water spuit uit gasfornuis

Lekdetectie voor het opsporen van lekkages in waterleidingen

Waterschade is erg vervelend. Al helemaal als de waterschade veroorzaakt wordt door een defect aan een leiding die u zelf niet kan zien. Hoe lost u namelijk iets op wat niet zichtbaar is? Lekdetectie is hiervoor de oplossing. Bij lekdetectie wordt er met verschillende hulpmiddelen gezocht naar de oorzaak van de lekkage die voor waterschade zorgt. Onnodige beschadiging door hak- en breekwerk worden hierdoor vaak voorkomen. U kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld ultrasone geluidsgolven, infraroodcamera's, een endoscoop en zelfs kleurstof.

De voordelen van lekdetectie op een rij:

 • Geen hak- en breekwerk nodig
 • Meer kans op het vinden van de lekkagebron
 • Minder kosten
 • Minder (lang) overlast

Het lek is gevonden, wat nu?

Als het lekdetectiebedrijf de oorzaak van het lek heeft gevonden, dan schrijven zij een uitgebreid rapport. Met dit rapport kan een herstelbedrijf snel een offerte maken. Zodra daar akkoord op is kan de lekkagebron gemakkelijk en doelgericht hersteld worden.

Wordt lekdetectie vergoed?

Als u waterschade heeft en lekdetectie laat uitvoeren, dan wordt dit standaard vergoed op de Klaverblad Royaal Woonhuisverzekering. Wel zijn er een aantal regels als het gaat om het vergoed krijgen van lekdetectie, namelijk:

 • U heeft een Klaverblad Royaal Woonhuisverzekering
 • U vermoedt dat er sprake is van uitstromend water uit een leiding, cv-installatie of vloerverwarming en het is niet duidelijk waar de lekkage precies zit. Overigens is de lekdetectie niet bedoeld voor riolerings- of dakonderzoek.
 • Is er sprake van een lekkage, zien de kitnaden er nog goed uit en zitten er geen scheuren in tegel- en/of voegwerk? Dan is lekdetectie mogelijk een verstandige keuze. Wel vragen we u om eerst nog deze checklist uit te voeren.

Blijkt er uit het lekdetectierapport dat er sprake is van een waterleidingbreuk? Wij vergoeden dan naast de lekdetectiekosten ook het herstel van de leiding, het hiervoor benodigde hak- en breekwerk en de gevolgschade, bijvoorbeeld het schilderwerk. U kunt een herstelbedrijf inschakelen voor het maken van een offerte voor de herstelwerkzaamheden. Zijn deze kosten lager dan € 750,-? Dan kunt u het herstel direct laten uitvoeren en de rekening naar ons (laten) doorsturen. Als de herstelkosten € 750,- of hoger zijn, vragen we u om eerst contact met ons op te nemen. Wij beoordelen dan eerst de offerte en schakelen eventueel nog een expert in.

Heeft u nog vragen?

Als u vragen heeft over waterschade of lekdetectie, dan kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met ons via 079 - 3 204 410 of door te mailen naar sch.brand@klaverblad.nl. We helpen u graag. Heeft u een verzekeringsadviseur? Hij of zij denkt dan graag met u mee.

  Waterschade melden

  Laat u adviseren

  Welke verzekering het beste bij u past, hangt af van uw persoonlijke situatie en wensen.

  Vraag advies aan een verzekeringsadviseur.

  Vind een verzekeringsadviseur

  Verzeker u zelf online

  U regelt snel en gemakkelijk uw eigen rechtsbijstandverzekering.

  Bereken en vraag aan