water spuit uit gasfornuis

Herbouwwaarde opstalverzekering berekenen

Voor een woonhuisverzekering moet u de waarde van uw opstal weten: alles wat vastzit in en aan uw huis. En hoeveel het kost om uw woning opnieuw te laten bouwen: de herbouwwaarde. De herbouwwaardemeter is dan handig.

Het is misschien geen leuke gedachte, maar (een deel van) uw woning kan afbranden. Of u krijgt te maken met flinke water- of stormschade. En wat als opeens een boom op uw huis valt? Om opnieuw te kunnen bouwen, is het belangrijk om te weten wat allemaal onder uw opstal valt: uw woning en alle onroerende goederen die daarbij horen.

Alles waarvoor u moet slopen of breken om het los te krijgen. Van schuur tot schutting, van leidingen tot zonnepanelen, van centrale verwarming tot sanitair. Maar ook uw keuken, garage, laminaat en gelijmde houten vloer, losliggend parket en pvc vloeren.

Weet u de waarde van uw opstal? Dan kunt u de herbouwwaarde bepalen. Dit is het bedrag waarvoor u uw woning opnieuw kunt laten bouwen (in dezelfde staat, op dezelfde plek). Met de herbouwwaardemeter berekent u eenvoudig de herbouwwaarde van uw woning uit.

Wat is een herbouwwaardemeter?

De herbouwwaardemeter meet de herbouwwaarde van uw woning. Dit doet de meter aan de hand van:

  • Type woning
  • Inhoud van de woning
  • Afwerking van de woning

Gebruikt u de meter bij het afsluiten van uw Klaverblad Woonhuisverzekering? Dan krijgt u garantie tegen onderverzekering.

Type woning

Hoeveel het kost om uw woning opnieuw te laten bouwen? Dit hangt natuurlijk af van het type woning waarin u woont. Zo is de herbouwwaarde van bijvoorbeeld een vrijstaand huis hoger dan die van een rijtjeshuis.

Inhoud van de woning

Ook de grootte van uw woning speelt een rol. Daarom kijkt de herbouwwaardemeter ook naar de inhoud van uw woning: om hoeveel kubieke meters gaat het? Hoe groter uw woning, hoe hoger de herbouwwaarde. Het aantal kubieke meters van uw woning vindt u in het taxatierapport.

Afwerking van uw woning

Om de herbouwwaarde te kunnen bepalen, is de afwerking van uw woning ook belangrijk. Heeft u bijvoorbeeld een luxe badkamer of keuken geplaatst? Dan is de herbouwwaarde van uw woning hoger dan wanneer u een standaard afwerking heeft.

Wat kost een woonhuisverzekering?

Wat een opstalverzekering kost, hangt af van bijvoorbeeld welke bouwmaterialen zijn gebruikt. Hout, steen of riet: hoe brandveiliger, hoe lager uw premie. Benieuwd naar hoe de premie is opgebouwd? Ga dan naar

Wat kost een woonhuisverzekering?

Garantie tegen onderverzekering

U wilt natuurlijk niet onderverzekerd zijn, want dan draait u deels zelf op voor de kosten. Vraagt u een Klaverblad Woonhuisverzekering aan? Gebruik dan altijd de herbouwwaardemeter. Hiermee krijgt u garantie tegen onderverzekering. Heeft u schade en gaf de herbouwwaardemeter een te lage herbouwwaarde aan? Dan krijgt u toch de volledige schade uitbetaald.

Opstalverzekering: direct online afsluiten

Uw woonhuis goed verzekeren tegen schade regelt u al in een paar muisklikken. Bereken uw premie en sluit direct uw Klaverblad Woonhuisverzekering af.

Bereken en vraag aan

Advies over onze woonhuisverzekering

Wilt u nog meer weten over de Klaverblad Woonhuisverzekering? Een assurantieadviseur staat voor u klaar om meer informatie te geven en geeft u een persoonlijk advies op maat.

Onze woonhuisverzekering

Laat u adviseren

Welke verzekering het beste bij u past, hangt af van uw persoonlijke situatie en wensen.

Vraag advies aan een assurantieadviseur.

Vind een assurantieadviseur

Verzeker u zelf online

U regelt snel en gemakkelijk uw eigen rechtsbijstandverzekering.

Bereken en vraag aan