water spuit uit gasfornuis

Wat valt onder de dekking van een woonhuisverzekering?

Met een woonhuisverzekering bent u goed verzekerd tegen schade aan bijvoorbeeld woning, schutting en zonnepanelen. En hoe zit het met een garagebox, appartement of nieuwbouw? Wat we precies vergoeden, noemen we de dekking van de opstalverzekering. We hebben alles voor u op een rijtje gezet.

Heeft u te maken gehad met brand, storm of inbraak? Een woonhuisverzekering dekt veel schade. Ook aan bijvoorbeeld keuken, wc-pot of gelijmde houten vloer. Met een opstalverzekering bent u gewoon goed verzekerd. Maar elke situatie is natuurlijk anders. Misschien heeft u wel een nieuwbouwwoning met een ruime garage. Of juist niet en woont u in een appartement.

Opstalverzekering: hoe zit dat met de dekking?

Bij ons kunt u terecht voor de Royaal woonhuisverzekering. In het overzicht hieronder ziet u wat er precies gedekt is*.

Royaal woonhuisverzekering
Brand of ontploffing
Slecht weer, zoals storm, blikseminslag, inductie, hagel of regen inclusief ingeslagen hagelstenen
Inbraak, diefstal of vandalisme (ook aan de buitenkant van uw woning)
Lekkage door water uit leidingen, sanitair of apparaten
Kosten om kapotte leiding, waaruit water in of onder het huis loopt, te repareren
Een boom of ander voorwerp valt op uw huis
Kosten om verontreinigde grond te saneren
Bijna alle andere ongelukjes die plotseling en onverwachts ontstaan, ook als u deze zelf veroorzaakt
Garantie tegen onderverzekering

* Dit is een verkorte weergave van de dekking die onze Woonhuisverzekering biedt volgens de meest recente voorwaarden BW22. Bekijk deze polisvoorwaarden voor een volledig overzicht. Heeft u voor 6 oktober 2022 bij ons een woonhuisverzekering afgesloten? Dan kunnen voor u andere voorwaarden gelden. Op uw polisblad vindt u welke voorwaarden voor u van toepassing zijn.

Wat is een woonhuisverzekering?

Woonhuisverzekering of opstalverzekering, de betekenis ervan is gelijk. Wilt u meer weten over wat een opstalverzekering precies is? Lees onze pagina Woonhuisverzekering: wat is dat?

Woonhuisverzekering appartement

Woont u in een appartement? Dan regelt de Vereniging van Eigenaren (VvE) de opstalverzekering. Deze verzekering is dan voor het hele gebouw, inclusief uw appartement. De premie betaalt u via uw maandelijkse servicekosten. Maar let op, soms is het verstandig om u te laten bijverzekeren. Bijvoorbeeld als u een luxe badkamer of keuken heeft laten plaatsen. Of als u een dure vloer heeft laten leggen. Deze woningverbeteringen vallen vaak niet onder de opstalverzekering die uw VvE afsluit. Onze inboedelverzekering biedt mogelijk wél dekking voor deze woningverbeteringen. Als de VvE niet actief is, dan moet u waarschijnlijk wél zelf een woonhuisverzekering afsluiten. Wilt u meer weten over woonhuisverzekeringen en appartementen? Lees dan meer over de woonhuisverzekering en de VvE.

Opstalverzekering nieuwbouw

Wat fijn dat u een nieuwbouwwoning krijgt, gefeliciteerd! Is deze nog niet officieel opgeleverd? Dan is de aannemer aansprakelijk. Dit betekent dat u zich niet kunt verzekeren tegen schade die tijdens de bouw ontstaat. Nieuwbouw kunt u pas verzekeren op de datum waarop uw woning wordt opgeleverd.

Woonhuisverzekering garagebox

Heeft uw (nieuwe) huis een grote garage? Dat is natuurlijk erg prettig. Of uw garagebox is meeverzekerd? Dit hangt af of deze aan uw huis zit of op hetzelfde terrein staat. Staat uw garage op hetzelfde adres als uw woning? Dan is deze automatisch meeverzekerd op uw opstalverzekering.

Sluit online uw woonhuisverzekering af

Wilt u uw premie weten? Bereken deze dan online. Meteen alles geregeld hebben? U kunt uw opstalverzekering direct online afsluiten. Zo weet u zeker dat u goed verzekerd bent tegen schade aan uw woning, schutting of schuur.

Bereken en vraag aan

Advies over onze woonhuisverzekering

Wilt u nog meer weten over de Klaverblad Woonhuisverzekering? Een verzekeringsadviseur staat voor u klaar om meer informatie te geven en geeft u een persoonlijk advies op maat.

Onze woonhuisverzekering

Laat u adviseren

Welke verzekering het beste bij u past, hangt af van uw persoonlijke situatie en wensen.

Vraag advies aan een verzekeringsadviseur.

Vind een verzekeringsadviseur

Verzeker u zelf online

U regelt snel en gemakkelijk uw eigen woonhuisverzekering.

Bereken en vraag aan