vrouw stap in haar auto

WA+ Autoverzekering beperkt casco

Een auto-ongeluk is natuurlijk erg vervelend. Over schade aan (de spullen van) anderen hoeft u zich gelukkig geen zorgen te maken met onze WA+ Autoverzekering beperkt casco. Die is goed verzekerd. En + betekent dat ook sommige schade aan uw auto is gedekt.

Wat is een WA+ Autoverzekering beperkt casco?

De WA+ Autoverzekering beperkt casco is een uitgebreidere variant van de verplichte WA Autoverzekering. Naast schade aan (de spullen van) anderen, is sommige schade aan uw eigen auto ook verzekerd. Een WA+ Autoverzekering beperkt casco gaat dus een stapje verder dan de verplichte WA Autoverzekering.

Wat vergoedt uw WA+ verzekering auto beperkt casco?

Bent u betrokken bij een auto-ongeluk, en wordt u aansprakelijk gesteld voor letsel of overlijden? Dan ben u verzekerd tot 6.070.000 euro. Bij schade aan spullen is het verzekerd bedrag 2.500.000 euro. Het verschil met een gewone WA Autoverzekering? Ook schade aan uw eigen auto is verzekerd bij schade door brand, ontploffing, diefstal, inbraak, storm, hagel, een overstroming of aanrijding met een loslopend dier (of vogel).

Welke schade wordt niet gedekt door een WA+ beperkt casco autoverzekering?

Uw Autoverzekering WA+ dekt helaas geen schade aan uw eigen auto na een ongeluk. Wilt u deze schade aan uw eigen auto ook meeverzekeren? Dan is een WA+ volledig casco (allrisk) iets voor u.

Ook als u schade heeft en er is sprake van een van de volgende situaties, dan is er geen dekking:

 • U heeft geen geldig rijbewijs
 • U heeft de schade opzettelijk veroorzaakt
 • De schade is veroorzaakt door roekeloos rijgedrag
 • U heeft onder de invloed van alcohol of drugs gereden

Aanvullende dekkingen voor uw WA+ Autoverzekering beperkt casco

Heeft u uw auto verzekerd? Overweeg dan ook deze aanvullende verzekeringen eens:

 1. Schadeverzekering inzittenden
 2. Verzekering voor verkeersrechtsbijstand

Schadeverzekering inzittenden

Met deze aanvullende inzittendenverzekering bovenop uw autoverzekering zijn ook goederen in de auto, de bestuurder en passagiers verzekerd voor hun eigen schade. Oók als u de bestuurder bent en het ongeluk uw eigen schuld is. Zo bent u verzekerd van een uitkering als u door een auto-ongeluk gewond raakt en u (tijdelijk) niet kunt werken. Of als er sprake is van letsel of overlijden. Per gebeurtenis is een bedrag van 1 miljoen euro verzekerd.

Lees meer over Klaverblad Inzittendenverzekering

Verzekering voor verkeersrechtsbijstand

Ai, iemand heeft schade bij u veroorzaakt. Logisch dat u de schade op diegene wil verhalen. Vervelend is het ook als de politie uw auto of rijbewijs in beslag neemt. Of als u voor de rechter moet komen vanwege een onopzettelijke verkeersfout. Stelt de rechter vast dat er geen opzet in het spel is, dan vergoedt verkeersrechtsbijstand de externe advocaatkosten*. Kan de rechtszaak voorkomen worden door een boete te betalen? Dan is er geen dekking.

Check onze verkeersrechtsbijstandverzekering

* In het geval van een onopzettelijke verkeersfout verlenen wij niet zelf de rechtshulp.

Tip: wist u trouwens dat onze rechtsbijstandsverzekering ook de modules Motorrijtuigen en Verkeer heeft? Als u één van deze modules al verzekerd heeft bij uw rechtsbijstandverzekering dan is het niet meer nodig om de module verkeersrechtsbijstand aanvullend op uw autoverzekering af te sluiten. Kijk voor meer informatie bij de Klaverblad Rechtsbijstandverzekering.

Welke autoverzekering past bij u?

Naast de WA+ beperkt casco kunt u kiezen uit de basisverzekering WA Autoverzekering of WA+ volledig casco (allrisk) autoverzekering. U heeft dus drie opties:

 1. WA Autoverzekering
  Als de dagwaarde van uw auto zo laag is dat de premie voor een uitgebreide dekking niet meer in verhouding is
 2. WA+ Autoverzekering beperkt casco
  Meest gekozen bij auto’s tussen de zes en tien jaar oud
 3. WA+ Autoverzekering volledig casco
  Meest gekozen als de auto (redelijk) nieuw is: tot zes jaar oud

Wilt u uw auto WA+ beperkt casco verzekeren? Sluit direct online de WA+ beperkt casco Autoverzekering af in combinatie met andere Klaverblad verzekeringen via ons verzekeringspakket. Heeft u een adviseur? Dan is de WA+ beperkt casco autoverzekering los af te sluiten.

Meer weten over de Klaverblad Autoverzekering

Heeft u vragen of wilt u persoonlijk advies? Een adviseur bij u in de buurt helpt u graag!

Onze autoverzekering

Laat u adviseren

Welke verzekering het beste bij u past, hangt af van uw persoonlijke situatie en wensen.

Vraag advies aan een verzekeringsadviseur.

Vind een verzekeringsadviseur

Verzeker u zelf online

U regelt snel en gemakkelijk uw eigen woonhuisverzekering.

Bereken en vraag aan