foto geldlade

De Klaverblad Bedrijfsschadeverzekering

De Klaverblad Bedrijfsschade­verzekering

Na schade door bijvoorbeeld brand of storm ligt een bedrijf vaak even stil. Hierdoor loopt u inkomsten mis, terwijl u nog wel vaste lasten heeft. Met onze bedrijfsschadeverzekering bent u hiervoor verzekerd.

 • Garantie tegen onderverzekering mogelijk
 • Inductie gratis meeverzekerd voor kantoren, detailhandel en horeca


Ontvang passend advies

Wat houdt de bedrijfs­schade­verzekering in?

Hieronder leest u meer over de bedrijfsschadeverzekering. U kunt ook meer informatie vragen aan een assurantieadviseur. Vind een assurantieadviseur bij u in de buurt.

Waarvoor ben ik verzekerd?
Financiële schade die u lijdt door bedrijfsstilstand. Deze bedrijfsstilstand kan komen door onder andere:
 • Brand of ontploffing.
 • Storm, blikseminslag, hagel of regen.
 • Inbraak of diefstal.
 • Een storing in de levering van elektriciteit, gas of water.
 • Slechte bereikbaarheid door incident in de buurt.
Welk bedrag kan ik verzekeren?
U verzekert het jaarbelang: de bruto opbrengst min de variabele kosten. Als u een garantie tegen onderverzekering heeft, dan stellen we dit jaarlijks vast op basis van informatie van uw accountant.
Wat zijn de extra opties?
Garantie tegen onderverzekering is mogelijk.

Bereken direct uw premie

Vraag uw adviseur naar onze bedrijfsschadeverzekering

Een verzekeringsadviseur kan u goed adviseren welke zakelijke verzekeringen passen bij uw situatie. Vind een adviseur bij u in de buurt en vraag naar onze bedrijfsschadeverzekering.

Zoek een adviseur

Veelgestelde vragen over de bedrijfsschadeverzekering

 • Over de verzekering
  • Hoe bepaal ik het juiste verzekerde bedrag?
   U kunt het verzekerde bedrag het beste samen met uw accountant bepalen. Daarbij kunt u uitgaan van het jaarbelang. Het jaarbelang is de bruto-opbrengst min de variabele kosten in een jaar. Non-profitinstellingen kunnen uitgaan van de exploitatiekosten.
  • Hoe lang krijg ik een uitkering?
   Als uw bedrijf stilligt, dan ontvangt u uw uitkering gedurende 52 weken. U kunt dit uitbreiden naar 104 weken. Op deze manier heeft u meer tijd om uw schade te herstellen.
  • Wat is garantie tegen onderverzekering en wanneer bieden jullie dit?
   Bij schade kan blijken dat het verzekerde bedrag lager is dan het jaarbelang. Dit is onderverzekering. U krijgt dan maar een deel van de schade vergoed. Met garantie tegen onderverzekering krijgt u de schade volledig vergoed tot 130% van het verzekerde bedrag.
 • Over schade
  • Wat moet ik doen bij schade?
   Als u een verzekeringsadviseur heeft, dan kunt u het beste zo snel mogelijk contact met hem opnemen. Als u zelf uw verzekeringen regelt, dan kunt u de schade bij ons melden. Bij schade door een strafbaar feit moet u ook zo snel mogelijk aangifte doen bij de politie. Stuur een kopie van het proces-verbaal op naar uw verzekeringsadviseur of naar ons.
 • Over betalen en opzeggen
  • Betaal ik mijn premie per maand, per kwartaal of per jaar?
   U kiest zelf of u per maand, per kwartaal of per jaar betaalt.
  • De eerste afgeschreven premie is hoger dan verwacht. Hoe kan dat?
   U betaalt de premie voor een verzekering vooruit. Dit kan betekenen dat wij de eerste keer meer dan één termijnpremie afschrijven. U vindt op de afrekening van het polisblad welk bedrag wij de eerste keer voor welke periode afschrijven. Daarna betaalt u gewoon de afgesproken termijnpremie die op de polis staat.
  • Ik wil mijn premie betalen, hoe kan ik dat doen?
   Bel ons op nummer 079 - 3 204 583. Wij mailen u dan direct een betaallink om uw premie via Ideal naar ons over te maken. Zo weet u zeker dat uw betaling correct en direct bij ons binnenkomt.
  • Ik wil mijn bedrijfschadeverzekering stoppen. Wat moet ik doen?
   Als u een verzekeringsadviseur heeft, dan moet u uw verzekering via hem opzeggen. Als u geen verzekeringsadviseur heeft, dan kunt u uw verzekering rechtstreeks bij ons opzeggen. Dit kan met ons online opzegformulier.
  • Wat is de opzegtermijn van mijn bedrijfschadeverzekering?
   Er is geen opzegtermijn. U kunt uw verzekering elk moment stoppen door dit schriftelijk aan ons door te geven. De verzekering stopt op de dag dat wij uw opzegging ontvangen. Als u dat wilt, dan kan dit ook later.
  • Waar kan ik meer informatie vinden over betalen en betalingsachterstanden?
   Meer informatie over het betalen van uw premie en over hoe wij omgaan met betalingsachterstanden leest u op de pagina Betalen en betalingsachterstanden.
 • Over mijn aanvraag
  • Wat gebeurt er nadat ik een bedrijfsschadeverzekering heb aangevraagd?
   Heeft u via een verzekeringsadviseur een zakenverzekering bij ons aangevraagd? Als we uw aanvraag accepteren, dan sturen we zo snel mogelijk uw polis op. Soms hebben we meer informatie nodig om uw aanvraag te beoordelen. In dat geval nemen we contact op met uw verzekeringsadviseur of met u.
  • Accepteren jullie mijn aanvraag voor een bedrijfsschadeverzekering altijd?
   Nee, wij accepteren aanvragen niet altijd. Als we uw aanvraag afwijzen, dan laten we dat zo snel mogelijk weten.
  • Waarom krijg ik bij mijn aanvraag van de verzekering het verzoek om de uiteindelijk belanghebbenden van mijn bedrijf door te geven?
   Als verzekeraar moeten wij kunnen vaststellen wie de Ultimate Beneficial Owners (UBO’s) zijn van onze zakelijke relaties. Bijvoorbeeld als er een verzekering wordt aangevraagd, als we geld uitkeren of als er iets wijzigt in de bedrijfsvoering. Hiermee sluiten we uit dat degenen met wie we zaken doen, voorkomen op een sanctielijst. We voldoen hiermee aan de Nederlandse wet- en regelgeving om onder andere witwassen en terrorisme tegen te gaan en mogen zo uw verzekering in stand houden en betalingen aan u doen.

   We leggen u op deze pagina graag meer uit over wat uiteindelijk belanghebbenden zijn en hoe u weet wie de uiteindelijk belanghebbenden van uw bedrijf zijn.

Vindt u uw vraag niet op deze pagina of is het antwoord voor u niet duidelijk genoeg? Stel dan uw vraag via ons contactformulier of bel ons: 079 – 3 204 583.

Klaverblad pakketkorting tot wel 10%

Sluit u verschillende soorten verzekeringen uit het Verzekeringspakket voor bedrijven af via een verzekeringsadviseur? Dan kunt u profiteren van pakketkorting tot wel 10%. Dat loopt lekker op! Vraag uw adviseur naar de pakketkorting van Klaverblad. 

Meer informatie

Meer informatie over onze bedrijfsschadeverzekering en onze dienstverlening vindt u in de volgende documenten:

Op onze verzekeringskaart vindt u meer informatie over onze bedrijfsschadeverzekering. De verzekeringskaart helpt u om onze bedrijfsschadeverzekering te vergelijken met die van andere aanbieders.

Verzekeringskaart

Verzekerd van passend advies

Welke verzekering het beste bij uw bedrijf past? Dat hangt af van uw bedrijfssituatie en wensen. Een verzekeringsadviseur bij u in de buurt helpt u graag!

Vind een zakelijke verzekeringsadviseur

Uw bedrijf gewoon goed verzekerd

Wilt u alvast de premie van uw mkb-verzekering berekenen voordat u naar een verzekeringsadviseur gaat? Dat kan gemakkelijk en snel via onze eigen website.

Bereken uw premie