Doorlopende annuleringsverzekering

Het is vervelend als u uw zonvakantie, wintersport of andere reis moet annuleren. Gelukkig kunt u uw Klaverblad Doorlopende reisverzekering aanvullen met de module Annulering. Dankzij de annuleringsdekking krijgt u in veel gevallen de annuleringskosten vergoed als u onverwacht niet op vakantie kunt of als u uw vakantie door onverwachte omstandigheden moet afbreken. Wel zo prettig, want u heeft wel wat anders aan uw hoofd.

Doorlopende annuleringsverzekering: wanneer is de annulering van mijn vakantie of reis gedekt?

Dit zijn enkele veel voorkomende gevallen waarin u de annuleringskosten van uw reis vergoed krijgt via uw doorlopende annuleringsverzekering:

  • U, een huisgenoot of een familielid wordt ernstig ziek of overlijdt.
  • Er is sprake van een negatief reisadvies op het moment van vertrek of tijdens uw vakantie wordt het reisadvies negatief.
  • Er is sprake van natuurgeweld en het is niet veilig op uw reisbestemming of u kunt uw reisbestemming niet bereiken. Denk aan bosbranden, aardbevingen, storm en overstromingen.

Er zijn natuurlijk meer situaties waarin u de annuleringskosten voor uw reis vergoed krijgt. Bekijk de polisvoorwaarden van de Klaverblad Doorlopende reisverzekering. Hierin leest u alle gevallen die uw annuleringsverzekering dekt.

Reis annuleren: deze kosten krijgt u met uw doorlopende annuleringsverzekering vergoed

Heeft u voor uw reis een doorlopende annuleringsverzekering en voldoet u aan de voorwaarden? Dan krijgt u per reis maximaal het verzekerde bedrag vergoed. Welke kosten in aanmerking komen voor vergoeding? De kosten die u al betaald heeft voor uw vakantie of reis (inclusief eventuele toeslagen). Heeft u een deel van uw vakantie of reis gemist? Zó berekenen wij de vergoeding voor annuleren: (gemiste dagen gedeeld door de reisduur) *persoonlijke reissom. Lag u tijdens (een deel van) uw vakantie of reis in het ziekenhuis? Dan tellen wij deze dagen óók als gemiste dagen.

Mijn annuleringsverzekering: wat zijn de uitzonderingen?

Er zijn een paar uitzonderingen waarbij u geen vergoeding voor een geannuleerde reis krijgt. Wij betalen uw annuleringskosten niet als u uw reis meer dan zeven dagen voor de ingangsdatum van deze module heeft geboekt. Ook krijgt u helaas geen vergoeding bij een algemene uitsluiting die geldt voor alle modules van de reisverzekering. Wilt u alle uitsluitingen nog eens rustig nalezen? Lees dan de polisvoorwaarden.

Annuleren vanwege het coronavirus?

Op deze pagina vindt u meer informatie over de voorwaarden rondom uw annuleringsverzekering en het coronavirus.

Reis geannuleerd: wanneer krijg ik mijn vergoeding?

Heeft u een doorlopende annuleringsverzekering? En diende u een claim in voor uw geannuleerde reis? Wij doen ons best om binnen 2 weken een terugkoppeling te geven over de uitkomst van uw schadeclaim. Hoe snel een (eventuele) schadevergoeding voor het annuleren van uw vakantie of reis op uw rekening staat? Dat hangt ook af van andere factoren. Daarom is het voor ons lastig om u hier een garantie over te geven.

Persoonlijk advies over de Klaverblad Doorlopende reisverzekering

Wilt u nog meer weten over de Klaverblad Doorlopende reisverzekering? Een verzekeringsadviseur staat voor u klaar om meer informatie te geven over een reisverzekering en aanvullende modules.

Onze reisverzekering

Laat u adviseren

Welke verzekering het beste bij u past, hangt af van uw persoonlijke situatie en wensen.

Vraag advies aan een verzekeringsadviseur.

Vind een verzekeringsadviseur

Verzeker u zelf online

U regelt snel en gemakkelijk uw eigen reisverzekering.

Bereken en vraag aan