt voor personenauto’s waarvan de nieuwwaarde bij aanschaf maximaal € 75.000,- was en die niet ouder zijn dan 7 jaar. Het eerste jaar vergoeden wij bij totaalverlies of diefstal de nieuwwaarde van de auto. Daarna vergoeden wij tot en met het zevende jaar de waarde van de auto volgens de ANWB-koerslijst + 10%.
Ja, u heeft recht op hulp als u na schade niet meer verder kunt rijden. Dat is zo als u of een passagier niet meer kan rijden of als de auto of de aanhanger niet meer kan rijden. Dit geldt ook in het buitenland. Welke hulp u precies krijgt, leest u in de polisvoorwaarden.
Nee, dat heeft u alleen als u een volledig cascoverzekering heeft én de pech vindt plaats in het buitenland. U heeft dan recht op dezelfde hulp als na een schade + maximaal € 125,- voor hulp langs de weg + vergoeding van de verzending van onderdelen. De onderdelen zelf zijn niet gedekt.
Dit is niet mogelijk, uw auto is het hele jaar verzekerd.
Ja, de volgende personen zijn verzekerd: de verzekeringnemer, de bezitter, de houder, de bestuurder en de passagiers van de auto.
Ja, u kunt de verzekering ook voor zakelijk gebruik afsluiten. Let op: dit geldt niet als u de auto gebruikt voor verhuur, koeriersdiensten (waaronder o.a. ook maaltijdbezorging wordt verstaan) en taxidiensten.
Heeft u een beperkt cascoverzekering? Dan vergoeden wij voor schade aan accessoires en meeruitvoering maximaal 10% van de waarde van uw auto vlak voor de schade zonder die accessoires en meeruitvoering. Heeft u een volledige cascoverzekering (allrisk)? Dan vergoeden wij zo nodig boven het verzekerde bedrag € 1.500,- voor schade aan accessoires en meeruitvoering. Dit geldt voor accessoires en meeruitvoering die niet in de oorspronkelijke cataloguswaarde van uw auto zitten.
Als u een tweede gezinsauto verzekert bij Klaverblad, kunt u een korting krijgen op de premie. Om hiervoor in aanmerking te komen, moet er aan een aantal voorwaarden worden voldaan, namelijk:
• De eerste gezinsauto moet ook bij Klaverblad verzekerd zijn met minimaal 6 schadevrije jaren.
• Beide auto’s moeten particulier gebruikt worden
• De bestuurder van de tweede gezinsauto moet minimaal 24 jaar oud zijn en 0 of meer schadevrije jaren bezitten.
• De bestuurder van de tweede gezinsauto is ook de bestuurder van de eerste auto of zijn/haar partner die op hetzelfde adres woont.

De premie van de tweede gezinsauto wordt berekend met hetzelfde aantal schadevrije jaren als voor de eerste auto geldt (tot maximaal 15 schadevrije jaren). Als de verzekering van de eerste gezinsauto wordt beëindigd, komt de korting op de tweede gezinsauto te vervallen.
Onze autoverzekering geeft ook na de Brexit dekking bij schade door ongevallen in het Verenigd Koninkrijk. De Europese dekking is namelijk niet gekoppeld aan een EU-lidmaatschap. Wel is het verstandig om een geldige groene kaart op zak te hebben als u naar het Verenigd Koninkrijk reist. Hiermee kunt u aantonen dat u verzekerd bent.
Als u op dit moment in hechtenis zit, dan is het in ieder geval niet mogelijk om een autoverzekering af te sluiten. Verder is het wel of niet af kunnen sluiten van een verzekering afhankelijk van de situatie. Zo kijken we bijvoorbeeld naar hoe lang geleden u veroordeeld bent, waarvoor u bent veroordeeld en wat precies de straf was. Daarnaast behandelen we iedere aanvraag apart.
Ja, uw autoverzekering is geldig in een groot aantal landen in de wereld. Welke dat zijn, staat vermeld op de groene kaart die u bij de autoverzekering ontvangt. Als de groene kaart niet meer geldig is, dan bent u alleen verzekerd binnen de Europese Unie.
Ja, het is mogelijk om uw auto te verzekeren als deze nog niet APK gekeurd is. U moet de auto dan wel binnen 14 dagen alsnog APK laten keuren. Graag ontvangen wij de uitkomst hiervan. Als blijkt dat de auto niet door de APK keuring heen komt, dan stoppen wij de verzekering.

Daarnaast is het doen van een APK keuring belangrijk voor het krijgen van een eventuele schadevergoeding. Als bij een aanrijding blijkt dat uw auto niet APK gekeurd is, dan kijken wij namelijk of de aanrijding verband heeft met de afwezigheid van een APK. Uw schade wordt dan mogelijk niet vergoed.
Ja, onder bepaalde voorwaarden. Of een voorlopige dekking voor uw auto mogelijk is, hoort u van ons nadat u uw verzekering aanvraagt.
Ja. Wel is het zo dat dit bedoeld is voor het betalen van de premie. Op het polisblad staat u zelf als regelmatige bestuurder en op basis daarvan bepalen wij de hoogte van de premie. Om bij schade een volledige vergoeding te ontvangen, is het belangrijk om bij uw aanvraag eerlijk aan te geven dat u zelf de regelmatige bestuurder bent.

Let op: als u onder de 24 jaar oud bent, dan geldt er een extra eigen risico van € 150,-.
Voor WA+ volledig casco autoverzekering geldt standaard de nieuwwaarderegeling. Als de auto niet ouder dan één jaar is en u de eerste eigenaar van de auto bent, dan keren wij bij een total loss schade uit op basis van de nieuwwaarde. Als de auto niet ouder is dan zeven jaar, dan wordt de uitkering gebaseerd op de ANWB koerslijst, verhoogd met 10%.

Voor de nieuwwaarderegeling gelden wel vijf voorwaarden, namelijk:
- U heeft een WA+ volledig casco autoverzekering.
- Uw auto is een personenauto met een oorspronkelijke nieuwwaarde lager dan € 75.000,-.
- Uw auto was nieuw op het moment dat uw auto in Nederland werd ingevoerd.
- Uw auto is op het moment van de schade maximaal zeven jaar oud.
- Uw auto wordt particulier gebruikt. Uw auto wordt bijvoorbeeld niet geleased, verhuurd of gebruikt voor rijles of personeelsvervoer of gebruikt als taxi.
Nee, het is niet mogelijk om tijdelijk een autoverzekering af te sluiten voor een auto die u leent van iemand anders.
Nee, het is niet mogelijk om een auto zonder kenteken te verzekeren.
Nee, het is niet mogelijk om een auto met een buitenlands kenteken te verzekeren.
Ja, wij mogen de premie en/of voorwaarden voor een groep verzekeringen veranderen. Wij doen dit bijvoorbeeld als dat moet van de wet of als dit nodig is om te kunnen blijven uitkeren. Als wij dit doen, dan laten wij schriftelijk aan u weten wat wij gaan veranderen en op welke datum. U kunt uw verzekering stoppen als u het hier niet mee eens bent.
U betaalt de premie voor een verzekering vooruit. Dit kan betekenen dat wij de eerste keer meer dan één termijnpremie afschrijven. U vindt op de afrekening van het polisblad welk bedrag wij de eerste keer voor welke periode afschrijven. Daarna betaalt u gewoon de afgesproken termijnpremie die op de polis staat.
U kiest zelf of u per maand, per kwartaal of per jaar betaalt.
Bel ons op nummer 079 - 3 204 549. Wij mailen u dan direct een betaallink om uw premie via Ideal naar ons over te maken. Zo weet u zeker dat uw betaling correct en direct bij ons binnenkomt.
Heeft u een verzekeringsadviseur? Dan moet u uw verzekering via uw adviseur opzeggen. Regelt u uw verzekeringen zelf? Dan kunt u uw verzekering rechtstreeks bij ons opzeggen via ons online opzegformulier.
Er is geen opzegtermijn. U kunt uw verzekering elk moment stoppen door dit schriftelijk aan ons door te geven. De verzekering stopt op de dag dat wij uw schriftelijke opzegging ontvangen. Als u dat wilt, dan kan dit ook later
Meer informatie over het betalen van uw premie en over hoe wij omgaan met betalingsachterstanden leest u op de pagina Betalen en betalingsachterstanden.
Dat is afhankelijk van de situatie. Zo kijken we bijvoorbeeld naar hoe lang geleden de wanbetaling was, wat precies de reden was en hoe vaak het is voorgekomen. Daarnaast behandelen we iedere aanvraag apart.
Nee. Als u de premie niet betaalt, dan ontvangt u van ons een herinnering. Lukt het u na deze herinnering niet om de premie binnen 14 dagen te betalen? Dan vervalt de dekking van uw verzekering.

Staat uw vraag er niet bij, of vindt u het antwoord niet duidelijk genoeg? Stel uw vraag dan via ons contactformulier of bel ons op 079 – 3 204 549.

Meer informatie over de autoverzekering

Meer informatie over onze autoverzekering en onze dienstverlening vindt u in de volgende documenten:

Op onze verzekeringskaarten vindt u meer informatie over onze autoverzekeringen. De verzekeringskaarten helpen u om onze autoverzekeringen te vergelijken met die van andere aanbieders.

Verzekeringskaart Royaal autoverzekering WA

Verzekeringskaart Royaal autoverzekering WA + beperkt casco

Verzekeringskaart Royaal autoverzekering WA + volledig casco

Verzekeringskaart Schadeverzekering inzittenden

Verzekeringskaart Verkeersrechtsbijstand Royaal autoverzekering