Contact: 079 - 3 204 548 (dag en nacht)

Coronavirus | Wij werken voor een groot deel thuis. Meer info

man timmert aan dak

Medische acceptatie bij arbeidsongeschiktheid

Als u een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) aanvraagt, dan moet u ook een gezondheidsverklaring invullen. Medische acceptatie van deze gezondheidsverklaring is nodig om uw aanvraag voor een arbeidsongeschiktheidsverklaring goed te keuren. Dat betekent dat wij op basis van advies van onze Medische dienst beoordelen wij of we uw aanvraag accepteren, afwijzen of aanvullende voorwaarden willen opstellen.

Gezondheidsverklaring

Na het aanvragen van uw AOV, moet u een gezondheidsverklaring invullen. Dit kan per post en ook digitaal. Als u op deze gezondheidsverklaring een aandoening, ziekte of klacht heeft vermeld, dan kan het zijn dat de Medische dienst meer informatie nodig heeft. Als u géén aandoening, ziekte of klacht heeft en u volgens onze Medische dienst een gezond gewicht heeft, dan gaan we vanuit medisch oogpunt akkoord met uw AOV aanvraag.

Medische dienst

Het kan dus zo zijn dat onze Medische dienst meer informatie van u nodig heeft om een beslissing te nemen. Ze kunnen u een extra vragenlijst opsturen of u vragen om een medische keuring te ondergaan bij een andere arts dan uw huisarts. Een andere mogelijkheid is dat de Medische dienst uw huisarts wat vragen wil stellen. Als dit het geval is, dan ontvangt u altijd een bericht van ons. Bovendien hebben wij uw toestemming nodig om dit te mogen doen. Deze geldt alleen voor het inwinnen van informatie over de ziekte, aandoening of klacht die u heeft vermeld op de gezondheidsverklaring.

Afwijzing of acceptatie van uw arbeidsongeschiktheidsverzekering aanvraag

Op basis van uw gezondheidsverklaring en op de verdere informatie die de Medische dienst mogelijk over u verkregen heeft, kunnen wij uw aanvraag afwijzen. Het risico dat u arbeidsongeschikt raakt is dan te groot. Een verhoogd risico op arbeidsongeschiktheid hoeft echter niet altijd een afwijzing te betekenen. We kunnen uw aanvraag alsnog accepteren met daarbij een voorstel over bijvoorbeeld:

  • Een hogere premie
  • Een uitsluiting
  • Een beperking van de eindleeftijd
  • Een langere eigenrisicotermijn
  • Een combinatie van bovenstaande

Vanaf het moment dat alle gezondheidsgegevens door ons zijn ontvangen, geven wij vaak binnen 5 werkdagen een reactie. De tijd die u nodig heeft om de vragen te beantwoorden, een keuring te ondergaan of de tijd die een huisarts of specialist nodig heeft om de vragen te beantwoorden, vallen daarbuiten. Helaas kan het soms wel enkele weken duren voordat wij een reactie van een arts ontvangen. Uiteraard is het onze bedoeling om u zo snel mogelijk meer duidelijkheid te geven.

Wilt u nog meer weten over medische acceptatie bij arbeidsongeschiktheid of over de Klaverblad Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen? Een assurantieadviseur staat klaar voor u om meer informatie te geven en om u de best passende AOV te adviseren.

Klaverblad AOV

Handige documenten

Laat u adviseren

Welke verzekering het beste bij u past, hangt af van uw persoonlijke situatie en wensen.

Vraag advies aan een assurantieadviseur.

Vind een assurantieadviseur

Verzeker u zelf online

U regelt snel en gemakkelijk uw eigen arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Bereken en vraag aan