ingebroken in huis

Inboedelverzekering: waartegen ben ik verzekerd?

U struikelt over uw tapijt nét als u uw laptop vastheeft. En u raadt het al: óók uw bril valt kapot op de grond. Met de Klaverblad Inboedelverzekering bent u goed verzekerd tegen schade, lekkage, brand of diefstal. Zo kunt u uw beschadigde spullen snel vervangen. Dat slaapt toch een stuk prettiger.

Dekking inboedelverzekering

Wat dekt een inboedelverzekering? Iedereen is anders. Daarom hebben we 2 soorten inboedelverzekeringen: Royaal inboedelverzekering en Budget inboedelverzekering. Met de uitgebreidere Klaverblad Royaal inboedelverzekering is schade die ontstaat door plotselinge en onverwachtse ongelukjes ook gedekt. Ook als u deze zelf veroorzaakt. Verder heeft u bij de Royaal inboedelverzekering onbeperkte garantie tegen onderverzekering. Andere verschillen tussen de Royaal inboedelverzekering en de Budget inboedelverzekering ziet u terug in de maximale vergoedingen. U vindt ze in het overzicht hieronder*:

Maximale vergoeding voor Royaal Budget
Sieraden en horloges bij diefstal, gewelddadige beroving en afpersing € 6.000,- € 2.000,-
Elektronische apparatuur en bijzondere bezittingen (verzamelingen, muziekinstrumenten, antiek, kunst) Geen maximum € 3.000,-
Geld dat uw privé eigendom is € 1.000,- € 250,-
Sier- en kunstvoorwerpen, tuinverlichting en vijverpompen in uw tuin of op uw balkon € 1.250,- € 500,-
Veranderingen die u heeft aangebracht aan uw huurwoning (huurdersbelang) € 15.000,- € 15.000,-
Veranderingen die u heeft aangebracht aan uw koopappartement (eigenarenbelang) € 15.000,- € 15.000,-
Speeltoestellen, trampolines en speelhuisjes in uw tuin of op uw balkon  € 1.000,- Niet verzekerd
Zakelijke inboedel € 5.000,- Niet verzekerd
Huisdieren € 1.750,- Niet verzekerd
Zitgrasmaaiers, robotgrasmaaiers, open invalidenvoertuigen en gemotoriseerde speelgoed (met max. snelheid van 16 km/u) € 1.250,- Niet verzekerd
Medische hulpmiddelen (in bruikleen of gehuurd) € 12.500,- Niet verzekerd
Jacuzzi’s en bubbelbaden (losstaand) € 5.000,- Niet verzekerd
Computer/tablet van school (in bruikleen of gehuurd) € 1.000,- Niet verzekerd

* Dit is een verkorte weergave van de dekking die onze Inboedelverzekering biedt volgens de meest recente voorwaarden BI22. Bekijk deze polisvoorwaarden voor een volledig overzicht. Heeft u voor 6 oktober 2022 bij ons een inboedelverzekering afgesloten? Dan kunnen voor u andere voorwaarden gelden. Op uw polisblad vindt u welke voorwaarden voor u van toepassing zijn.

Lees ook: wat dekt een inboedelverzekering?

Schade door brand

Een ingrijpende gebeurtenis als brand hoopt u natuurlijk nooit mee te maken thuis. In één klap bent u veel spullen kwijt. Uw bank, sieraden, fotocamera en ga zo maar door. Ook emotioneel krijgt u een flinke klap te verwerken. Brand en inboedelverzekering: de Klaverblad inboedelverzekering verzekert u tegen brandschade. Wist u dat bluswaterschade en schade door rook en roet óók vallen onder brandschade? Bijkomende brandschade is net zo vervelend. Daarom geven wij u een paar tips om de kans op brand in huis te verkleinen.

Zo voorkomt u brand

Schade door lekkage

Een gesprongen leiding, nee toch? Daar zit u écht niet op te wachten. Ook niet op lekkage in uw badkamer (door een breuk aan leiding of afvoer), op het dak of door uw wasmachine. Want waterschade is gewoon hartstikke vervelend. Uw inboedel kan er flink beschadigd door raken. Hoe eerder u waterschade ontdekt, hoe sneller u kunt ingrijpen om erger te voorkomen. Erg naar, zo’n lekkage. Inboedelverzekering of niet: met deze tips voorkomt u waterschade.

Zo voorkomt u waterschade

Schade door inbraak

U moet er niet aan denken dat u thuiskomt en ziet dat uw huiskamer overhoop ligt. Er is ingebroken! Of erger: ze breken in terwijl u ligt te slapen. Uw laptop, sieraden en telefoon, ze hebben alles meegenomen. Gelukkig heeft u de Klaverblad inboedelverzekering. Diefstal is gewoon erg vervelend. Praktisch, maar ook emotioneel: inbraak is een traumatische gebeurtenis. Een inbraak helemaal voorkomen is lastig, maar u kunt het inbrekers natuurlijk wel moeilijker maken. Wij geven u dan ook een paar tips om het risico op woninginbraak te verkleinen.

Zo voorkomt u dat er bij u wordt ingebroken

Kosten Klaverblad Inboedelverzekering

Wat kost een inboedelverzekering? De premie van uw inboedelverzekering hangt af van de waarde van uw spullen en van uw postcode. Bent u benieuwd wat het kost om uw inboedel te verzekeren? Of wilt u direct een inboedelverzekering afsluiten? Regel het vandaag!

Wat kost een inboedelverzekering?

Bereken online uw premie

Wilt u de premie van uw Klaverblad inboedelverzekering weten? Bereken deze online. Liever persoonlijk advies? Dat kan natuurlijk ook. Neem contact op met een verzekeringsadviseur bij u in de buurt.

Premie berekenen

Aanvullende glasverzekering?

Uw inboedelverzekering dekt geen schade aan ruiten van uw woning. Uw opstalverzekering vaak wel, dus check die eerst even. Of kijk in uw huurcontract als u uw woning huurt. Wilt u glasschade extra verzekeren? U sluit de module Glas aanvullend af bij uw Klaverblad woonverzekeringen. Deze verzekering dekt ook het glas in bijvoorbeeld een windscherm of een terras- of balkonafscheiding.

Glasverzekering

Aanvullende kostbaarhedenverzekering

Met een inboedelverzekering is uw dure spiegelreflexcamera thuis gewoon goed verzekerd. Maar niet als u ermee naar het bos gaat om daar schitterende plaatjes te schieten. Met een aanvullende kostbaarhedenverzekering zijn kostbaarheden óók verzekerd als u ermee naar buiten gaat. Uw camera, maar ook andere kostbare spullen als uw dure horloge of sieraden. Een fijne gedachte, toch? De premie van een kostbaarhedenverzekering hangt af van wat het precies is en hoeveel het waard is.

Kostbaarhedenverzekering

Vragen of persoonlijk advies over een inboedelverzekering?

Heeft u nog vragen? Stel ze gerust, wij geven graag antwoord. Bel ons of stuur ons een e-mail. Wilt u persoonlijk advies? Een verzekeringsadviseur bij u in de buurt helpt u graag!

Onze inboedelverzekering