Doorlopende annuleringsverzekering

Gaat u regelmatig op reis? Sluit dan onze doorlopende reisverzekering af. Dankzij de annuleringsdekking bent u altijd goed verzekerd. Bijvoorbeeld als uw reisdocument op de dag van vertrek wordt gestolen. U, een huisgenoot of een familielid wordt ernstig ziek of overlijdt. In veel gevallen krijgt u dan de annuleringskosten vergoed. Wel zo prettig, want u heeft wel wat anders aan uw hoofd.

Doorlopende annuleringsverzekering: wanneer is de annulering van mijn vakantie of reis gedekt?

Wat vervelend als u uw zonvakantie, wintersport of andere reis moet annuleren. Gelukkig heeft u voor uw reis een goede doorlopende annuleringsverzekering. Dit zijn de 5 meest voorkomende gevallen waarin u de annuleringskosten van uw reis vergoed krijgt via uw doorlopende annuleringsverzekering:

  • U, een huisgenoot of een familielid wordt ernstig ziek of overlijdt
  • Uw ouder(s) of kind(eren) hebben zorg nodig die alleen u kunt geven
  • U kunt verplichte inentingen om medische redenen niet krijgen
  • U krijgt geen visum (en dit is niet uw schuld)
  • U verliest op de dag van vertrek uw reisdocument (en het nieuwe document is niet op tijd klaar)

Er zijn natuurlijk meer situaties waarin u de annuleringskosten voor uw reis vergoed krijgt. Bekijk de polisvoorwaarden van de Klaverblad Doorlopende reisverzekering. Hierin leest u alle gevallen die uw annuleringsverzekering dekt.

Reis annuleren: deze kosten krijgt u met uw doorlopende annuleringsverzekering vergoed

Wat jammer dat u uw vakantie of reis moet annuleren. Kosten maken is vervelend. Gelukkig kunt u met uw doorlopende annuleringsverzekering veel kosten vergoed krijgen. Heeft u voor uw reis een doorlopende annuleringsverzekering en voldoet u aan de voorwaarden? Dan krijgt u per reis maximaal het verzekerde bedrag vergoed. Welke kosten in aanmerking komen voor vergoeding? De kosten die u al betaald heeft voor uw vakantie of reis (inclusief eventuele toeslagen). Heeft u een deel van uw vakantie of reis gemist? Zó berekenen wij de vergoeding voor annuleren: gemiste dagen = reisduur * persoonlijke reissom. Lag u tijdens (een deel van) uw vakantie of reis in het ziekenhuis? Dan tellen wij deze dagen óók als gemiste dagen.

Mijn annuleringsverzekering: wat zijn de uitzonderingen?

Een vakantie of reis annuleren is nooit leuk. Gelukkig vergoedt uw doorlopende annuleringsverzekering een deel van uw kosten. Wel zijn er een paar uitzonderingen waarbij u geen vergoeding voor een geannuleerde reis krijgt. Bijvoorbeeld als de annulering komt door inkomstenverlies als u uw baan verliest. Ook krijgt u helaas geen vergoeding bij een algemene uitsluiting voor alle modules van de annuleringsverzekering. Wilt u alle uitsluitingen nog eens rustig nalezen? Lees dan de polisvoorwaarden. Houd er ook rekening mee dat uw annuleringsverzekering binnen 7 dagen na de boeking van uw vakantie of reis ingaat.

Annuleren vanwege het coronavirus?

Op deze pagina vindt u meer informatie over de voorwaarden rondom uw annuleringsverzekering en het coronavirus.

Reis geannuleerd: wanneer krijg ik mijn vergoeding?

Heeft u een doorlopende annuleringsverzekering? En diende u een claim in voor uw geannuleerde reis? Wij doen ons best om binnen 2 weken een terugkoppeling te geven over de uitkomst van uw schadeclaim. Hoe snel een (eventuele) schadevergoeding voor het annuleren van uw vakantie of reis op uw rekening staat? Dat hangt ook af van andere factoren. Daarom is het voor ons lastig om u hier een garantie over te geven.

Persoonlijk advies over de Klaverblad Doorlopende reisverzekering

Wilt u nog meer weten over de Klaverblad Doorlopende reisverzekering? Een verzekeringsadviseur staat voor u klaar om meer informatie te geven over een reisverzekering en aanvullende modules.

Onze reisverzekering

Laat u adviseren

Welke verzekering het beste bij u past, hangt af van uw persoonlijke situatie en wensen.

Vraag advies aan een verzekeringsadviseur.

Vind een verzekeringsadviseur

Verzeker u zelf online

U regelt snel en gemakkelijk uw eigen reisverzekering.

Bereken en vraag aan