water spuit uit gasfornuis

Premie woonhuisverzekering
(= opstalverzekering) berekenen

Voordat u uw woning verzekert, wilt u natuurlijk eerst de premie van een opstalverzekering berekenen. Bij ons doet u dit gemakkelijk online of natuurlijk via uw verzekeringsadviseur. Hoe een woonhuisverzekering premie berekend wordt? Hiervoor moet u eerst de waarde van uw opstal weten. En daar is de herbouwwaardemeter weer handig voor.

1: Bepaal de waarde van uw opstal

Om uw woning na een grote schade opnieuw te kunnen bouwen, is het belangrijk om te weten wat allemaal onder uw opstal valt: uw woning en alle onroerende goederen die daarbij horen. Dus alles waarvoor u moet slopen of breken om het los te krijgen. Van schuur tot schutting, van leidingen tot zonnepanelen, van centrale verwarming tot sanitair. Maar ook uw keuken, carport en gelijmde houten vloer.

2: Gebruik de herbouwwaardemeter

Weet u de inhoud van uw opstal? Dan kunt u de herbouwwaarde bepalen. Dit is het bedrag waarvoor u uw woning opnieuw kunt laten bouwen (in dezelfde staat, op dezelfde plek). Met de herbouwwaardemeter rekent u zelf handmatig de herbouwwaarde van uw woning uit. Dit doet de meter aan de hand van:

  • type woning
  • inhoud van de woning
  • afwerking van uw woning

Wat kost een woonhuisverzekering?

Wat een opstalverzekering precies kost, hangt af van bijvoorbeeld welke bouwmaterialen zijn gebruikt. Hout, steen of riet: hoe brandveiliger, hoe lager uw premie. Benieuwd naar hoe de premie is opgebouwd?
Ga dan naar Wat kost een woonhuisverzekering?

3: Bereken online uw opstalverzekering premie

Sluit u online een Klaverblad Woonhuisverzekering af? Dan zijn de vragen vanuit de herbouwwaardemeter al verwerkt in het aanvraagformulier en wordt andere nodige data automatisch opgehaald. Wel zo makkelijk! Na het doorlopen van alle vragen, wordt ook gelijk de woonhuisverzekering premie berekend. Hierna kunt u de opstalverzekering direct afsluiten of u bewaart de aanvraag voor later.

De herbouwwaardemeter zelf invullen

Vult u liever zelf handmatig de herbouwwaardemeter in? Download hiervoor dan onze herbouwwaardemeter.

Bent u tevreden met de woonhuisverzekering premieberekening? Zodra u de aanvraag heeft ingediend, bekijken we of uw woning voldoet aan de voorwaarden en wordt uw polis opgemaakt, met garantie tegen onderverzekering. Gaat het om een afwijkend of bovengemiddeld groot huis? Dan wordt de aanvraag nader beoordeeld.

Garantie tegen onderverzekering

U wilt natuurlijk niet onderverzekerd zijn, want dan draait u bij een schade deels zelf op voor de kosten. Vraagt u een Klaverblad Woonhuisverzekering aan? Gebruik dan altijd de herbouwwaardemeter. Hiermee krijgt u in de meeste gevallen garantie tegen onderverzekering. Heeft u schade en gaf de herbouwwaardemeter een te lage herbouwwaarde aan? Dan krijgt u toch de volledige schade uitbetaald.

Opstalverzekering: direct online afsluiten

Uw woonhuis goed verzekeren tegen schade regelt u al in een paar muisklikken. Bereken uw woonhuisverzekering premie en sluit direct af.

Premie berekenen

Advies over onze woonhuisverzekering

Wilt u nog meer weten over de Klaverblad Woonhuisverzekering? Een verzekeringsadviseur staat voor u klaar om meer informatie te geven en geeft u een persoonlijk advies op maat.

Onze woonhuisverzekering

Laat u adviseren

Welke verzekering het beste bij u past, hangt af van uw persoonlijke situatie en wensen.

Vraag advies aan een verzekeringsadviseur.

Vind een verzekeringsadviseur

Verzeker u zelf online

U regelt snel en gemakkelijk uw eigen woonhuisverzekering.

Bereken en vraag aan